SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Stering Gegar

    Share

    MrPrince
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : kota kinabalu
    Points : 5888
    Reputation : 1
    Number of posts : 14
    11052010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Stering Gegar

    Post by MrPrince

    Apa masalahnya bila meter smpai 120km/j, stering bergegar..bila tekan brek, memang bergegar hbs..macam lagu adam pula neh..menggegar dunia hahaha...
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 14/9/2010, 9:18 am by jezzboyz

    hehe.. betul2.. mase balancing buleh tahu.....
    avatar

    Post on 18/9/2010, 7:24 am by im

    yela, masa pi timbang tu tyr kereta macam bengkak sikit...klu tukar tyr tu ke belakang, belakang pi depan, atau kiri ke kanan kanan ke kiri?

    agak2 masi gegar ka ya????... Suspect Suspect Suspect
    avatar

    Post on 18/9/2010, 9:54 am by jezzboyz

    masih lagi.. kena tukar tayar baru yang tayar bengkak tuhh...
    avatar

    Post on 18/9/2010, 10:46 am by Kornurts

    klu tyar bengkak bro.,x lama hayat tyar..silap2 hr bln malatup..sy da kena bgtu bro..gnti ja yg bru boo..utk kslamatan dn keselesaan.. drive
    avatar

    Post on 18/9/2010, 11:33 am by jezzboyz

    betul2.. baik ganti jea.. selamat dan selesa... kereta xrosak juga...
    avatar

    Post on 18/9/2010, 2:55 pm by Kornurts

    jezzboyz wrote:betul2.. baik ganti jea.. selamat dan selesa... kereta xrosak juga...


    Jiwa selamat,kreta selamat,duit pn slamat,,,,...
    avatar

    Post on 19/9/2010, 6:24 am by im

    nmpknya kena ganti tyr baru laa...tunggu bulan muda la...hehe...
    avatar

    Post on 19/9/2010, 8:05 am by jezzboyz

    im wrote:nmpknya kena ganti tyr baru laa...tunggu bulan muda la...hehe...

    jangan ditunggu lame lame nanti banyak makan duit..
    avatar

    Post on 19/9/2010, 8:11 am by im

    apa jgk sebabnya tayar tu boleh bengkak macam tu...punc dr rim ke, jalan ke, cuaca ke??... Suspect
    avatar

    Post on 19/9/2010, 5:28 pm by Kornurts

    besanya tyar jd bengkak/bunting apabila dawai d dlm tyr 2 ptus..jd x dpt kekalkn kstabilan rupa bntuk prmukaan tyr...selalunya tyar terpakai yg dsimpan lama mudah bengkak..



    klu slah tlg btulkn yea... respek
    avatar

    Post on 19/9/2010, 5:49 pm by sidi@hacker

    ni la masalah kereta saya bawa 80 mesti gegar.mau alignment suda ni.uhuhuhuuhu lari p kirijavascript:emoticonp('opps')
    opps
    avatar

    Post on 19/9/2010, 6:03 pm by Kornurts

    sidi@hacker wrote:ni la masalah kereta saya bawa 80 mesti gegar.mau alignment suda ni.uhuhuhuuhu lari p kirijavascript:emoticonp('opps')
    opps



    bha jgn lupa timbang tyar skali bro.. Wink
    avatar

    Post on 19/9/2010, 6:04 pm by sidi@hacker

    ya penting juga 2 bro huhuhuhuh kasi habis duit saja...
    avatar

    Post on 19/9/2010, 6:09 pm by Kornurts

    nda pa 2 bro..duit blkng crita..yg pnting puas hti...x gegar lg.. lol!
    avatar

    Post on 19/9/2010, 6:11 pm by sidi@hacker

    ya la.....eheheheheheheheehe
    avatar

    Post on 19/9/2010, 6:32 pm by yoku

    MrPrince wrote:Apa masalahnya bila meter smpai 120km/j, stering bergegar..bila tekan brek, memang bergegar hbs..macam lagu adam pula neh..menggegar dunia hahaha...


    balancing= menyebabkan gegaran dan pemanduan tidak selesa...
    alignment= kalau kereta pandai pergi kiri/kana dengan sendiri...



    Pelbagai Info Semasa


    Last edited by yoku on 19/9/2010, 9:06 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 19/9/2010, 6:36 pm by Kornurts

    yoku wrote:
    MrPrince wrote:Apa masalahnya bila meter smpai 120km/j, stering bergegar..bila tekan brek, memang bergegar hbs..macam lagu adam pula neh..menggegar dunia hahaha...


    balancing= menyebabkan gegaran dan pemanduan tidak selesa...
    alignment= kalau kereta pandai pergi kiri/kana dengan sendiri...






    100% agreed + tayar bengkak..mission accomplished Bagus
    avatar

    Post on 20/9/2010, 9:53 am by im

    mmg mslh lain lg akan timbul klu tayar bengkak...
    time hujan dan bila lalu jln berair...ada sikit membuang la...ui naaa...seram jgk dibuatnya...
    dah steering gegar, membuang lg...2x seram...

    kena tukar tayar suda jwbnya niii...

    tp tgk info kereta di TV3 kelmarin, tukar tayar bila...bonggol getah yg ada pada parit tayar yg tengah tu suda sama rata dgn permukaan tayar pulakk... Wink Wink Wink
    avatar

    Post on 20/9/2010, 12:30 pm by Kornurts

    aduiii...jgnla tggu2 lg bro...tkar trus la..siapa tau tiba2 meletup.,hilang kwalan...masalah 2 geng..aku da prnah kena 2 geng..tp nsb la tyr blkg.,bkn dpn..time mletup 2 blkng kreta mmbuang sikit bro..klu d dpn yg mletup td..nda ku tau lg... Mad
    avatar

    Post on 20/9/2010, 1:29 pm by napster

    kalau terlanggar lobang besar, terhentak kuat bikin bengkak tayar jg tu... silverstone la slalu gitu...

    tayar bengkak... bagus tukar baru... bahaya klu drive laju, tiba2 meletop eksiden nnt...
    avatar

    Post on 20/9/2010, 1:56 pm by yoku

    Kornurts wrote:besanya tyar jd bengkak/bunting apabila dawai d dlm tyr 2 ptus..jd x dpt kekalkn kstabilan rupa bntuk prmukaan tyr...selalunya tyar terpakai yg dsimpan lama mudah bengkak..



    klu slah tlg btulkn yea... respek





    ada logik juga tayar tu sudah lama tapi setakat yang pernah saya perati selalunya dia ada koyak di bahagian dalam lubang kecil ja tapi lama kelamaan udara akan terperangkap dalam lapisan tayar itu yg menyebabkan dia bengkak ini selalunya berlaku disebabkan hentakkan kuat contohnya terlanggar lubang.... tunggu saya buka kedai tayar tahun depan di kudat pasti persoalan masalah tayar bengkak akan terjawab... doakan saya geng2 semua mana la tau lebih2 sikit itu time buleh juga saya kasi service percuma untuk ahli club.. yeah i will.... cadang mo pindah sabah sudah ni...

    Post on 20/9/2010, 3:09 pm by fazli

    KACI FREE dia bro Agree
    avatar

    Post on 20/9/2010, 4:40 pm by Kornurts

    bro..nk tnya sikit ne..slain dr pngaruh tyar n prmukaan discbrek x rata yg boleh mybbkn tyar brgegar.,,klu arm da rosak kat bhgian dpn bwh 2..boleh myybbkn stering ggar jg ka? What a Face
    avatar

    Post on 21/9/2010, 12:22 am by im

    yoku wrote:
    Kornurts wrote:besanya tyar jd bengkak/bunting apabila dawai d dlm tyr 2 ptus..jd x dpt kekalkn kstabilan rupa bntuk prmukaan tyr...selalunya tyar terpakai yg dsimpan lama mudah bengkak..



    klu slah tlg btulkn yea... respek





    ada logik juga tayar tu sudah lama tapi setakat yang pernah saya perati selalunya dia ada koyak di bahagian dalam lubang kecil ja tapi lama kelamaan udara akan terperangkap dalam lapisan tayar itu yg menyebabkan dia bengkak ini selalunya berlaku disebabkan hentakkan kuat contohnya terlanggar lubang.... tunggu saya buka kedai tayar tahun depan di kudat pasti persoalan masalah tayar bengkak akan terjawab... doakan saya geng2 semua mana la tau lebih2 sikit itu time buleh juga saya kasi service percuma untuk ahli club.. yeah i will.... cadang mo pindah sabah sudah ni...

    wah, cadangan yg bagus tu, lebih byk kedai sioloonerz lg mantap club ni...teruskan usaha, we support 101%...
    bukan salah satu faktor dawai putus tu disebabkan oleh injection tayar yg bocor ke jugak???...

    avatar

    Post on 21/9/2010, 5:33 am by Kornurts

    yoku wrote:
    Kornurts wrote:besanya tyar jd bengkak/bunting apabila dawai d dlm tyr 2 ptus..jd x dpt kekalkn kstabilan rupa bntuk prmukaan tyr...selalunya tyar terpakai yg dsimpan lama mudah bengkak..



    klu slah tlg btulkn yea... respek





    ada logik juga tayar tu sudah lama tapi setakat yang pernah saya perati selalunya dia ada koyak di bahagian dalam lubang kecil ja tapi lama kelamaan udara akan terperangkap dalam lapisan tayar itu yg menyebabkan dia bengkak ini selalunya berlaku disebabkan hentakkan kuat contohnya terlanggar lubang.... tunggu saya buka kedai tayar tahun depan di kudat pasti persoalan masalah tayar bengkak akan terjawab... doakan saya geng2 semua mana la tau lebih2 sikit itu time buleh juga saya kasi service percuma untuk ahli club.. yeah i will.... cadang mo pindah sabah sudah ni...

    bha ngam la 2 bro..jgn ksi lama..kami tggu sda ko ne..klu kita yg mmber sioloon ksi diskaun la ar bro klu mo bli tyr..sma rim2 yg samart ka klu ada ya... cheers

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2017, 11:29 am