SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    OIL TEMP

    Share

    deshuk
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 32
    location : jb
    Points : 5097
    Reputation : 1
    Number of posts : 1
    01082010

    http://i38.servimg.com/u/f3 OIL TEMP

    Post by deshuk

    HAIIIIIIII.
    KENAPA OIL TEMP GSR AKU LAU JLN JAUH sikit DIE NAIK SMPAI 120DARJAH( WARNING ).
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 2/8/2010, 5:30 am by bumbek

    ada pasang sensor ke?
    avatar

    Post on 9/9/2011, 3:01 am by jezzboyz

    panas tuhhh.. bahaya...
    avatar

    Post on 12/9/2011, 5:46 pm by keba

    suda standard tebo..psg jak oil cooler
    avatar

    Post on 12/9/2011, 6:00 pm by Kornurts

    keba wrote:suda standard tebo..psg jak oil cooler

    oil cooler ni bro yg macam intercooler jg psang kat dpan tu kn??ni utk ksi sjuk enjin oil n temperature jg??klu njin n/a boleh pkai ka ni??
    avatar

    Post on 13/9/2011, 2:57 pm by jezzboyz

    oil cooler??? xpahamm...
    avatar

    Post on 13/9/2011, 3:15 pm by kent1189

    kasi sejuk engine oil ba tu bro, ada mcam intercooler juga, tapi keci.. rasanya sama konsep mcam radiator tu, radiator sejukkan air, oil cooler sejukkan engine oil..
    avatar

    Post on 13/9/2011, 3:19 pm by Kornurts

    kent1189 wrote:kasi sejuk engine oil ba tu bro, ada mcam intercooler juga, tapi keci.. rasanya sama konsep mcam radiator tu, radiator sejukkan air, oil cooler sejukkan engine oil..

    mmg sama la tu broo..tp klu enjin oil d kasi sejuk,tempt enjin pn akn trun ka tu??ada effect sma tempt ka tu??
    avatar

    Post on 13/9/2011, 4:16 pm by jezzboyz

    bukan oil cooler ade untuk GB auto jea kan? untuk enjin pon ade juga??? oil cooler nih leh buh mane2 enjin ke??? tuk enjin kancil leh x?? macam mane piping oil temp nih bergerk ekk nak kasi sejuk minya enjin???
    avatar

    Post on 13/9/2011, 4:23 pm by kent1189

    Kornurts wrote:
    kent1189 wrote:kasi sejuk engine oil ba tu bro, ada mcam intercooler juga, tapi keci.. rasanya sama konsep mcam radiator tu, radiator sejukkan air, oil cooler sejukkan engine oil..

    mmg sama la tu broo..tp klu enjin oil d kasi sejuk,tempt enjin pn akn trun ka tu??ada effect sma tempt ka tu??

    Emm, maybe ada trn bro, tapi rasanya kta x brapa prasan meter tu trn, myb sedikit saja temp tu trn kan..
    avatar

    Post on 13/9/2011, 4:44 pm by Kornurts

    jezzboyz wrote:bukan oil cooler ade untuk GB auto jea kan? untuk enjin pon ade juga??? oil cooler nih leh buh mane2 enjin ke??? tuk enjin kancil leh x?? macam mane piping oil temp nih bergerk ekk nak kasi sejuk minya enjin???

    yup bro..oil cooler utk gb pn ada..n utk enjin pn ade..sama jg tu..enjin tobo atau n/able pkai ni..universal punya...piping set dia macam piping tobo jg bro..tp sy tiada tau dia smbung p mna d bhgian enjin tu..
    avatar

    Post on 13/9/2011, 5:31 pm by jezzboyz

    owhh.. kos die wape?? kala tuk GB rm35 xsilap kan?? kala tuk enjin wape eerkk?? berminat lakk... hihi..
    avatar

    Post on 13/9/2011, 6:08 pm by Kornurts

    huhuhu...klu sy tgk d mudah kna jual rm170-180 oil cooler system ni ikut saiz jg..x msuk psang lg tu...
    cuba bro klik-->> http://www.mudah.my/JASMA+Oil+Cooler+GReddy+Trust+System-10367053.htm

    -->>http://www.mudah.my/OIL+cooler+system-5671396.htm
    avatar

    Post on 14/9/2011, 2:44 am by kent1189

    kalu mau buat d kereta yg lum ada oil cooler ni, mesti mau tebuk GB/crankcase kan.. aku tengok d mudah tu intercooler ja, tiada pum ka utk pum minyak tu g intercooler?
    avatar

    Post on 14/9/2011, 5:51 pm by jezzboyz

    crankcase??? nih nak kena buat tempat specel tebuk mnih... perghhh.. makan cos juga... tp kala GB auto bukan ke die ade lubang tuk cooler kan?? macam tangki air double layer die ade lubang pegi ke GB kan??? so xyah tebuk2.. cume untuk enjin nih kena tebuk erkk??? kala ada diagram tuk enjin mudah paham kit.. hehe..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/7/2017, 3:49 am