SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Masalah kabel speedmeter putus..

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6972
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    11112010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Masalah kabel speedmeter putus..

    Post by adeqyana

    salam 1 malaysia semua otai2..aku ada masalah dgn kable speedmeter aku..kabel speed meter aku selalu putus bah..cpt sgt kabel tu putus,xsampai 1 bulan dah putus balik..padahal aku dah pakai ori kabel kancil 850 punya, tp tetap juga putus..mgapa ek blh jd macam tu?? lg pun dah pakai yg ori 850 punya pn tetap juga xsampai dari dashboard ke gear box..cukup2 jak panjangnya..aku pakai dashboard L5..blh ka pakai kelisa punya kabel speedmeter??sama ka tu ya??? atau ada cadangan lain dari otai sioloon semua..tolong aku..dah giveup selalu tukar kabel tu.. Sad Mad
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 12/11/2010, 6:54 am by Lockon

    try la klu bleh gna kelisa pny..yg ori brapa hrga ko bli??aku pki ori jepun pnya
    avatar

    Post on 12/11/2010, 7:00 am by chio

    nda pa bha tu... aku kabel handbreak mau 1 taun dah putus... hahahaha....
    avatar

    Post on 12/11/2010, 3:27 pm by keba

    chio: ni da kompom maen drift kan?? nk masuk parking pn drift..hehe

    lockon: kalau kabel ori jepun, brand ape ade??
    avatar

    Post on 13/11/2010, 6:48 am by adeqyana

    lockon : ngam ka tu ya lockon kabel kelisa??? brand apa ko punya n berapa harganya?? aku beli ori punya dari pusat perodua..harga dalam rm75..k

    chio : bkn apa chio, aku pun xlah kesah sgt..tp bila kabel speed meter ni putus, power stering aku akn mati..sbb kn pakai power stering L2..so itu yg buat aku klu putus terus ganti supaya power stering kereta aku idup..

    keba xada apa2 komen ka??
    avatar

    Post on 13/11/2010, 7:42 am by Lockon

    aku pun x pasti sbb dr kwn aku dpt..rm1++ jg la..sbb dulu aku pnya pun putus jg hehe
    oo ko gna pwr stering pla,ptut la..bgs ko tkr tu pwr stering gna yg besa sja..bhaya tu gna pwr stering dgn jln d sbh ni ada mcm2 rupa

    Post on 13/11/2010, 7:15 pm by XS Enginnering

    mungkin ada bengkok2 tu kabel ko pasang..e2 la cpt putus... tida ngam sait klu org kmpung bilang..hehehe..sbb sepupu sy pnya..pkai dashboard l5 jg..tdk pun pandai putus..... atau ko slalu lari atar 160kmh ni..hbs meter punya pukulan..hehe
    avatar

    Post on 13/11/2010, 9:13 pm by keba

    oo..ya ka?? ak ni xpnah pulak putus kabel..huhu
    lari pn dlm 60-80kmh je..hehe
    avatar

    Post on 14/11/2010, 8:02 am by Lockon

    ala pura2 lg c keba tu..mgkin larian 160-180 tu hehe

    Post on 14/11/2010, 8:12 am by XS Enginnering

    hehe.... pa tdk pts klu larian 160-180...
    avatar

    Post on 14/11/2010, 12:53 pm by keba

    laju sgt tu 160-180..xmampu la..
    lg pun pakai enjin standard je...huhu
    avatar

    Post on 15/11/2010, 3:40 am by Lockon

    rendah diri ni c keba...klu standet pun larian 140km jg tu hehehe
    avatar

    Post on 15/11/2010, 4:39 am by keba

    x cukup power la nk cecah 140..
    bwk bese2 je..huhu
    kalau macam jarum meter pusing smpai 2x cmane??
    xputus lak kabel bliau..

    [/flash]
    avatar

    Post on 15/11/2010, 12:32 pm by adeqyana

    xtau la mgapa kabel aku ni selalu putus..ckp aku bwa laju sgt xada la..paling laju pn 100..i2 pn 1kali jak..selalu aku bwa 80-90 jak macam tu..xada pula bengkok2 kabel tu aku pasang,lurus jak..ada la bengkok kat sambungan kabel gearbox tu..itu pn sbb kabel tu xcukup panjang..masalah skrg ni kabel yg selalu aku beli sama jak semuanya..xcukup panjang..ada ka kebel yg di jual panjang???

    lockon : lockon, blh ko tanya member ko tu d mana dia beli?? kereta aku ni xjauh sgt aku bwa..paling2 pn pi keja jak..klu aku balik kk, guna kereta bini aku..heheh..

    macam ni kabel aku tu..[img][/img]

    Post on 15/11/2010, 3:17 pm by XS Enginnering

    klu g2..mungkin gear d meter ko mungkin ada sangkut2 suda 2 kali..
    avatar

    Post on 15/11/2010, 6:06 pm by adeqyana

    XS Enginnering : maksud ko gear d meter sangkut2 tu macam mana ya?? meter d dashboard aku tu ka yg xbgs @ rosak??
    avatar

    Post on 16/11/2010, 11:38 am by Lockon

    mo chek blk tu d gear box ko tu..sbb yg btul jrg putus tu..klu putus pun x la smpi blk2 kn..slalu putus bhgn mn?hjung ka?
    avatar

    Post on 24/11/2010, 5:50 pm by adeqyana

    ya lockon..selalu putus d bhgian hujung..tp bkn hujung d gear box tu, tp selalu putus d hujung yg dekat meter tu..pelik kan..mgapa tu ya??
    avatar

    Post on 25/11/2010, 1:44 am by Lockon

    masa ko psg,ckup2 pnjg sja ka tu kabel??
    avatar

    Post on 25/11/2010, 2:23 pm by adeqyana

    ya lockon..masa aku pasang tu cukup2 jak panjangnya..i2 yg puas aku cari kebel yg panjang lg, tp xada..semua yg pernah aku beli panjangnya sama jak..

    Post on 28/11/2010, 5:10 pm by XS Enginnering

    ko ada try check meter ko pnya drive gear? klu keras ko punya drive gear pnya meter pn pndai jd g2 jg 2...
    avatar

    Post on 28/11/2010, 5:26 pm by adeqyana

    oh ya ka XS Enginnering, aku pn macam suspek aku punya meter ni yg ada masalah..lg pun meter aku ni meter biasa jak..yg xada rpm..meter lama L5..mgkin dah rosak kot tu meter..nnti la aku check balik..

    Post on 29/11/2010, 5:33 pm by XS Enginnering

    ko spray2 la gna wd40.. mnatau betagar da.. maklumla brg 2nd hnd.. bkn kta tau jg d halfcut 2.. kdg2 kna hujan pn kna kc biar2 sja..
    avatar

    Post on 30/11/2010, 6:01 am by adeqyana

    oh ya kn..thnks xs Enginnering..ya bah, kesian juga tgok kdg2 brg d halfcut tu..kdg2 udah bertagar pun tp harga xpandai kurang..tetap juga sama harga dia..

    Post on 30/11/2010, 5:04 pm by XS Enginnering

    tau2 jg klu **** 5 sen pun kira jg...hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/9/2017, 6:06 am