SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Sifu2 sudah buat grandvalve

    Share

    ZainRain
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Johor
    Age : 32
    location : Shah Alam
    Points : 5604
    Reputation : 1
    Number of posts : 4
    20062010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Sifu2 sudah buat grandvalve

    Post by ZainRain

    Ari ni.. aku pergi ke bengkel.. kereta rosak.. sudah buat grandvalve.. 800++ habis.. list barang:

    TOP SET
    GRANDVALVE
    SKIM HEAD
    SERVICE RADIATOR
    VALVE BARU
    WATER PUMP
    RADIATOR HOSE

    tapi kereta rosak lagi.. kali ni bila slow saja mati2.. agak2 laa.. otai2 kat sini.. nak buat pe kalau jadi macam ni lagi?

    Skang ni.. nak tukar Karburator pula.. pasal mase beli kereta ni.. awal tahun ari 2.. org tue aku ni main beli je.. tak check enjin.. solek memang cantik.. tapi enjin macam haram..

    Kepala sudah mahu botak dah.. duit keluar macam air..tolong aku der!!!
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/6/2010, 9:25 am by beck.outlawz

    ZainRain wrote:Ari ni.. aku pergi ke bengkel.. kereta rosak.. sudah buat grandvalve.. 800++ habis.. list barang:

    TOP SET
    GRANDVALVE
    SKIM HEAD
    SERVICE RADIATOR
    VALVE BARU
    WATER PUMP
    RADIATOR HOSE

    tapi kereta rosak lagi.. kali ni bila slow saja mati2.. agak2 laa.. otai2 kat sini.. nak buat pe kalau jadi macam ni lagi?

    Skang ni.. nak tukar Karburator pula.. pasal mase beli kereta ni.. awal tahun ari 2.. org tue aku ni main beli je.. tak check enjin.. solek memang cantik.. tapi enjin macam haram..

    Kepala sudah mahu botak dah.. duit keluar macam air..tolong aku der!!!
    bro msk enjin bru je la..kete ape bro?.hehehe

    Post on 20/6/2010, 9:40 am by ZainRain

    Enjin baru??? Sen tak ader lagi laa bro.. baru je pakai 4 bulan.. dah break down macam ni... adoi.. pening pale aku.. Kancil 660.. LAME gile dah... kalau tukar carburetor agak2 laa.. berape ek.. RM200 boleh dapat ke??
    avatar

    Post on 20/6/2010, 9:42 am by aLFFiaN

    tukar semua barang tu sekali dengan general overhaul ka bro? atau just pasang je? carburetor tak services?

    Post on 20/6/2010, 9:48 am by ZainRain

    Ni baru balik service pasal mati2 kereta.. semua barang 2 sudah tukar.. n general overhaul laa kira.. dah namanya topset overhaul... hahaha.. lepas service carburetor still mati lagi bila slow kereta.. kena change gear baru tak mati.. skang ni.. kena tukar carburetor.. ader patut ka?? carburetor owner lame ni abis dia potong sebelum jual kereta.. tak tahu kenape.. maybe ader problem lama..
    avatar

    Post on 20/6/2010, 9:55 am by aLFFiaN

    RPM rendah kereta mati kah bro? takut fuel filter ko sumbat bro... cuba tgk dulu benda tu... sebelum tukar carburetor ko...
    avatar

    Post on 20/6/2010, 10:14 am by nyamuk

    iya....cuba adjust tu timing rpm dulu......
    avatar

    Post on 20/6/2010, 10:47 am by FAREL

    mgkn juga da kaitan dngn pula bro law x coel n condnsrpn da kaitan juga tuE........

    Post on 20/6/2010, 10:51 am by ZainRain

    Timing sudah adjust.. tadi ader check.. kat timing punyer tempat.. ader something tak kena.. bila ram kereta.. aku tak tahu laa benda apa tu.. tapi kat carburetor laa.. tak kena pada suiz dia.. tah tak tahu laa.. biase tukar carburetor berape bro?

    Post on 12/7/2010, 9:59 am by kelepek

    cuba tukar coil ..atau pinjam kawan nya coil test..dulu..he..he.. selamat mencoba..
    avatar

    Post on 12/7/2010, 11:02 am by sdk

    Bro, aku ada masalah sama dengan kancil aku dulu. Ikut mekanik memang dah nak tukar karburator tu, tapi cuba dulu tukar fuel filter. Fuel filter ni tak mahal, RM4.00 jak kalau yg biasa2 punya.

    Kalau problem masih ada, maybe tangki minyak petrol berkarat.

    Kalau benda2 kecil ni dah buat, tapi masalah still sama, then baru la cuba tukar karburator.

    Kalau kancil ni, karburator 2nd hand Jepun dalam RM200, then baik tukar guna CDI sebab kancil 660 ni guna contact point. CDI dalam RM200 juga.

    Harga baru karburator kancil ni dalam RM2000++.

    Post on 28/7/2010, 4:09 am by del

    sdk wrote:Bro, aku ada masalah sama dengan kancil aku dulu. Ikut mekanik memang dah nak tukar karburator tu, tapi cuba dulu tukar fuel filter. Fuel filter ni tak mahal, RM4.00 jak kalau yg biasa2 punya.

    Kalau problem masih ada, maybe tangki minyak petrol berkarat.

    Kalau benda2 kecil ni dah buat, tapi masalah still sama, then baru la cuba tukar karburator.

    Kalau kancil ni, karburator 2nd hand Jepun dalam RM200, then baik tukar guna CDI sebab kancil 660 ni guna contact point. CDI dalam RM200 juga.

    Harga baru karburator kancil ni dalam RM2000++.
    b



    ya betul tu sdk aku pun kena g2. pertama semput pas2 tukar filter baru, semput jg. lepas tu tukar plug, air filter, contek point, ac pump ni mekanik yg buat itu pun masih semput, sampai aku tukar pg cdi sama jg. last2 ku tukar lagi oil filter tp yg bgs punya lah yg dlm plastik perodua tu. sekarang x ada suda semput. kadang2 biar pun filter baru ada yg x bgs.
    avatar

    Post on 9/9/2011, 3:04 am by jezzboyz

    tp dulu masalah aku pon same.. just tukr karburetor jea.. hilang masalah... hehe....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 6:05 am