SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Manifold untuk Kancil 850 NA 12VALVE

    Share
    avatar
    jezzboyz
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 32
    location : KOTA BHARU
    Points : 6685
    Reputation : 9
    Number of posts : 1540
    14092010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Manifold untuk Kancil 850 NA 12VALVE

    Post by jezzboyz

    Aku mahu tukar kaburator nih ke injection.... nak tukar jadi injection EFI... tolong gtaw aku.. aku xtaw sangat la cara2nya. aku pakai enjin 850 12 VALVE NA jea..

    nak tukar enjin l2 xmampu lagi..
    nak kasi injection dulu.. orang kate pakai injection jimat..
    sedap buat jalan jauh.. aku nih kaki kuat jalan.. sehari boleh la 200 ke 300 kilo berjalan.. minyak memang perghhhh kala jalan jem.. hehe..

    so otai2 kancil tuh minta tolong gtaw ekk..

    1) apa barang2 nya?
    2) berapa kos die?
    3) mana mahu dapat? area kelantan...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 1/3/2011, 8:22 am by jezzboyz

    entah la.. xtaw nak kata.. sama kot... cuma nak naik 100kmj tuh cepat la...... hehe...

    Post on 3/3/2011, 3:52 am by nmdnor@yahoo.com

    jezzboy penggunaan minyak macam mana erk? boleh tahan kuat tak? kalau letak rm30 berapa boleh jalan?
    avatar

    Post on 3/3/2011, 3:57 pm by keba

    pickup mmg naik..sb bg model enjin sama bbeza sohc n dohc, dohc mpnyai torque yg lbih tinggi..
    avatar

    Post on 5/3/2011, 9:00 am by jezzboyz

    mane nak taw sohc dengan dohc???
    avatar

    Post on 5/3/2011, 10:02 pm by keba

    sohc, 1 btg camshaft..
    dohc, 2 btg camshaft..

    Post on 7/3/2011, 5:39 am by nmdnor@yahoo.com

    kalau nak tanya 1 lagi la kalau nak pakai head 12v ni piston nak kena tukar tak sebab piston sekarang kancil standard...
    avatar

    Post on 7/3/2011, 8:12 am by keba

    xperlu tukar..piston dk dalam blok..
    bukan dlm head..di head hny ad valve, camshaft, dll..

    Post on 8/3/2011, 3:24 am by nmdnor@yahoo.com

    tanya lagi erk... hehhehe erm kalau tak silap saya piston kancil ni ada 2 jenis kan? satu low dengan high erk. kalau pasang head tu tak effect piston atau memang piston standard pun leh pakai, takut juga kang bawak berlubang piston, tolong tunjuk erk kalau salah, lagi pun takut kedai cina tu tipu cakap ni kena tukar je...
    avatar

    Post on 8/3/2011, 6:04 am by keba

    piston NA adalh high comp..piston low comp yg anda mksudkan mgkin piston L2..
    penukaran head xkan beri effect kpd piston..piston asal masih bleh dgunakn
    avatar

    Post on 8/3/2011, 7:06 am by jezzboyz

    uwaaaaaa..... kaburetor aku sudah rosakkkk..... skan dalam proses poakai kaburetor toyota KE70.... huhu....

    Post on 8/3/2011, 7:49 am by nmdnor@yahoo.com

    ohh yer ker terima kasih keba banyak juga membantu..
    avatar

    Post on 8/3/2011, 7:58 am by keba

    sama2 bos..nnt kalau ad kmusykilan, bleh post kat sni..
    rmai lg yg sdia mbantu chom chom

    Post on 8/3/2011, 8:08 am by nmdnor@yahoo.com

    bagus juga dapat maklumat kang kena tipu lak dengan kedai cina tu hehhe

    Post on 8/3/2011, 8:11 am by nmdnor@yahoo.com

    belum berkesempatan jer lagi nak gi kedai halfcut nak tanya berapa harga nak buat, rasanya nak masuk efi terus la kalau beza harga tak jauh sangat....
    avatar

    Post on 9/3/2011, 7:33 am by jezzboyz

    betul tuh.. EFI terusss... berbaloi2...

    Post on 27/4/2011, 4:01 am by nmdnor@yahoo.com

    lama dah tak update tajuk ni, semalam aku gi hc tanya block 12v dia tak jual lak nak ambik 1 ketul enjin. tapi enjin aper aku tak tau lah na 12v 660 rm500 ok ker? tu karburator nak efi rm700 ok ker kalau macam tu, tapi enjin tak der gearbox. lupa lak nak tanya siappasang berapa.
    avatar

    Post on 27/4/2011, 10:42 am by jezzboyz

    enjin skali EFI rm700?? rasenya ok.. tp sayang gearbox xda...
    avatar

    Post on 27/4/2011, 6:53 pm by keba

    tu enjin kancil 850 kot...murah dah tu..
    cek dl tgk2..tank jgn lupa kena tukar jgk..

    Post on 28/4/2011, 3:21 am by nmdnor@yahoo.com

    gearbox pada aku tak der hal lagi, leh jer pakai yang standard nyer, yang aku nak block, head dengan injection tu jer, nak tanya la, kalau pakai efi kena tukar tank ker atau fuel pump jer, kalau pakai carburator nak kena tukar tank jugak ker?, alamat kena tambah lagi la ni nak beli tank lak, hehhehe. Upah pasang mungkin dalam rm400 macam tu sebab hari tu member aku try tanya kalau tukar enjin upah pasang rm 600 tu rate kat K.L la. aku bukannyer nak laju pun, nak sedap2 pakai jer wat gi kerja. hehehhe
    avatar

    Post on 28/4/2011, 7:11 am by keba

    kena tukar tank efi bos..amek L2S punya..beli yg complete dgn fuel pump..
    kalau nk save sikit, amek trus efi kit tu masuk kat enjin asal..
    head, intake, wiring..
    tp kalau L2 punya, kena buat balik manifold ekjos..

    Post on 28/4/2011, 8:58 am by nmdnor@yahoo.com

    erm maknanya kena la tunggu lagi tak cukup budget, ingat 1k dah ok dah hehhee
    avatar

    Post on 28/4/2011, 9:18 am by keba

    angkt efi kelisa pn bleh bos...kat penang, rm1000 da dpt complete..
    head, intake, injector, wiring, ekjos man..siap psg rm1300


    Last edited by keba on 6/5/2011, 9:47 am; edited 1 time in total

    Post on 28/4/2011, 9:30 am by nmdnor@yahoo.com

    leh kacuk kat enjin kancil standet ker? kalau pakai carburator kena tukar tangki tak?
    avatar

    Post on 28/4/2011, 9:35 am by iemori69

    nda perlu... tapi klu mao pakai manifold E.F.I mmg perlu la tukar tangki minyak...

    Post on 28/4/2011, 9:40 am by nmdnor@yahoo.com

    erm kena servey lagi harga siap tangki pulak, aduih nak pakai cerburater sakit la... jezzboy pun nak tukar efi...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 6:03 am