SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Manifold untuk Kancil 850 NA 12VALVE

    Share
    avatar
    jezzboyz
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 32
    location : KOTA BHARU
    Points : 6567
    Reputation : 9
    Number of posts : 1540
    14092010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Manifold untuk Kancil 850 NA 12VALVE

    Post by jezzboyz

    Aku mahu tukar kaburator nih ke injection.... nak tukar jadi injection EFI... tolong gtaw aku.. aku xtaw sangat la cara2nya. aku pakai enjin 850 12 VALVE NA jea..

    nak tukar enjin l2 xmampu lagi..
    nak kasi injection dulu.. orang kate pakai injection jimat..
    sedap buat jalan jauh.. aku nih kaki kuat jalan.. sehari boleh la 200 ke 300 kilo berjalan.. minyak memang perghhhh kala jalan jem.. hehe..

    so otai2 kancil tuh minta tolong gtaw ekk..

    1) apa barang2 nya?
    2) berapa kos die?
    3) mana mahu dapat? area kelantan...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 16/2/2011, 7:56 am by jezzboyz

    kire buleh pasang siap?? xda kena tambah barnag lain lagi ko nih??? wat mai no tepon demo.. kecek deret sedap sikit. leh taw info sal kereta ngn demo.. hehe..
    avatar

    Post on 16/2/2011, 8:00 pm by keba

    beyeh jas..bleh trus masuk..muge anda pkai head 12v doh..
    kalu pkai 6v lg, kena mod intake..
    0133706300 keba
    avatar

    Post on 17/2/2011, 10:37 am by jezzboyz

    pas computer box ade doh ko tuh????
    avatar

    Post on 17/2/2011, 6:48 pm by keba

    ad skali..siap 1 set..ecu, intake+t/body, wiring
    avatar

    Post on 18/2/2011, 2:43 pm by adeqyana

    apa la bro jezzboyz,kira murah udah tu bro keba jual..biasa brg2 tu mahal juga tu klu ikut harga asal terutamanya ecu Ls2 tu..udah la mahal,ssh skit skrg mau cari tu ecu..
    avatar

    Post on 19/2/2011, 7:04 am by jezzboyz

    hehe... kala gitu cantik laa... wow2..... bila leh dapat barna gnih ekk??? demo balik qlate bila???
    avatar

    Post on 19/2/2011, 7:45 am by im

    wah, jangan kasi lambat barang2 baik macam tu, angkat cepat...nanti kang dikebas dek orang lain tuh...kena pulak dengan geng2 SFC yang jual...
    avatar

    Post on 20/2/2011, 9:27 am by keba

    jezzboyz: bulan 5 ni baru balik malu
    avatar

    Post on 21/2/2011, 7:47 am by jezzboyz

    nanti balik roger deh.... kiter kecek kire la deh.... simpan kawe tuh.. arap demo.. doh kate murah tuh gakk...
    avatar

    Post on 21/2/2011, 4:52 pm by keba

    xles nk jnji lg..muge brg rare loni..hehe malu

    Post on 21/2/2011, 7:17 pm by sHaDoWz

    jeez...demo pakai 850 na ko loni?head stendet ko tuka 12v doh?kawe raso nk tukar jugok ni...tp kalau tukar keno gi cek dgn jpj dok?
    avatar

    Post on 22/2/2011, 7:07 am by jezzboyz

    keba: bro sipe kawe la... de kawe sipe pitis beli barang demo.... ejus bui kawe deh...


    shadow: a'a.. kawe pakai 850 na 12 valve... xperlu register enjin... sbb pakai blok asal. cume tukar head 12valve n kaburetor 12valve... besar sikit dari asal...

    Post on 28/2/2011, 3:27 am by nmdnor@yahoo.com

    best ker kalau pakai 12v ni? hp ada naik sikit ker, kang lepas tukar power lagi tak der fc bertambah lak hehhee
    avatar

    Post on 28/2/2011, 7:45 am by jezzboyz

    aku nak kata pon xbrani.. sbb aku 1st amik kereta pon. dah siap2 enjin 12valve na. xpernah try yang 850 na... aku tanya la pomen kelebihan 12 valve n 6 valve.. die kata enjin nih gagah la dari 6 valve.. tuh jea...
    avatar

    Post on 28/2/2011, 8:31 am by keba

    mmg kompom naik power...contohny, macam ni la..
    antara 6 org wat 1 umah, ngan 12 org wat 1 umah..
    mane yg lg relax wat kje n lg cpt siap??

    Post on 28/2/2011, 10:15 am by nmdnor@yahoo.com

    ohh yer ker... erm teringin juga la nak pakai ni.... agak2 penggunaan minyak tu macam mana erk? mesti up sikit erk...

    Post on 1/3/2011, 3:19 am by nmdnor@yahoo.com

    kalau pakai head ni nanti leh masuk turbo kit tak?
    avatar

    Post on 1/3/2011, 5:37 am by keba

    mnyak tu x smestinya up..sb valve hnya pintu kmasukan air fuel mix ke cylinder..
    contohny, 1 umah 1 pintu dgn 1 umah 2 pintu..jumlah org masuk masih sama..
    tp kalau 2 pintu, lg cepat kita nk masuk umah kan??

    utk pkai tebo, bleh pkai manifold L2 12v, tebo L2, ic L2..
    pndek kata, 1 set amek dari L2 12v

    Post on 1/3/2011, 6:12 am by nmdnor@yahoo.com

    terima kasih yer keba, banya juga info yang saya dapat ni.... nak tanya 1 lagi kalau budget saya 1k dapat tak barang2 nak convert ni semua...
    avatar

    Post on 1/3/2011, 7:05 am by keba

    kalau nk bot, 1k tu da lepas..
    tp kalau nk tukar head 12v, dlm 2k jgk tmasuk ngan bot

    Post on 1/3/2011, 7:25 am by nmdnor@yahoo.com

    maknanya bot 1k, tukar head 12v tu lebih kurang 1k juga la yer? rasanya nak tukar head dulu lepas tu bile ada modal baru nak bot...
    avatar

    Post on 1/3/2011, 7:59 am by jezzboyz

    lagi satu.. pakai head 12valve nih.. kaburetor die besar dari 850.. so lagi ppower la throtle tuhh....

    betul tuh.. dah pakai head 12 nih.. boleh bot turbo dahhh.... apa yang keba kate tuh memang betul dah...

    Post on 1/3/2011, 8:04 am by nmdnor@yahoo.com

    kena gi kedai halfcut ni nak tanya ar... berapa harga hhehe
    avatar

    Post on 1/3/2011, 8:10 am by jezzboyz

    baru leh thu bajet sebenar kala p kedai hc...

    Post on 1/3/2011, 8:14 am by nmdnor@yahoo.com

    ko pakai dulu sedap ker? pick up,

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:29 pm