SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    kalau 850 masuk gearbox L2 D4

    Share

    oto1202
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 34
    location : Papar
    Points : 5438
    Reputation : 1
    Number of posts : 42
    13052010

    http://i38.servimg.com/u/f3 kalau 850 masuk gearbox L2 D4

    Post by oto1202

    aku mau masukkan gearbox L2 D4 dlm 850 ni..
    ada yg ckp pakai balik driveshaft 850 tidak ngam.
    betul ka? apa lagi yg tidak ngam? brapa harga driveshaft?

    kalau masuk LSD pla apa yg ngam & tidak ngam?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 23/2/2011, 4:16 am by nmdnor@yahoo.com

    dah masuk ker gearbox tu? pomen aku cakap plug and play jer. nak tau juga performance dia, ni cina kalau nak lakukan barang dia memang dia cakap baik jer...

    Post on 23/2/2011, 5:09 am by rayz yokai

    ya sa pn dgr lau mau tkr gearbox l2 d4 macam tu driveshaft ja yg mau tkr...harga tu nda pasti la bro...
    pa pn kta tgu otai2 yg pnah tkr..

    Post on 23/2/2011, 6:13 am by nmdnor@yahoo.com

    ok tak per rayz yokai jap lagi aku pergi bengkel nak kompom sama mekanik driveshaft kena tukar ke tidak... ohhh tapi jap erk aku lupa nak beritahu aku sekarang pakai kancil auto standard mungkin sebab tu mekanik aku cakap tak payah tukar driveshaft plug and play jer... kat sana mahal tak? kat sini gearbox + upah pasang = rm900 ok ker?

    Post on 23/2/2011, 6:29 am by rayz yokai

    sa pn nda pasti bro plug n play or tkr driveshaft....
    ya mau tgu la pa mekanik bro ckp cuz sa ni pn stakat dgr2 ja...hehe
    sa rsa rm900 tu ok lau gearbox + upah tp kat cni sa nda pasti la bro...

    Post on 23/2/2011, 6:48 am by nmdnor@yahoo.com

    rayz pakai auto juga ker? naik highway kesian kereta 3 gear jer engin mengerang jer...

    Post on 23/2/2011, 6:53 am by rayz yokai

    sa pki manual....pnah jual gearbox auto tyme beli hafkat l2

    Post on 23/2/2011, 7:03 am by nmdnor@yahoo.com

    l2 bukan 4 speed ker? best tak pakai auto 4 speed?

    Post on 23/2/2011, 9:01 am by rayz yokai

    macam sma ja pki auto std....nda smpai 1 mggu pki auto trus tkr blk pki manual

    Post on 23/2/2011, 9:34 am by nmdnor@yahoo.com

    baru balik kedai halfcut. kompom pomen cakap tak yah ubah aper2 pun, cuma kalau pakai lsd memang kena tukar banyak barang...

    Post on 23/2/2011, 9:49 am by nmdnor@yahoo.com

    tak der ker forumer yang pernah tukar gearbox l2 d4 ni?
    avatar

    Post on 24/2/2011, 8:20 am by jezzboyz

    ape kebenda ke tuh?? ade gambar x nak tengok?? power ke kala kereta kancil pakai menda nih???

    Post on 28/2/2011, 3:30 am by nmdnor@yahoo.com

    lsd tu aku tak paham sangat tapi mesti otai2 tau lsd tu aper.

    Post on 28/2/2011, 3:40 am by rayz yokai

    yg sa tau psl gearbox lsd ni, dua2 tayar dpn bergerak serentak berbanding gearbox std 850 yg 1 tyr sbelah ja bgerak...
    avatar

    Post on 28/2/2011, 7:45 am by jezzboyz

    betul tuh.. lsd tuh dua2 tayar bergerak.. yang d4 tuh ape lak??
    avatar

    Post on 28/2/2011, 8:24 am by keba

    lsd tu x semestiny 2 2 tyr bgerak..bgantung kpd jnis2 lsd jgk..
    lsd 1.5 way, 2 way, 4 way..klebihan lsd bbanding gbox biasa adlh slip
    pada gbox adalh limited..x sperti gbox OEM, slip x mnentu bgantung kpd cornering..
    utk lsd 1.5way, 2 2 tyr akan bpusing bila throttle..tp bila throttle dlepaskn,
    hny tayar sbelah dlm yg bpusing..
    utk lsd 2 way, kedua-dua tyr bpusing spenuh masa x kira throttle atau x..
    lsd 4way lak, utk all wheel drive..semua 4 tayar bpusing..

    Post on 28/2/2011, 9:07 am by rayz yokai

    ya btul pa yg bro keba terangkan tu...hehe..
    macam sa ni sikit ja yg tau...
    avatar

    Post on 1/3/2011, 5:47 am by keba

    sa pn baru bljar jgk..mana yg silap tu, sama2 btolkan ea malu

    Post on 1/3/2011, 5:51 am by rayz yokai

    ya sa ni pn br mau blajar jg dr otai2 ni...hehe
    avatar

    Post on 1/3/2011, 7:57 am by jezzboyz

    owhhhh.... ade juga yang lsd time tekan throtle jea berpusing dua2... ingat kan memang dua2 tayar akan berpusing xkire throtle ke x... baru taw.. hehe..

    Post on 12/7/2011, 7:13 pm by oto1202

    bah.. kalau LSD masuk 850 belalang banyak mau tukar, bagus pakai d4 yang biasa. plug & play saja kan?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/7/2017, 3:35 pm