SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Nak tanya pasal PA sistem.( Power Amplifier )

    Share

    pg9317
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 25
    location : Bachok, Kelantan
    Points : 5479
    Reputation : 1
    Number of posts : 1
    26072010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Nak tanya pasal PA sistem.( Power Amplifier )

    Post by pg9317

    Salam semua, sya org baru dalam forum ni, jadi saya ade sedikit masalah disini..Harap otai2 yg pro dapat bantu saya.
    ( xtaw la ni seksyen yg betul atau x, sebabnya kebanyakkan topik berkaitan dgn audio kereta je..saya punya kes ni sistem audio dewan)

    Masalah saya camni :

    Saya mempunyai satu power amplifier jenama ASHLY FTX 1501.

    General Specifications FTX-1501
    Power Output
    (Maximum Average Power, .1% THD, 1KHz)
    Rated Per Channel, Both Channels Driven
    2 ohms: 275 Watts RMS
    4 ohm: 275 Watts RMS
    8 ohm: 185 Watts RMS
    Mono Bridged:
    4 ohms: 550Watts RMS
    8 ohm: 550Watts RMS
    (FTC Continuous Power, 0.1% THD, 20Hz - 20KHz)
    Rated Per Channel, Both Channels Driven
    Stereo (per channel):
    4 ohm: 250 Watts RMS
    8 ohm: 175 Watts RMS
    Mono Bridged:
    8 ohm: 500W RMS
    Total Harmonic Distortion:
    8 ohm: .01% 1kHz,
    8 ohm: .05% 20Hz,
    8 ohm: .1% 20kHz


    Masalahnya sekarang, power amplifier tu ade 2 channel, channel 1 dan channel 2. Channel 1 ok tetapi channel 2 yg ade masalah. channel 2 ade nyala lampu LED warna merah ( PROTECT ). Jadi, macam mane saya nak selesaikan masalah PROTECT ni. Harap kawan2 dapat bantu saya...PIC seperti dibawah...


    Power Amplifier tu duk bawah sekali di rak tu....

    Similar topics

    -
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 26/7/2010, 6:35 pm by finalazy84

    woh...hebat la system ko ni bro...hehe
    Protect biasanya ada mslh circuit la 2.cuba jgn smbung amp tu dngn speaker.masih protect?myb 2 speaker wire ada bocor.itu sebab protect.
    klau masih juga protect wlaupn teda speaker disambung,baik hantar kedai cek la.

      Current date/time is 24/1/2018, 12:44 am