SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Stering Gegar

    Share

    MrPrince
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : kota kinabalu
    Points : 5888
    Reputation : 1
    Number of posts : 14
    11052010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Stering Gegar

    Post by MrPrince

    Apa masalahnya bila meter smpai 120km/j, stering bergegar..bila tekan brek, memang bergegar hbs..macam lagu adam pula neh..menggegar dunia hahaha...
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 13/2/2011, 7:34 pm by keba

    btol tu..kalau da pakai rim besar, mmg gegar..
    sb kalau da pkai rim besar, tayar smstinya suda pkai tyr nipis..
    tyr yg nipis x mampu absorb vibrate cam tyr std yg tebal..
    sbb tu bleh gegar
    avatar

    Post on 13/2/2011, 10:19 pm by im

    keba wrote:btol tu..kalau da pakai rim besar, mmg gegar..
    sb kalau da pkai rim besar, tayar smstinya suda pkai tyr nipis..
    tyr yg nipis x mampu absorb vibrate cam tyr std yg tebal..
    sbb tu bleh gegar
    yup, setuju dgn bro...dan tayar tipis sebenarnya menyebabkan kita sentiasa berhati2 apabila jumpa lubang, batu besar di jalan...biasanya kita akan bertindak secara spontan utk mengelak drpd melanggarnya...tindakan ini membahayakan pengguna2 jln raya yg lain...bahaya ooo...
    avatar

    Post on 14/2/2011, 7:40 am by jezzboyz

    kala goyang tukar sport spring.....

    Post on 17/10/2011, 5:02 am by Dayzee

    Thanks SIOLOON! Steering sa ok da after p timbang tayar. cuma ada bunyi2 tayar sj lagi.. blum find out apa pasal. Hopefully pasal break pad so boleh tukar trus nanti. yg tidak best tu, klu kreta problem tapi tidak tau pa psl. Dulu steering gegar baru bawa 70km/j. nasip2 la jmpa ini website. bila try p timbang (ikut nasihat2 dr SIOLOON la kunun haha), trus ok da steering tidak gegar lg. Thanks thanks thanks the very very much.. hahahaha
    avatar

    Post on 18/10/2011, 10:48 am by kent1189

    kalu rim belakang bengkok sikit (kancil) ada gegar juga ka tu body kereta?
    avatar

    Post on 18/10/2011, 11:01 am by finalazy84

    klau sport rim tdk brapa ngam masuk (ada gap d tengah2) kena psang centre cone.klau tu rim memang fit masuk teda gap tdk perlu la.
    avatar

    Post on 18/10/2011, 11:36 am by kent1189

    finalazy84 wrote:klau sport rim tdk brapa ngam masuk (ada gap d tengah2) kena psang centre cone.klau tu rim memang fit masuk teda gap tdk perlu la.
    betul tu, saya telah membuktikannya.. Wheel Hub Center Ring
    avatar

    Post on 18/10/2011, 12:58 pm by afwan

    if x pakai sport rim, n masih juga bergegar if lari 110km/h. apa masalahnya tu?..ada member cakap steering clip?
    avatar

    Post on 18/10/2011, 3:15 pm by kent1189

    x pnah dngar pn stering klip bro? yg lain2 mcam stering rack n pinion, lower arm, bushing stabilizer bar, tyre balancing dh cek ka bro?
    avatar

    Post on 18/10/2011, 4:13 pm by afwan

    Lum lagi bro..enta la.aku pun x tau sangat pasal kereta bro..sO aku meng Iya kan ja la..hehehe..bukan kereta aku juga, kereta kawan aku ne..
    avatar

    Post on 24/11/2011, 8:32 am by Cumang

    dulu krta aku lari 100 stering gegar dan lari kanan .. Dah elegment tp ttp juga gegar.. Rupa2nya tayar sdh mkn dlm smpai nmpak benag.. tukar tayar baru 4 biji sama elegment blk baru ok.. Tp skrg dah 4 bln stering gegar lg mungkin mau elegment lg kot.. Sbb kreta Wira masuk estet jln grabel..
    avatar

    Post on 25/11/2011, 1:43 am by kent1189

    kalu kereta slalu jln jauh, then melalui jln yg berlubang2 mmg balancing tu akan lari. mcam kereta aku 2 kali trn naik miri-bintulu-miri 600km pulang balik X2kali, mmg kena balancing lagi.. sbb jln teruk, bnyk lubang.
    avatar

    Post on 25/11/2011, 3:11 am by Kornurts

    mmg btul bro,,sy pnya tyar dpan pn ada mkn dlm sda..bru2 jg sy nmpk,.hr tu turun jln kk-twu blm prnh blncing lg..gila btul...cepat mkn tyar klu tiada balance ni,,
    avatar

    Post on 25/11/2011, 5:20 am by im

    tayar saya langsung xada timah, baru tdk terasa steering bergegar, pelik pula...tayar agak balance jgk, sbb permukaan tayar yg haus, agak rata...
    avatar

    Post on 25/11/2011, 4:41 pm by Kornurts

    im wrote:tayar saya langsung xada timah, baru tdk terasa steering bergegar, pelik pula...tayar agak balance jgk, sbb permukaan tayar yg haus, agak rata...

    klu bgtu sspension ko improve sda bro..mantap tu..haha...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2017, 11:15 am