SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Federal Govt. Staff: TUKAR SUKA SAMA SUKA

    Share
    avatar
    nyamuk
    WEBMASTER

    Male
    Countries/State : Oregon
    Age : 27
    location : sarang nyamuk
    Tag ID: : SFC 08429
    Points : 8912
    Reputation : 18
    Number of posts : 3034
    02102010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Federal Govt. Staff: TUKAR SUKA SAMA SUKA

    Post by nyamuk

    Nama: hizan a.k.a nyamuk
    Jawatan: PPTM F29
    Gred: F29

    Tempat Bertugas Semasa: Putrajaya
    Daerah: WP PUTRAJAYA

    Tempat Ingin Bertukar: Sabah
    Daerah: KK, Kudat @ Mana2 daerah ja dlm Sabah (Labuan pun bule)

    Phone: 0148528600
    Nota: Ingin bertukar dgn mana2 kementerian d Sabah...tp paling bagus klu 1 kementerian, senang sikit (KPM).

    p/s: plz ar kwn2, klu ada info2 tlong bagitau arr...jasa baik anda semua amat dihargai....


    Last edited by nyamuk on 2/10/2010, 7:11 pm; edited 1 time in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 5/10/2010, 2:05 pm by finalazy84

    memang tdk adil tu EPW.huhu dn tdk adil juga kpada sesiapa yg cuba untuk mempertikaikan ni bnda.bukn apa la kn, tpi beliau sya dlu ada pertikaikan ni bnda tiap kali meeting (jbtan plajaran) untuk guru2 sabah yg pegi smnanjung.hasilnya, smua knaikan pngkat dia kena beku snyap2 oleh (tau tau ja la) dn akhirnya berpencen macam 2 sja sdngkan kwn2 dia suma suda naik tinggi2.ces...memang tdk puas ati owh.
    avatar

    Post on 5/10/2010, 2:20 pm by nyamuk

    finalazy84 wrote:memang tdk adil tu EPW.huhu dn tdk adil juga kpada sesiapa yg cuba untuk mempertikaikan ni bnda.bukn apa la kn, tpi beliau sya dlu ada pertikaikan ni bnda tiap kali meeting (jbtan plajaran) untuk guru2 sabah yg pegi smnanjung.hasilnya, smua knaikan pngkat dia kena beku snyap2 oleh (tau tau ja la) dn akhirnya berpencen macam 2 sja sdngkan kwn2 dia suma suda naik tinggi2.ces...memang tdk puas ati owh.
    mmg tdk adil sis...nda tau siapa yg bule perjuangkan nasib org sabah yg keja d smjung ni...beliau aku pun berhenti awal gara2 ni elaun...nda adil dia bilang....macam di anak tirikan...huhu
    avatar

    Post on 6/10/2010, 8:46 am by aku_alli

    finalazy84 wrote:memang tdk adil tu EPW.huhu dn tdk adil juga kpada sesiapa yg cuba untuk mempertikaikan ni bnda.bukn apa la kn, tpi beliau sya dlu ada pertikaikan ni bnda tiap kali meeting (jbtan plajaran) untuk guru2 sabah yg pegi smnanjung.hasilnya, smua knaikan pngkat dia kena beku snyap2 oleh (tau tau ja la) dn akhirnya berpencen macam 2 sja sdngkan kwn2 dia suma suda naik tinggi2.ces...memang tdk puas ati owh.

    macam aku tau kerja siapa sampai kena beliau mu. dorang ni selalu makdal. bukan mau burukkan dorang ni tapi majoriti begitu. anggapan dorang, anak2 tempatan belum mampu menandingi dorang dari segi pendidikan.tapi dari segi pegangan agama........dorang nil.
    avatar

    Post on 6/10/2010, 6:55 pm by Leader

    zan, sana kajang head office kali ada
    avatar

    Post on 7/10/2010, 3:39 am by aku_alli

    kau sudah buat surat ke jpa ka? kalau belum baik buat sekarang. lampirkan sekali bukti untuk menyokong sebab kau mau tukar.(bukan mak lampir) aaaaaaa. aku dulu pun mau 2 tahun baru dpt pindah,tu pun lepas belawan cakap sama orang HR. hahahahaaha.
    avatar

    Post on 14/10/2010, 5:46 pm by nyamuk

    aku_alli wrote:kau sudah buat surat ke jpa ka? kalau belum baik buat sekarang. lampirkan sekali bukti untuk menyokong sebab kau mau tukar.(bukan mak lampir) aaaaaaa. aku dulu pun mau 2 tahun baru dpt pindah,tu pun lepas belawan cakap sama orang HR. hahahahaaha.
    belum lgi bro sbab bos aku tak bagi lepas tnpa pengganti...huhu

    Leader wrote:zan, sana kajang head office kali ada
    apa tu bro? aku mau balik sabah...huhu
    avatar

    Post on 21/5/2011, 7:03 pm by nyamuk

    ada sapa2 ka yg kenal atau ada kwn org smjung atau org sabah yang mau bertukar balik smjung (putrajaya)?

    last yg aku tau ari tu bulan disember 2010...byk org smjung yg masuk jpj sabah (17 org) gred F29...jd klu sapa2 yg ada member atau sedara mara yg keja d jpj, bole tlong risik2 ka?huhu...

    boring suda aku keja d smjung ni....mau balik sabah.....=_=
    avatar

    Post on 21/5/2011, 7:31 pm by aLFFiaN

    sana lah ko.. jan ko balik sabah.. belum habis lagi ko berguru di sana tu.. jan balik selagi belum cukup ilmu di dada.. beranak pinaklah ko sana dulu... ha ha ha
    avatar

    Post on 21/5/2011, 7:47 pm by nyamuk

    aLFFiaN wrote:sana lah ko.. jan ko balik sabah.. belum habis lagi ko berguru di sana tu.. jan balik selagi belum cukup ilmu di dada.. beranak pinaklah ko sana dulu... ha ha ha
    hahahaha......klu murah2 tu sayur, ikan, sotong, brg2 dapur dsni, nda apa la tyco....nda jgk aku mau balik sabah capat2.....dcni semuanya mahal2...sayur 1 biji terung pun bole smpi rm3...kacang panjang seikat rm3...klu seafood tu jgn ckp la...kempunan ja la aku dcni...ikan basung klu d kk rm1 penuh plastik...dcni 4,5 ekor ja rm5...mataiiii
    avatar

    Post on 21/5/2011, 7:50 pm by aLFFiaN

    nyamuk wrote:
    aLFFiaN wrote:sana lah ko.. jan ko balik sabah.. belum habis lagi ko berguru di sana tu.. jan balik selagi belum cukup ilmu di dada.. beranak pinaklah ko sana dulu... ha ha ha
    hahahaha......klu murah2 tu sayur, ikan, sotong, brg2 dapur dsni, nda apa la tyco....nda jgk aku mau balik sabah capat2.....dcni semuanya mahal2...sayur 1 biji terung pun bole smpi rm3...kacang panjang seikat rm3...klu seafood tu jgn ckp la...kempunan ja la aku dcni...ikan basung klu d kk rm1 penuh plastik...dcni 4,5 ekor ja rm5...mataiiii

    uik nyamuk... ko ingat sini sabah masih murah ka barang dia? ko tu lama sudah x balik sabah... sayur satu ikat RM2 sudah juga.. ikan putih oun RM16 sekilo.. ayam sekilo RM11.20 sudah... mana beza dia tu? sama saja lah... huhuhu
    avatar

    Post on 21/5/2011, 8:01 pm by nyamuk

    aLFFiaN wrote:
    nyamuk wrote:
    aLFFiaN wrote:sana lah ko.. jan ko balik sabah.. belum habis lagi ko berguru di sana tu.. jan balik selagi belum cukup ilmu di dada.. beranak pinaklah ko sana dulu... ha ha ha
    hahahaha......klu murah2 tu sayur, ikan, sotong, brg2 dapur dsni, nda apa la tyco....nda jgk aku mau balik sabah capat2.....dcni semuanya mahal2...sayur 1 biji terung pun bole smpi rm3...kacang panjang seikat rm3...klu seafood tu jgn ckp la...kempunan ja la aku dcni...ikan basung klu d kk rm1 penuh plastik...dcni 4,5 ekor ja rm5...mataiiii

    uik nyamuk... ko ingat sini sabah masih murah ka barang dia? ko tu lama sudah x balik sabah... sayur satu ikat RM2 sudah juga.. ikan putih oun RM16 sekilo.. ayam sekilo RM11.20 sudah... mana beza dia tu? sama saja lah... huhuhu
    iya ka? kira ok la jgk tu...masi murah klu dibanding dgn dcni putrajaya...segala2nya mahal....huhuhu....lagi 1, wlupun duduk rmh kerajaan, elaun perumahan wilayah (rm550) aku hangus....byk tu...klu menyewa luar, lagi la mahal....klu dpt keja d sabah, atleast bole la survive sikit...nda macam skrg...gaji ja nda smpi 1 mggu, abis suda...huhu
    avatar

    Post on 22/5/2011, 2:54 am by Kornurts

    nyamuk wrote:ada sapa2 ka yg kenal atau ada kwn org smjung atau org sabah yang mau bertukar balik smjung (putrajaya)?

    last yg aku tau ari tu bulan disember 2010...byk org smjung yg masuk jpj sabah (17 org) gred F29...jd klu sapa2 yg ada member atau sedara mara yg keja d jpj, bole tlong risik2 ka?huhu...

    boring suda aku keja d smjung ni....mau balik sabah.....=_=



    hhehehe...bro,,ko pgawai jpj ka bro???? Cool
    avatar

    Post on 22/5/2011, 4:06 am by im

    Kornurts wrote:
    nyamuk wrote:ada sapa2 ka yg kenal atau ada kwn org smjung atau org sabah yang mau bertukar balik smjung (putrajaya)?

    last yg aku tau ari tu bulan disember 2010...byk org smjung yg masuk jpj sabah (17 org) gred F29...jd klu sapa2 yg ada member atau sedara mara yg keja d jpj, bole tlong risik2 ka?huhu...

    boring suda aku keja d smjung ni....mau balik sabah.....=_=



    hhehehe...bro,,ko pgawai jpj ka bro???? Cool
    bukan la bro, pegawai gred f29 c nyamuk tu...maksudnya, mana2 jabatan kerajaan dengan jawatan gred f29, boleh tukar suka sama suka...
    bro nyamuk punya kerja lebih kepada sistem maklumat, data dan komputerisme di sesuatu jabatan...memang kalau kerja dengan goverment...
    avatar

    Post on 22/5/2011, 10:52 am by nyamuk

    Kornurts wrote:
    nyamuk wrote:ada sapa2 ka yg kenal atau ada kwn org smjung atau org sabah yang mau bertukar balik smjung (putrajaya)?

    last yg aku tau ari tu bulan disember 2010...byk org smjung yg masuk jpj sabah (17 org) gred F29...jd klu sapa2 yg ada member atau sedara mara yg keja d jpj, bole tlong risik2 ka?huhu...

    boring suda aku keja d smjung ni....mau balik sabah.....=_=



    hhehehe...bro,,ko pgawai jpj ka bro???? Cool
    bukan...keja dgn komputer,hehehe


    im wrote:bukan la bro, pegawai gred f29 c nyamuk tu...maksudnya, mana2 jabatan kerajaan dengan jawatan gred f29, boleh tukar suka sama suka...
    bro nyamuk punya kerja lebih kepada sistem maklumat, data dan komputerisme di sesuatu jabatan...memang kalau kerja dengan goverment...
    betul tu bro...klu ada info2, bgitau aku arr...
    avatar

    Post on 22/5/2011, 4:39 pm by Kornurts

    ooo....rupanya bgtu....sy sngka bro pgawai jpj...sbb sy trfikir bgus jg klu ada pgawai jpj yg jd ahli SFC ni,,jd dia boleh bgtau kita mana yg salah n betul dlm mmbuat modifikasi kreta ni,so kita boleh dpt kpastian....anyway...thanks bro.....hihihi
    avatar

    Post on 22/5/2011, 5:20 pm by nyamuk

    Kornurts wrote:ooo....rupanya bgtu....sy sngka bro pgawai jpj...sbb sy trfikir bgus jg klu ada pgawai jpj yg jd ahli SFC ni,,jd dia boleh bgtau kita mana yg salah n betul dlm mmbuat modifikasi kreta ni,so kita boleh dpt kpastian....anyway...thanks bro.....hihihi
    ada member kita dcni jpj...tp aku nda tau mana 1...oh ya, klu mau rujuk tentang modified kereta, ada dalam topik undang2....cuba cari dalam website ni...ada tu...
    avatar

    Post on 22/5/2011, 5:39 pm by fuumin

    nyamuk wrote:
    Kornurts wrote:ooo....rupanya bgtu....sy sngka bro pgawai jpj...sbb sy trfikir bgus jg klu ada pgawai jpj yg jd ahli SFC ni,,jd dia boleh bgtau kita mana yg salah n betul dlm mmbuat modifikasi kreta ni,so kita boleh dpt kpastian....anyway...thanks bro.....hihihi
    ada member kita dcni jpj...tp aku nda tau mana 1...oh ya, klu mau rujuk tentang modified kereta, ada dalam topik undang2....cuba cari dalam website ni...ada tu...

    aku ada baca tu hehe
    c fuumin blm ada nasib lg keja dgn gvmnt hmm

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 11:55 am