SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Masalah kabel speedmeter putus..

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6792
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    11112010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Masalah kabel speedmeter putus..

    Post by adeqyana

    salam 1 malaysia semua otai2..aku ada masalah dgn kable speedmeter aku..kabel speed meter aku selalu putus bah..cpt sgt kabel tu putus,xsampai 1 bulan dah putus balik..padahal aku dah pakai ori kabel kancil 850 punya, tp tetap juga putus..mgapa ek blh jd macam tu?? lg pun dah pakai yg ori 850 punya pn tetap juga xsampai dari dashboard ke gear box..cukup2 jak panjangnya..aku pakai dashboard L5..blh ka pakai kelisa punya kabel speedmeter??sama ka tu ya??? atau ada cadangan lain dari otai sioloon semua..tolong aku..dah giveup selalu tukar kabel tu.. Sad Mad
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 1/8/2011, 2:38 pm by adeqyana

    itu la pasal bro kent1189,kna cari meter L5 warna merah yg redline nya d rpm 8K..sbb byk yg ada d jual redlinenya d 8.5K..itu utk 4 piston punya klu redlinenya d 8.5K..

    cuba tanya2 keba berapa harga meter tu..kot2 ngam dgn bajet aku..nnti ko pm jak aku K..
    avatar

    Post on 1/8/2011, 8:14 pm by keba

    ok bos..nnt sa tny..3 piston ke 4 piston x kompom la bos..
    kalau yg redline 8k brp piston?
    avatar

    Post on 2/8/2011, 12:57 pm by adeqyana

    ok keba..tq..klu yg redline 8K tu 3 piston keba..klu redline d 8.5K itu 4piston punya..
    avatar

    Post on 2/8/2011, 1:24 pm by jezzboyz

    [quote="kent1189"]
    jezzboyz wrote:
    kent1189 wrote:bro adeqyana, bgus pkai yg l5 punya meter ada rpm, coz pd pnglaman aku nnk cari meter rpm utk 3 cylinder d acc kereta mmg susah. yg biasa jumpa 2,4,6, & 8 silinder saja..huhuhu. kalau ada pn 3 silinder, mmg mahal..p stkat ni x pnah jumpa lagi meter rpm 3 silinder yg d jual di acc kereta. kalau guna yg 4 silinder punya rpm kt 3 silinder enjin, mmg x betul reading dier..

    owhh.. nak pakai meter rpm tambahan kena ikut cilinder kereta juga erkk?? patut la wira abng ku meter rpm tambahan die xbetul.. lampu shiflight die akan bernyala bila sampai 3... huhu.. baru pahamm..

    bro, kalau wira sy rsa xda msla coz semua njin wira guna 4 silinder kalau x silap aku, kalau reading meter tmbhan tu x betul, cuba tngok dier punya selector 4,6,8,10,12 kt blakang meter tu kot2 slah position, wira spptutnya kt postition 4 silinder, kalau guna d 6 n 8 silinder mmg x betul reading dier..

    yg psal lampu shif tu menyala kt rpm 3k rasanye dier slah ejas tu, besanya da tombol kt cermin meter tu, bule ejas kt mana rpm kita mau dier menyala..[/quote

    thanks a lof duude.. nanti aku gtaw abang aku sal meter nih..... leh adjust rupenya....

    Post on 2/8/2011, 8:27 pm by naqie

    ..salam,.kalaw kat semenanjung nieh harge dye rm180 untuk 2nd hand..aq dah pkay kat kancil aq..yg speedometer dye belah kiri,rpm belah tngah an?..btw,wiring kn wat sendiri cuz lubang dye tak sme...
    avatar

    Post on 3/8/2011, 9:15 am by kent1189

    adeqyana wrote:itu la pasal bro kent1189,kna cari meter L5 warna merah yg redline nya d rpm 8K..sbb byk yg ada d jual redlinenya d 8.5K..itu utk 4 piston punya klu redlinenya d 8.5K..

    cuba tanya2 keba berapa harga meter tu..kot2 ngam dgn bajet aku..nnti ko pm jak aku K..

    baru aku tau mcamana nk bezakan meter l5 3 cylndr n 4 clyndr.. ok , thanks 4 the info bro..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:29 pm