SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Stering Gegar

    Share

    MrPrince
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : kota kinabalu
    Points : 5540
    Reputation : 1
    Number of posts : 14
    11052010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Stering Gegar

    Post by MrPrince

    Apa masalahnya bila meter smpai 120km/j, stering bergegar..bila tekan brek, memang bergegar hbs..macam lagu adam pula neh..menggegar dunia hahaha...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:52 am by bezith009

    ye ke..ok thanks
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:59 am by jezzboyz

    same2...
    avatar

    Post on 29/9/2010, 9:27 am by Kornurts

    hihihihi.,,.nmnpknya kena tkar tyar lg la bro bezith ne..klu nda..nti senget blg bro jezz..hihihihi cheers
    avatar

    Post on 29/9/2010, 9:45 am by bezith009

    xper kete VAN jer tu pun aku guna jadi kereta sapu jer...sehari dpt RM400 kira ok la kan.hehehe
    avatar

    Post on 29/9/2010, 10:00 am by Kornurts

    alala..klu bgni 1 hr pn boleh ksi kluar dua biji tyar baru sda..hihihihi.. Bagus
    avatar

    Post on 29/9/2010, 10:59 am by jezzboyz

    owhhh.. tara problem la kala kereta sapu.. bukan jalan jauh ponn.....
    avatar

    Post on 29/9/2010, 1:19 pm by yoku

    bezith009 wrote:
    yoku wrote:
    bezith009 wrote:ni pula bro.kete aku baru jer beli.aku bawa 120Km stering gegar jer..sbb aper yer..bro ckp tadi maybe break disk.tayar problem..tp xkan kete baru da masalah tu semua..baru keluar lg tu.tu yg aku x brani nk bawa laju.stering gegar jer....so masalah apa pulak ni bro?


    bawa p kedai tayar check alignment. sebab saya rasa ni ada masalah dgn skru Chamber lari.. biasanya kalau kereta baru chamber tidak perlu tukar memadai resetting....

    masalahnya skang.aku dh service kete aku kat produa service mesti dia alignment skali kan xkan ada masalah tayar pula..pelik tuk la...



    untuk pengetahuan bro workshop saya pernah dapat tender "pusat service produa" di rawang.. bahagian tayar tidak termasuk di didalam senarai service berskala melainkan ada rungutan dari pengguna. jadi saya nasihatkan bawa ke kedai tayar... kalau pusat service dealer pun dalam 10 pusat service hanya ada 2- 3 yang ada menyediakan perkhidmatan pemeriksaan tayar... sebab ianya tidak termasuk di dalam agreement pemilikkan tender pusat service...
    avatar

    Post on 29/9/2010, 1:28 pm by yoku

    bezith009 wrote:tul juga ckp ko tu.aku x terpikir pula kat ctu...dpt tukar ker?nk tukat aper?


    part yg rosak je... kiah..
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:14 pm by im

    betul tu, klu kereta ada mslh semasa baru jer dibeli, pasti part yg rosak jak diganti kan...
    back to the topic...klu kereta baru masih gegar jgk, mmg kereta tu msh blum sedia mau meluncur di atas jln la tuuuu...kasi warm up dulu kereta tu ....hehehe...
    avatar

    Post on 30/9/2010, 3:12 am by bezith009

    nak kasi warm up camner pula?
    avatar

    Post on 30/9/2010, 5:08 am by Kornurts

    alala..apa mksud bro im mau warm up kreta ne?hihihihi Cool
    avatar

    Post on 30/9/2010, 5:49 am by jezzboyz

    warm up seperti lompat katak ke dulu.. hihi...
    avatar

    Post on 30/9/2010, 7:24 am by keba

    pastu lompat bintang..ha3
    avatar

    Post on 30/9/2010, 8:50 am by jezzboyz

    pastu regang2 kan roda2 tuh...
    avatar

    Post on 30/9/2010, 4:20 pm by HondaCRV

    bezith009 wrote:ok.ni lg nk tanyak heheh.xabis2 tanya jer hehehe.aritu aku aligment van bapak aku.lepas aligment tayar masih lg lari ke kiri.sbb pa yer..org ckp kta aligment macam mana pun tayar tetap lari juga.tu yg aku eran.lepas aligment pun tetap lari tayar tu

    cuba lihat arm depan ok ka tidak..

    sebb sy pun baru2 bgtu juga..sekali tgk arm kereta masalah,,~

    itu pun klu sama masalah kita ni~ just sharing Very Happy ehe~
    avatar

    Post on 1/10/2010, 5:43 am by bezith009

    aku rasa arm la sbb budak yg repair kete aku aritu dia ckp getah arm ada masalah.kene tukar
    avatar

    Post on 1/10/2010, 6:20 am by napster

    bezith009 wrote:ok.ni lg nk tanyak heheh.xabis2 tanya jer hehehe.aritu aku aligment van bapak aku.lepas aligment tayar masih lg lari ke kiri.sbb pa yer..org ckp kta aligment macam mana pun tayar tetap lari juga.tu yg aku eran.lepas aligment pun tetap lari tayar tu

    bro... lepas alignment steering sdh lurus kan.. tp klu ko brek, steering tu ke kiri kan...? ko pg try buat kat kedai lain pula...
    avatar

    Post on 1/10/2010, 9:15 am by im

    HondaCRV wrote:
    bezith009 wrote:ok.ni lg nk tanyak heheh.xabis2 tanya jer hehehe.aritu aku aligment van bapak aku.lepas aligment tayar masih lg lari ke kiri.sbb pa yer..org ckp kta aligment macam mana pun tayar tetap lari juga.tu yg aku eran.lepas aligment pun tetap lari tayar tu

    cuba lihat arm depan ok ka tidak..

    sebb sy pun baru2 bgtu juga..sekali tgk arm kereta masalah,,~

    itu pun klu sama masalah kita ni~ just sharing Very Happy ehe~
    arm bole ka jgk menyebabkan stering gegar????...
    avatar

    Post on 1/10/2010, 3:02 pm by bezith009

    ntah la bro...kwn aku aligment pun tetap laki ke kiri juga..pelik tul la...
    avatar

    Post on 2/10/2010, 2:54 pm by Kornurts

    aiii..pelik jg kreta ko ne bro..time bli hr tu,1st time drive sda bgtu ka?klu kreta bru ada maslah macam tu,pstu sda algnmnt sna sni,timbang tyar segala,tp ttp jg lari kiri.,mgkin ksilapan tknikal factory yg bkin tu bro..masalah tuuu,, dont know

    Post on 2/10/2010, 5:29 pm by are-zz

    kalau nk tahu lower arm belah mane yang perlu ditukar cmne pula?...apa tandanya?
    avatar

    Post on 2/10/2010, 5:38 pm by ajung

    mgkin rim ko bengkok bro....bab biasa sya mengalaminya mmg gitu bab rim sya pun bengkok bro.....hahahahahahaha
    tak tau la mna tau ada masalah lain tu....
    avatar

    Post on 3/10/2010, 4:01 am by jezzboyz

    aik?? xsetel ag prob tayar lari nih??? hehe..
    avatar

    Post on 3/10/2010, 4:02 am by HondaCRV

    im wrote:
    HondaCRV wrote:
    bezith009 wrote:ok.ni lg nk tanyak heheh.xabis2 tanya jer hehehe.aritu aku aligment van bapak aku.lepas aligment tayar masih lg lari ke kiri.sbb pa yer..org ckp kta aligment macam mana pun tayar tetap lari juga.tu yg aku eran.lepas aligment pun tetap lari tayar tu

    cuba lihat arm depan ok ka tidak..

    sebb sy pun baru2 bgtu juga..sekali tgk arm kereta masalah,,~

    itu pun klu sama masalah kita ni~ just sharing Very Happy ehe~
    arm bole ka jgk menyebabkan stering gegar????...

    ya mmg boleh.. sebb sy suda pernah alami benda ni..~ klu d biar lama

    makin teruk tu..~ itu la sebb klu d alingment masi pandai lari lagi..~
    dan masi bergegar,,~ Smile
    avatar

    Post on 3/10/2010, 4:05 am by jezzboyz

    pokonya kena beli arm baru la tuhhh...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/6/2017, 8:20 am