SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Federal Govt. Staff: TUKAR SUKA SAMA SUKA

    Share
    avatar
    nyamuk
    WEBMASTER

    Male
    Countries/State : Oregon
    Age : 27
    location : sarang nyamuk
    Tag ID: : SFC 08429
    Points : 9332
    Reputation : 18
    Number of posts : 3034
    02102010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Federal Govt. Staff: TUKAR SUKA SAMA SUKA

    Post by nyamuk

    Nama: hizan a.k.a nyamuk
    Jawatan: PPTM F29
    Gred: F29

    Tempat Bertugas Semasa: Putrajaya
    Daerah: WP PUTRAJAYA

    Tempat Ingin Bertukar: Sabah
    Daerah: KK, Kudat @ Mana2 daerah ja dlm Sabah (Labuan pun bule)

    Phone: 0148528600
    Nota: Ingin bertukar dgn mana2 kementerian d Sabah...tp paling bagus klu 1 kementerian, senang sikit (KPM).

    p/s: plz ar kwn2, klu ada info2 tlong bagitau arr...jasa baik anda semua amat dihargai....


    Last edited by nyamuk on 2/10/2010, 7:11 pm; edited 1 time in total
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 2/10/2010, 10:51 am by the BLitz

    andu bha cian,,,hehe,..
    buring udah di kl kah bro..
    relax2 luk bah...,merantau luk 1-2 tahun..
    hehe..ni msti kes rindu ni kan..ekekke
    avatar

    Post on 2/10/2010, 11:15 am by nyamuk

    the BLitz wrote:andu bha cian,,,hehe,..
    buring udah di kl kah bro..
    relax2 luk bah...,merantau luk 1-2 tahun..
    hehe..ni msti kes rindu ni kan..ekekke
    bukan aku d kl ni bro..d putrajaya...teda pa2 dcni...shoping kompleks pun 1 sj, teda tmpt mau stay2 lagi...mau muntah suda aku tgk tu tmpt, ari2 lalu...huhu...mmg rindu la ba ni....dgn kg, dgn kwn2, keluarga, ciwik (hehe)....1 lagi sebab aku mau pindah ni sbab taraf hidup cni sgt2 mahal oooo....paling murah la nasi guring rm5.90...elaun pun sikit ja dpt....nda adil betul...klu urg smjung keja d sbah, punya besar dorg punya elaun....tp klu org sabah keja cni smjung, punya ckitttttttttt...............
    avatar

    Post on 2/10/2010, 6:26 pm by siotto

    hehehehhehe...tenang ko nyamuk...nati akan di gemparkan niat mu mau transfer ni...hehehehhe...tidak tenang ko berjauhan dgn bini ka?...
    avatar

    Post on 2/10/2010, 6:41 pm by neo_sontoloyo

    besa tu bro nyamuk....belum ada transpot memang bosan...haaha...
    avatar

    Post on 2/10/2010, 6:46 pm by aLFFiaN

    ini sebab kemaruk cinta bah ni... kalau ada sudah cinta dia sana.. x mahu balik juga ni... wkakaka
    avatar

    Post on 2/10/2010, 7:09 pm by nyamuk

    siotto wrote:hehehehhehe...tenang ko nyamuk...nati akan di gemparkan niat mu mau transfer ni...hehehehhe...tidak tenang ko berjauhan dgn bini ka?...
    ko jgk la harapan ni bussku....sna KKM ada tu kan,hehe...ba, tolong2 la insan yg memerlukan ni,huhu....

    neo_sontoloyo wrote:besa tu bro nyamuk....belum ada transpot memang bosan...haaha...
    kasian aku sma wira aku d kk berkulat suda tdk yg bwa dia jln2,huhu...

    aLFFiaN wrote:ini sebab kemaruk cinta bah ni... kalau ada sudah cinta dia sana.. x mahu balik juga ni... wkakaka
    sebelum TERbuka cawangan baru dcni, bgus aku awal2 balik ba tyco....wakakaka
    avatar

    Post on 2/10/2010, 9:59 pm by DAYANG1274

    BRO,AKU DOAKAN SUPAYA KO CEPAT2 DAPAT PINDAH,KALAU TIDAK NANTI MENANGIS DARAH C ING KO BUKAK CAWANGAN BARU,
    BUKAN TIDAK BERSERI LS TANPA KO TAPI RASA KEKURANGAN BRO.....SENYUMAN KO TU juga LA YANG PALING DI INGAT OLEH C LYNKIN PARK.WAKAKAKA.....good LUCK BRO....
    avatar

    Post on 3/10/2010, 2:56 am by slyer

    Bro Nyamuk......ko bilang sama aku ari tu mo cuba2 nasib di sana.....?apasal bro? rindu berabis sdk kh ngan sabah......nt aku tlh cari2 kn jgk lh utk ko..... bye
    avatar

    Post on 3/10/2010, 11:48 am by nyamuk

    DAYANG1274 wrote:BRO,AKU DOAKAN SUPAYA KO CEPAT2 DAPAT PINDAH,KALAU TIDAK NANTI MENANGIS DARAH C ING KO BUKAK CAWANGAN BARU,
    BUKAN TIDAK BERSERI LS TANPA KO TAPI RASA KEKURANGAN BRO.....SENYUMAN KO TU juga LA YANG PALING DI INGAT OLEH C LYNKIN PARK.WAKAKAKA.....good LUCK BRO....
    thanks sis....kasi doa la arr,hehehe.....sakit jiwa raga aku dcni....no life langsung...huhu

    slyer wrote:Bro Nyamuk......ko bilang sama aku ari tu mo cuba2 nasib di sana.....?apasal bro? rindu berabis sdk kh ngan sabah......nt aku tlh cari2 kn jgk lh utk ko.....
    klu kena d kl, mgkin kali la dpt tahan2 lagi...tp ini putrajaya geng...huhu...hnya Tuhan sj tau apa yg aku rasa dcni....tlong2 arr...suruh la org smjung tu balik cni ganti tmpt aku..cukup2la epw yg dorg dpt tu,huhu...
    avatar

    Post on 3/10/2010, 11:54 am by Mazlan85

    macammana aq maw tolong ko ni ya bro??? Suspect
    avatar

    Post on 3/10/2010, 12:00 pm by Mazlan85

    klu kena d kl, mgkin kali la dpt tahan2 lagi...tp ini putrajaya geng...huhu...hnya Tuhan sj tau apa yg aku rasa dcni....tlong2 arr...suruh la org smjung tu balik cni ganti tmpt aku..cukup2la epw yg dorg dpt tu,huhu...

    ini mmg kes merana ni bro....
    avatar

    Post on 3/10/2010, 12:10 pm by nyamuk

    Mazlan85 wrote:macammana aq maw tolong ko ni ya bro???
    ko tolong2kan tanya sama kwn2 yg keja gov mana2 jab atau kementerian....yg sma jwtn dgn aku, yg mau tukar sama aku...lain kementerian pun nda apa, yg penting dpt tukar...huhu...
    avatar

    Post on 3/10/2010, 6:01 pm by mrs.denarazleamy

    try kol kpm labuan la... manatau ada kosong.. cuba2 jk call... kena rajin call kemntrian.. hntr surat ... smoga berjaya...

    saya pun status bini org 9 bln jga mo tgu.. yeay...

    doa2 la bro..
    aminnn
    avatar

    Post on 3/10/2010, 9:03 pm by nyamuk

    mrs.denarazleamy wrote:try kol kpm labuan la... manatau ada kosong.. cuba2 jk call... kena rajin call kemntrian.. hntr surat ... smoga berjaya...

    saya pun status bini org 9 bln jga mo tgu.. yeay...

    doa2 la bro..
    aminnn
    suda aku cek sis...teda kusung...2 org ja sna...itupun nda mau balik suda....huhu...lagipun aku mesti kna cari pengganti klu aku minta tukar ni...huhu
    avatar

    Post on 4/10/2010, 1:32 pm by raylester

    kebiasaan nya mau berkhidmat 3 tahun tu...wakakakaka
    avatar

    Post on 4/10/2010, 4:28 pm by nyamuk

    raylester wrote:kebiasaan nya mau berkhidmat 3 tahun tu...wakakakaka
    jgn ko gitu baa....kwn ku belum smpi 2 bulan suda bule tukar...huhu
    avatar

    Post on 4/10/2010, 4:44 pm by neo_sontoloyo

    hahaha..bah bawa la bah tu wira p cni...kira ok la tu d ptj..tmpt sunyi nda sibuk..kalau kl lg sandi sana sini bz...nnt ada kereta bole jua tu kasi hilang bosan pg meround2 halfcut d seluruh lembah klang..hahaha
    avatar

    Post on 4/10/2010, 5:03 pm by nyamuk

    neo_sontoloyo wrote:hahaha..bah bawa la bah tu wira p cni...kira ok la tu d ptj..tmpt sunyi nda sibuk..kalau kl lg sandi sana sini bz...nnt ada kereta bole jua tu kasi hilang bosan pg meround2 halfcut d seluruh lembah klang..hahaha
    biar la wira aku tu jd sabahan sj, nda mau p smjung ni,hahaha.....nda psl2 nti hilang kana curi wlupun standard gaban tu wira,hahaha....

    klu pm kasi naik tu epw sama rata, brula aku pertimbangkan balik,wakakkaa...selagi nda sma rata, tiap2 hari aku post topik ni d fesbuk....hahhaha
    avatar

    Post on 4/10/2010, 6:54 pm by Leader

    bagus topic ni tau, rasanya siapa yg mau tukar tempat bertugas masuk ja topic ni kan.

    wei nyamuk amacam ko boleh up dari gred aku ni wakakaka... jauh aku mo kejar gred ko ni, kalau kita 1 jabatan ko jadi boss aku suda ni wakakakaka
    avatar

    Post on 4/10/2010, 7:40 pm by nyamuk

    Leader wrote:bagus topic ni tau, rasanya siapa yg mau tukar tempat bertugas masuk ja topic ni kan.

    wei nyamuk amacam ko boleh up dari gred aku ni wakakaka... jauh aku mo kejar gred ko ni, kalau kita 1 jabatan ko jadi boss aku suda ni wakakakaka
    iya, lagipun ramai member2 sioloon keja gov kan..manatau ada yg berubah angin, bule tukar2 cni,hehehe...

    rezeki aku kali bro,hehehe.....ba, tmpt ko teda ka pptm??suruh la dorg p cni ganti tmpt aku...siokkk opis aku ni, hehehe...
    avatar

    Post on 5/10/2010, 4:12 am by aku_alli

    mesti kau boring menghadap alamanda hari2 kan? heheheheeh.nasib aku dapat pindah pergi sini labuan. tapi kan, bila pla kau pergi putrajaya? kan last year aku jumpa kau di likas? ka orang lain ni? confuse aku.
    avatar

    Post on 5/10/2010, 5:38 am by nyamuk

    aku_alli wrote:mesti kau boring menghadap alamanda hari2 kan? heheheheeh.nasib aku dapat pindah pergi sini labuan. tapi kan, bila pla kau pergi putrajaya? kan last year aku jumpa kau di likas? ka orang lain ni? confuse aku.
    iya ba bro...hari2 tgk kedai & org yg sama...pas2 nda lama lg kedai2 di alamanda ni byk mau tutup sb sewa kedai mahal, pas2 tu ganti dgn kedai2 macam d KLCC...yg baju sehelai sj rm300,huhu...

    baru ja bulan lepas ni bro keja cni....aku la ni nyamuk yg ko kanal tu, hehe
    avatar

    Post on 5/10/2010, 5:51 am by aku_alli

    uina.mau tutup sdh tu kedai2 di alamanda.nanti nada la sudah tu karaoke.nda syok tu. aku ada tips kalau mau berpindah ni.

    untuk kerani gunasama la aaaa.

    EPW

    sabah/sarawak ke putrajaya => RM500.
    sabah/sarawak/semenanjung ke labuan => RM730.


    avatar

    Post on 5/10/2010, 6:07 am by nyamuk

    aku_alli wrote:uina.mau tutup sdh tu kedai2 di alamanda.nanti nada la sudah tu karaoke.nda syok tu. aku ada tips kalau mau berpindah ni.

    untuk kerani gunasama la aaaa.

    EPW

    sabah/sarawak ke putrajaya => RM500.
    sabah/sarawak/semenanjung ke labuan => RM730.
    mmg nda ada suda tu bro..last suda ni bulan dorg beroperasi...huhu...

    untuk pptm teda ka bro?? aku ni pun gunasama jgk..huhu

    epw tu tdk adil ooo utk sabah > putrajaya, sedangkan klu dorg d sabah dpt Rm900... kungfu

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/1/2018, 3:07 am