SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Enjin Turbo untuk proton wira

    Share

    Deegee
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 37
    location : kota belud,sabah
    Points : 5319
    Reputation : 1
    Number of posts : 6
    20072010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Enjin Turbo untuk proton wira

    Post by Deegee

    Salam buat otai2 smua,sya nak minta bantuan la kat otai2 smua tntg enjin,mcmnie..sya nak cari dan nak pasang enjin turbo kat kreta proton wira (Auto 1.5) sya ni tpi tak tahu jenis enjin yg sesuai dan dimana nak cari enjin tue. So harap otai2 turbo bleh tolong sya k..thanks a lot!!
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/7/2010, 2:52 pm by Lockon

    enjin 4g93 turbo atau gsr
    avatar

    Post on 21/7/2010, 10:26 am by akubudak

    pkai gsr la halfcut manual rm 13+++ auto 10+++ laa
    avatar

    Post on 22/7/2010, 6:01 am by xiaomao

    Bolt on turbokit pun ada...sms 0128350987

    Post on 22/7/2010, 12:30 pm by PyteraTurbo

    masuk 4g93T je..GSR tu..manual or auto same je kuatnye cuma kalau manual, banyakla game bleh main ngn cluth n gear.pakai standet pn da best giler da
    avatar

    Post on 22/7/2010, 5:34 pm by akubudak

    masuk gsr la, baru puas hati maaaa utk wira.
    buli pili mivec @ 4g91 @ v6 . ikt ati jala yg man 1 plihan hati
    avatar

    Post on 23/7/2010, 8:29 pm by ham_m2

    4G63T da best...
    tp kereta anda teda boleh lepas pulak...
    then 4G93T sj...
    Atau pun masuk 4G91T(turbokit)

    Post on 31/1/2011, 9:14 pm by ctaminat

    salam..... tanya skit...
    saya pakai wira 1.5 manual dan dah tukar ke gsr tebo auto...
    masalah sekarang gearbox bunyi kuat or kasar.....
    ader org kate krn kite lock gearbox 4wd...
    nasib baik tak bunyi tp nasib tak baik ader bunyi...
    saya nak tanya
    1. betulkah sbb yg telah dinyatakan ?
    2. boleh ker kite tukar gearbox pada 2wd?
    3. apakah tindakan perlu sya ambil...?
    4. enjin evo ader tak yg gearbox auto?
    harap2 otaiboleh tlg bagi pendapat
    avatar

    Post on 19/2/2011, 6:55 am by akubudak

    ctaminat wrote:salam..... tanya skit...
    saya pakai wira 1.5 manual dan dah tukar ke gsr tebo auto...
    masalah sekarang gearbox bunyi kuat or kasar.....
    ader org kate krn kite lock gearbox 4wd...
    nasib baik tak bunyi tp nasib tak baik ader bunyi...
    saya nak tanya
    1. betulkah sbb yg telah dinyatakan ?
    2. boleh ker kite tukar gearbox pada 2wd?
    3. apakah tindakan perlu sya ambil...?
    4. enjin evo ader tak yg gearbox auto?
    harap2 otaiboleh tlg bagi pendapat
    ctaminat tggl mana? myk gearbox dah tukar? klu dh lock 4wd tu memg kurg smooth la ptukaran gear dia banding oto 2wd. tp aku x rasa sgt pula bunyi kasar tu. tukar 4wd oto ke 2wd oto? apa sbb mo tukar? x tau la ada @ x evo auto. yg aku penah tgk gearbox manual evo ja yg org slalu pkai.
    tp 4g63T ada la oto tp xtau evo, vr4 @ RVR.
    tq cheers
    avatar

    Post on 20/2/2011, 9:30 am by keba

    akubudak wrote:masuk gsr la, baru puas hati maaaa utk wira.
    buli pili mivec @ 4g91 @ v6 . ikt ati jala yg man 1 plihan hati

    macam mna maksud bro?? masuk gsr, bleh pilih mivec@4g91@v6??
    avatar

    Post on 20/2/2011, 10:19 am by akubudak

    keba wrote:
    akubudak wrote:masuk gsr la, baru puas hati maaaa utk wira.
    buli pili mivec @ 4g91 @ v6 . ikt ati jala yg man 1 plihan hati

    macam mna maksud bro?? masuk gsr, bleh pilih mivec@4g91@v6??
    hehehe sori ayat x d fahami.bukan macam 2. mksud aku buli pilih samada gsr @ mivec @ 4g91 @ v6.
    tp yg 3 tu N/A ja. klu turbo buli pili 4g93T,4g63T ,4g61T n yg lain lg la..klu nak pili 4g93T injin mahal tp senang nak endorse. klu 4g63T murah skit klu vr4, 4g63T evo lbih kurg mahal macam 4g93T . tp klu kpala 6 susah mo endorse jpj. tp tu tpulang kpd individu kan. yg pnting puas hati, x peningkan kepala : klau sudah slalu kpala pening susah jg tu.suspect:
    avatar

    Post on 11/4/2011, 6:57 pm by dzul186

    xiaomao wrote:Bolt on turbokit pun ada...sms 0128350987

    ok ke turbo kit nea?? tahan lame ke? brape kos siap pasang?
    sorry bnyak tnye..huhu
    avatar

    Post on 13/4/2011, 5:01 am by xiaomao

    dzul186 wrote:
    xiaomao wrote:Bolt on turbokit pun ada...sms 0128350987

    ok ke turbo kit nea?? tahan lame ke? brape kos siap pasang?
    sorry bnyak tnye..huhu

    sms or call saya 0128350987
    avatar

    Post on 2/5/2011, 7:10 am by SchulzCube

    ham_m2 wrote:4G63T da best...
    tp kereta anda teda boleh lepas pulak...
    then 4G93T sj...
    Atau pun masuk 4G91T(turbokit)

    Ketiga 2 enjin tersebut memang best... Kalau nak rempit... Nak ekonomi guna 4G91 lah coz enjin ni pun power kalau masuk barang baik punya... hehehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/10/2017, 8:52 am