SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    awas kingston clone

    Share
    avatar
    Leader
    MODERATOR

    Male
    Countries/State : Oregon
    Age : 35
    location : Astoria, Oregon
    Website : http://leader-tm.blogspot.com
    Tag ID: : SFC 04137
    Points : 7944
    Reputation : 19
    Number of posts : 1531
    17082010

    http://i38.servimg.com/u/f3 awas kingston clone

    Post by Leader

    walawe.. sekarang ni flash drive jenama KINGSTON pun ada clone, jadi berhati-hati bila membali.

    akibat bila guna kingston clone ni data yang kita simpan akan bermasalah (corrupt data), langsung tak boleh read data tu,

    setakat ni benda ni ada jual dekat ground floor wisma merdeka nama kedai aku tak ingat pasal bukan aku yang beli benda ni, tapi kedai tu bukan kedai PC la, semacam kedai jual cd or dvd, pekedai tu display benda ni dalam rak kaca dekat pintu masuk, dan harga dia dalam RM49.90,

    ciri-ciri kingston clone ni.
    sama seperti model ni



    lepastu kalau korang perasan kingston ORI lampu dia warna kuning kehijauan, tapi yang clone ni warna merah, dah tu kedudukan lampu juga berbeza dengan yang ORI.
    lepas tu kalau korang perasan model ori macam dekat gambar tu ada cetakan berkaitan model and so on.. dekat logam USB port tu, dekat yang clone tu tak wujud.
    lagi dekat dalam flash drive tu korang perasan sticker putih tu, langsung tak sama dekat clone item.

    jadi bila aku ngan si boss aku ni (boss aku la yang terkena ni) pergi tukar benda ni, kami jumpa la dengan pekedai dia cakap denda ni clone, pekedai ni langsung tak banyak cakap terus tukar kepada KIngston ORI, biasanya kalau kita buat macam tu dekat tempat lain pasti pekedai dia dah "ribut petir" semacam kan....
    jadi bermaksud pekedai ni dah memang ada niat menipu jual benda clone ni...

    so berhati-hati la bila membeli tu ya...
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 19/8/2010, 11:59 pm by AnDee

    Thanx...nIce Info... respek
    avatar

    Post on 20/8/2010, 3:23 am by madee

    bagus berhati2 la ne....tq 4 u info buss......klau dpt nama kedai lagi bagus.....

    Post on 24/9/2010, 1:48 am by haziq2000

    Kalau Kingston DT101 G2 ade clone gk ke??kt dlm pendrive tu x de sticker putih,tapi lampu wane kuning kehijauan
    avatar

    Post on 25/9/2010, 5:35 am by Leader

    kalau yg ori tu stiker dia lengkap kan dengan info berkaitan dengan model tu, macam serial no. ka, model,brand ka dan apa2 lagi dekat tu, kalau clone ni tak da info berkaitan pun
    avatar

    Post on 6/1/2012, 10:35 am by Gravionsega

    Alamak, susah la nak beli pendrive skrg ni, ade yg tiruan pulak...
    DT101 xde pon tulisan kingston kat besi die?
    avatar

    Post on 20/10/2012, 3:06 pm by Leader

    DT101 aku semua ada pula semua
    avatar

    Post on 23/10/2012, 1:42 pm by im

    bkn model terbaru di besi tu xada tulisan ka, dan hanya DT101 G2 sahaja tertulis pd body...perkataan KINGSTON tu xada langsung...
    avatar

    Post on 23/10/2012, 3:21 pm by Leader

    logo kepala tu boleh berubah warna macam 5k punya cat kereta hehehe
    avatar

    Post on 16/11/2012, 1:31 am by im

    klu xpasti mn ori, beli sj yg lain jenis tp brand sama...senang verita.. Very Happy

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/1/2018, 2:43 am