SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Stering Gegar

    Share

    MrPrince
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : kota kinabalu
    Points : 5882
    Reputation : 1
    Number of posts : 14
    11052010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Stering Gegar

    Post by MrPrince

    Apa masalahnya bila meter smpai 120km/j, stering bergegar..bila tekan brek, memang bergegar hbs..macam lagu adam pula neh..menggegar dunia hahaha...
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 21/9/2010, 6:35 am by im

    hari tu dah tanya pomen, dia ckp steering gegar tu patut alignment la...
    kereta baru jak alignment awal tahun...adussss...
    avatar

    Post on 21/9/2010, 6:48 am by Kornurts

    besa la 2 bro..tyar mmg cpat cpt lari allgment lbh2 lg klu slalu trlanggar lubang jln..hhehehe.. Cool
    avatar

    Post on 21/9/2010, 9:19 am by yoku

    im wrote:
    yoku wrote:
    Kornurts wrote:besanya tyar jd bengkak/bunting apabila dawai d dlm tyr 2 ptus..jd x dpt kekalkn kstabilan rupa bntuk prmukaan tyr...selalunya tyar terpakai yg dsimpan lama mudah bengkak..



    klu slah tlg btulkn yea... respek





    ada logik juga tayar tu sudah lama tapi setakat yang pernah saya perati selalunya dia ada koyak di bahagian dalam lubang kecil ja tapi lama kelamaan udara akan terperangkap dalam lapisan tayar itu yg menyebabkan dia bengkak ini selalunya berlaku disebabkan hentakkan kuat contohnya terlanggar lubang.... tunggu saya buka kedai tayar tahun depan di kudat pasti persoalan masalah tayar bengkak akan terjawab... doakan saya geng2 semua mana la tau lebih2 sikit itu time buleh juga saya kasi service percuma untuk ahli club.. yeah i will.... cadang mo pindah sabah sudah ni...

    wah, cadangan yg bagus tu, lebih byk kedai sioloonerz lg mantap club ni...teruskan usaha, we support 101%...
    bukan salah satu faktor dawai putus tu disebabkan oleh injection tayar yg bocor ke jugak???...



    -ve..
    dawai tayar putus atau tayar bengkak disebabkan inject tayar (tampal) = jawapannya negatif.. belum pernah berlaku inject tayar membawa kesan kepada tayar bengkak even dari segi hukum logik pun TIDAK MUNGKIN sebab injecter tu dimasukkan melalui lubang yang sedia ada dan berhujung tirus lagi pun dalam tayar ada beratus ribu dawai...
    avatar

    Post on 21/9/2010, 9:52 am by yoku

    fazli wrote:KACI FREE dia bro Agree

    service free harga barang boleh runding ..
    avatar

    Post on 21/9/2010, 9:55 am by yoku

    Kornurts wrote:bro..nk tnya sikit ne..slain dr pngaruh tyar n prmukaan discbrek x rata yg boleh mybbkn tyar brgegar.,,klu arm da rosak kat bhgian dpn bwh 2..boleh myybbkn stering ggar jg ka? What a Face

    jawapannya YA.. tapi selain dari strng ggr... kesan paling teruk boost bocor dan tayar mkn tidak rata..( botak sebelah dalam/luar)
    avatar

    Post on 21/9/2010, 4:46 pm by Kornurts

    yg mana 1 boost 2 bro?knp dia boleh bcor?ada myk ka dlm dia 2?klu ktaorg sngaja ksi lowet hbis kreta pastu ksi bengkok tyar.,mkn tyar jg kn..x pa2 jg ka 2?sbb bla bhgian dlm botak sikit sda,ksi terbalik lg bnga tyr.. lol!
    avatar

    Post on 21/9/2010, 4:57 pm by yoku

    Kornurts wrote:yg mana 1 boost 2 bro?knp dia boleh bcor?ada myk ka dlm dia 2?klu ktaorg sngaja ksi lowet hbis kreta pastu ksi bengkok tyar.,mkn tyar jg kn..x pa2 jg ka 2?sbb bla bhgian dlm botak sikit sda,ksi terbalik lg bnga tyr.. lol!


    ini macam kalu kita kena buat website untuk terangkan satu persatu part dalam kereta ni bro hahaha....
    avatar

    Post on 21/9/2010, 5:34 pm by Kornurts

    hahahaha...sory bro aku byk tnya...sy mmg kurang pngalaman ne psl 2 bro.. What a Face mna tau stu hr nti bro boleh bka website 2..bgus jg 2 utk mmbri lbh byk info n tips2 kpd pmandu2 kreta..hehehehe... cheers
    avatar

    Post on 21/9/2010, 5:41 pm by yoku

    Kornurts wrote:hahahaha...sory bro aku byk tnya...sy mmg kurang pngalaman ne psl 2 bro.. What a Face mna tau stu hr nti bro boleh bka website 2..bgus jg 2 utk mmbri lbh byk info n tips2 kpd pmandu2 kreta..hehehehe... cheers


    its ok tara hal punya bro sharing is caring... bab ni yg lemah ni saya suka baca blog orang tapi kurang suka jadi pencetus hahahahha.....
    avatar

    Post on 26/9/2010, 7:04 am by im

    yg pastinya salah satu yg menyebabkan steering gegar ialah tayar xbalance...td saya da pi timbang...settle 1 mslh...
    avatar

    Post on 26/9/2010, 8:47 pm by yoku

    im wrote:yg pastinya salah satu yg menyebabkan steering gegar ialah tayar xbalance...td saya da pi timbang...settle 1 mslh...

    bagus2 sebaiknya kita kena la prihatin hari2 belasah kereta kesihatan kereta kena la juga jaga he3....
    avatar

    Post on 26/9/2010, 8:50 pm by yoku

    im wrote:yg pastinya salah satu yg menyebabkan steering gegar ialah tayar xbalance...td saya da pi timbang...settle 1 mslh...

    timbang kasi balance mmg perlu buat jangan timbang kati sudah hahaha....
    avatar

    Post on 26/9/2010, 9:39 pm by im

    hehe...timbang kati ya...nanti la masa p beli beras nasional...macam ssh pula mau detect mslh selain klu kita sendiri yg dpt settle mslh streering gegar ni kan bro...baru muncul ni bro?...
    avatar

    Post on 26/9/2010, 10:43 pm by yoku

    im wrote:hehe...timbang kati ya...nanti la masa p beli beras nasional...macam ssh pula mau detect mslh selain klu kita sendiri yg dpt settle mslh streering gegar ni kan bro...baru muncul ni bro?...


    tu la ni pun pakai celcom ja dpt online ni pun slow sgt... skg d kuching smpai 1hb okt ni terus p kk
    avatar

    Post on 26/9/2010, 11:10 pm by im

    hidup mesti diteruskan bro, w/pun celcon tu online/offline...macam projek besar jak tu bro...smpi di kucing...keep it up...yg ptg 1 mslh ku settle psl stering gegar...cuma 1 problem lg blum settle iaitu stering gegar jgk tp klu takan brake...
    skrg ni menskodeng klu ada yg menjual disc brake yg bgs punya, xkisah klu 2nd, halfcut, new...
    avatar

    Post on 27/9/2010, 1:13 pm by yoku

    im wrote:hidup mesti diteruskan bro, w/pun celcon tu online/offline...macam projek besar jak tu bro...smpi di kucing...keep it up...yg ptg 1 mslh ku settle psl stering gegar...cuma 1 problem lg blum settle iaitu stering gegar jgk tp klu takan brake...
    skrg ni menskodeng klu ada yg menjual disc brake yg bgs punya, xkisah klu 2nd, halfcut, new...

    klu d sabah inda pasti tapi klu di semenanjung pasal disk brake ni bagus beli di thailand barang bagus sama macam ori yg ada di malaysia harga jauh lebih murah...
    avatar

    Post on 27/9/2010, 1:24 pm by Kornurts

    im wrote:hidup mesti diteruskan bro, w/pun celcon tu online/offline...macam projek besar jak tu bro...smpi di kucing...keep it up...yg ptg 1 mslh ku settle psl stering gegar...cuma 1 problem lg blum settle iaitu stering gegar jgk tp klu takan brake...
    skrg ni menskodeng klu ada yg menjual disc brake yg bgs punya, xkisah klu 2nd, halfcut, new...


    hahahaha...kedapatan sda c bro im mnskodeng disc brake..ada d mudah.com bro..jual murah ja..cba bro tgk la.. cheers
    avatar

    Post on 27/9/2010, 9:36 pm by im

    hehe, mana tau kamurang ada lubuk yg bagus...skrg ni mau carik di kereta potong desbil dulula, mau test dlu...klu berkesan mghilangkan gegar stering masa brake, baru beli yg cantik punya...

    ada tgk di mudah.my tp agak mahal jgk, murah lg yg baru...yg standart tiada slotted...
    avatar

    Post on 28/9/2010, 9:54 am by Kornurts

    hahahaha,,ngam la tu bro..bro try p tnya lg d halfcut lain sna tahang sma fastprofit..biasanya d fastprofit lbh murah bnding dgn tahang dn desbil.. cheers
    avatar

    Post on 28/9/2010, 2:10 pm by spetnaz

    aku pun slalu juga siram brek..
    macam nda mau buat sddah la...
    tapi kalau hujan susa juga mau dielak kan geng.....
    avatar

    Post on 28/9/2010, 2:23 pm by Kornurts

    Heheheh..klu wktu hjan x byk kena air e2 brek brbnding klu disiram smua pn bsah.. cheers
    avatar

    Post on 28/9/2010, 3:45 pm by bezith009

    ni pula bro.kete aku baru jer beli.aku bawa 120Km stering gegar jer..sbb aper yer..bro ckp tadi maybe break disk.tayar problem..tp xkan kete baru da masalah tu semua..baru keluar lg tu.tu yg aku x brani nk bawa laju.stering gegar jer....so masalah apa pulak ni bro?
    avatar

    Post on 28/9/2010, 4:02 pm by Kornurts

    klu kereta bru mmg jarang n mgkin ada yg x prnh trus ada msalah brek disc..rasanya tayar ko x balance bro..cba try bwa p timbang tyar dlu...klu lari alignmnt mstahil jg sbb kreta bru kn..
    avatar

    Post on 28/9/2010, 4:08 pm by bezith009

    tu yg aku pelik xkan kereta baru dh lari aligment dh..pelik kan...aku pun heran juga..so sapa2 ada blh settlekan ker?
    avatar

    Post on 28/9/2010, 4:12 pm by ziRcoN-09

    bezith009 wrote:tu yg aku pelik xkan kereta baru dh lari aligment dh..pelik kan...aku pun heran juga..so sapa2 ada blh settlekan ker?
    bro pena buka apa2 ka suspension kereta tu?? contoh'y tukar spring..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 12/12/2017, 3:55 am