SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Stering Gegar

    Share

    MrPrince
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : kota kinabalu
    Points : 5778
    Reputation : 1
    Number of posts : 14
    11052010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Stering Gegar

    Post by MrPrince

    Apa masalahnya bila meter smpai 120km/j, stering bergegar..bila tekan brek, memang bergegar hbs..macam lagu adam pula neh..menggegar dunia hahaha...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 28/9/2010, 4:15 pm by bezith009

    mana pernah lg.kereta aku baru jer sbln.bln pertama x bayar lg ni 30hb ni baru start bayar bro.
    avatar

    Post on 28/9/2010, 4:18 pm by ziRcoN-09

    bezith009 wrote:mana pernah lg.kereta aku baru jer sbln.bln pertama x bayar lg ni 30hb ni baru start bayar bro.
    uina..pelik jg, kereta baru mana blh ada masala..mgkin jg tayar
    avatar

    Post on 28/9/2010, 4:33 pm by yoku

    bezith009 wrote:ni pula bro.kete aku baru jer beli.aku bawa 120Km stering gegar jer..sbb aper yer..bro ckp tadi maybe break disk.tayar problem..tp xkan kete baru da masalah tu semua..baru keluar lg tu.tu yg aku x brani nk bawa laju.stering gegar jer....so masalah apa pulak ni bro?


    bawa p kedai tayar check alignment. sebab saya rasa ni ada masalah dgn skru Chamber lari.. biasanya kalau kereta baru chamber tidak perlu tukar memadai resetting....

    Post on 28/9/2010, 7:24 pm by ammrfitri

    maybe knuckle bengkok???
    certain speed gegar....
    avatar

    Post on 28/9/2010, 9:43 pm by panjangJB

    aku pun ade masalah cmni juga..
    asal cecah 120 gegar..
    tapi...bab2 masalah tayar lari ni..
    punce nye jalan leer...
    aku duk kat Melake ni asik menyumpah jer..
    drive dh betul daa..
    jalan laa bnyk sangt lubng.....
    sikit2 elak...
    kadng xsempat elak.....gedegang bnyi......jaahaanm tayar....
    bit
    avatar

    Post on 29/9/2010, 5:05 am by bezith009

    yoku wrote:
    bezith009 wrote:ni pula bro.kete aku baru jer beli.aku bawa 120Km stering gegar jer..sbb aper yer..bro ckp tadi maybe break disk.tayar problem..tp xkan kete baru da masalah tu semua..baru keluar lg tu.tu yg aku x brani nk bawa laju.stering gegar jer....so masalah apa pulak ni bro?


    bawa p kedai tayar check alignment. sebab saya rasa ni ada masalah dgn skru Chamber lari.. biasanya kalau kereta baru chamber tidak perlu tukar memadai resetting....

    masalahnya skang.aku dh service kete aku kat produa service mesti dia alignment skali kan xkan ada masalah tayar pula..pelik tuk la...
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:30 am by jezzboyz

    bezith009 wrote:
    yoku wrote:
    bezith009 wrote:ni pula bro.kete aku baru jer beli.aku bawa 120Km stering gegar jer..sbb aper yer..bro ckp tadi maybe break disk.tayar problem..tp xkan kete baru da masalah tu semua..baru keluar lg tu.tu yg aku x brani nk bawa laju.stering gegar jer....so masalah apa pulak ni bro?


    bawa p kedai tayar check alignment. sebab saya rasa ni ada masalah dgn skru Chamber lari.. biasanya kalau kereta baru chamber tidak perlu tukar memadai resetting....

    masalahnya skang.aku dh service kete aku kat produa service mesti dia alignment skali kan xkan ada masalah tayar pula..pelik tuk la...

    waaa.. kereta baru pon bermasalah juga.. mustahil juga kan.. keplkekkan juga bunyi nya tuh... dah buat balancing sume ke? tayar xda bengkak ke??
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:37 am by bezith009

    xder bengkak aper pun.ok jer...xder masalah
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:41 am by jezzboyz

    kereta pe ko pakai nih?? ala kan beli kereta baru..a de warranty ag... g cek.... kena gaya dapat tukar yang baru.. hihihi..
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:45 am by bezith009

    tul juga ckp ko tu.aku x terpikir pula kat ctu...dpt tukar ker?nk tukat aper?
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:49 am by jezzboyz

    tukar kereta baru.. mane la kereta ko tuh yang dah reject tp terlepas.... cube pergi kat perodua tuhh. menagdu masalah.. nanti die test sume.. kala betul2 bermasalah.. comfirm mudah jea dapat kereta baru....
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:51 am by bezith009

    xper nanti aku hello dia dulu k.aku nk tanya lg.brapa angin dlm kete?cthnya kete MYVI
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:55 am by jezzboyz

    angin tayar ke?? standard sume kereta la 200 jea... nak terik sikit 220.... arituh aku buh 220.. naik memang sedap.. lepas tayar ku pancit. aku p kedai tayar.. kedai tuh buh 200. aku kate.. jgn buh 200.. lembik tayar tuhh. buh la 220.. die kate tayar saiz 14 standard die 200 jea. nak buh 220 pon boleh. cume terik sangat la.. die kate semua kereta 200 jea....
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:56 am by bezith009

    owh ye ker...kalau 200 bermaksud 30 la kan?meter kat pam tyre banyak sangat mana satu nak baca hehehe
    avatar

    Post on 29/9/2010, 6:58 am by jezzboyz

    29 kala xsilap... hehe/...
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:02 am by bezith009

    ok.ni lg nk tanyak heheh.xabis2 tanya jer hehehe.aritu aku aligment van bapak aku.lepas aligment tayar masih lg lari ke kiri.sbb pa yer..org ckp kta aligment macam mana pun tayar tetap lari juga.tu yg aku eran.lepas aligment pun tetap lari tayar tu
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:04 am by jezzboyz

    lari macam mane??? biasanya dah alignment dah ok dahh.. nih kena otai yang jawab nh. xpernah lagi terjadi kat aku nih... mungkin pomen alignment tuh xketatkan skru kot...
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:17 am by bezith009

    xkan x ketatkan skur.maksud aku lari ke kiri..x balance la.kalau jln lurus kita biarkan stering tu mesti lari ke seblah kiri.tu yg pelik
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:22 am by jezzboyz

    tayar botak sebelah kot....
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:25 am by bezith009

    botak aper nyer..baru jer tukar xkan botak dh...
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:27 am by jezzboyz

    tukar sebelah jea ke???
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:40 am by bezith009

    yup aku tukar sebelah kiri tayar blkg sbb dh botak dh
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:46 am by jezzboyz

    patut la.. xke senget kereta tuhh... kena tukar dua2 bela la... xpon tukar yang seken hend tp same tebal tayar tuh.. hehe..
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:50 am by bezith009

    aku tukar yg baru terus..maybe d sebab camtu juga kot
    avatar

    Post on 29/9/2010, 7:50 am by jezzboyz

    kereta senget la tuhh.... same cam masalh aku dulu... huhu..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:07 pm