SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Myvi supercharged

    Share
    avatar
    Nieto
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 29
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 01287
    Points : 8579
    Reputation : 34
    Number of posts : 5595
    08102007

    http://i38.servimg.com/u/f3 Myvi supercharged

    Post by Nieto

    tak banyak yang boleh sia cerita, sebab sia tak tau pa2 nie... watch video nie dan bincang lah bagaimana ianya dilakukan

    <object><param></param><param></param></object>

    object width="425" height="350"><param></param><param></param></object>
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 9/10/2007, 4:15 am by Ben James

    sedap tu...
    avatar

    Post on 9/10/2007, 4:24 am by xiaomao

    auto or manual???
    avatar

    Post on 9/10/2007, 5:08 am by Nieto

    dengar bunyi, memang manual la... 1.0 saja tu, suara macam kapal terbang
    avatar

    Post on 9/10/2007, 5:10 am by Ben James

    masuk kit supercharger ka? atau ada resepi lain? silap sikit team voltz punya hybrid ni..dorang makan2 kit s/caj ni..masuk satria gti lagi..
    avatar

    Post on 9/10/2007, 5:15 am by Nieto

    supercharge masuk NA engine memang sesuai... ndak payah modify bnyk2. klu turbo masuk na, uinah banyak kerja nie
    avatar

    Post on 9/10/2007, 5:42 am by xiaomao

    uinah,aku kasi masuk supercharge la nih....kekekeke
    avatar

    Post on 9/10/2007, 5:46 am by Ben James

    supercharge punya kit yg ada cerewet sikit..tp kalau mau adjust air ratio mmg ada senang sikit..x byk cerewet sbb s/caj ikut pulley sambung p alternator..kira per-rev la senang crita
    avatar

    Post on 9/10/2007, 7:26 am by Nieto

    ini menyebabkan engine power kurang, sebaliknya juga menambahkan kuasa dari supercharge
    avatar

    Post on 9/10/2007, 6:21 pm by andypeterh

    xiaomao wrote:uinah,aku kasi masuk supercharge la nih....kekekeke

    sya pun mo masuk supercharged lah jg..
    wakakak..
    avatar

    Post on 9/10/2007, 6:26 pm by Nieto

    ba tukar trend la, no more turbo hehe
    avatar

    Post on 10/10/2007, 6:09 am by Ben James

    turbo 4-life..hahaha
    avatar

    Post on 10/10/2007, 6:41 am by xiaomao

    now is supercharge for life....hahaha...

    p/s: kena ada apa brg2 nih pasal supercharge nih??
    avatar

    Post on 10/10/2007, 6:53 am by Tiara_Humble

    supercharger x best ba...awal2 suda boost masuk...kalau tobo mcmvtec...certain RPM baru masuk boost...huhhuu...kecchiinngggg...GREDDY TYPE-S RULES!!!
    avatar

    Post on 10/10/2007, 6:56 am by xiaomao

    heehee..mana satu bagus nih...turbo ka supercharge..pening.. :confused:
    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:05 am by Nieto

    2 2 pun sama bagus, 2 2 pun ada yang tak bagus
    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:05 am by Tiara_Humble

    turbo for hardcore...hhuhu...kalau supercharge,x ramai pandai mod...huhuhu
    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:15 am by Nieto

    kalau US, supercharge lebih famous, sebab sana banyak part dan lebih murah.

    Turbo hp yang dihasilkan adalah lebih tinggi banding dengan supercharge, kelemehannya apabila trottle dilepas, pas tu pijak lagi trottlle, muncullah lagging di sana, perlu beberapa saat baru turbo tu berfungsi sepenuhnya.

    Supercharge sensitive ngan pedal, pijak terus ada power tak macam turbo perlu tunggu. tapi HP yang dihasilkan rendah dibanding ngan turbo.

    Kesimpulan= Turbo sesuai untuk drag, track yang banyak jalan lurus, dan supercharge sesuai ngan track yang banyak conering
    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:30 am by Ben James

    ya dua2 ada kebaikan...s/charge dapat power pada rpm rendah n turbo sebaliknya..pasal tu ada kereta litar pakai dua2 benda ni..tak pun pakai twin turbo..satu kecik satu besar..set utk rpm rendah n long range..utk dapat pick up mantap set turbo kecik sbb kurang turbo lag..turbo besar activate pada certain rpm or speed.
    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:39 am by Nieto

    supercharge pun ada twin, twin screw
    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:54 am by Ben James

    ya twin screw,centrifugal n root type..ehh..kurang ilmu aku pasal s/charge ni..masih tahap alien lagi dalam jiwaku...hehehehe
    avatar

    Post on 10/10/2007, 8:31 am by Nieto

    Supercharge ada tiga jenis


    Click to enlarge.

    tis is root supercharge, the 1st supercharge yang dicipta, biasanya nie
    jenis install kat muscle car yg menonjol di atas hood. Apabila ianya
    berputar, angin akan terperangkap between 'fill side' dan 'discharge
    side' (lihat gambar) quantity udara yg banyak akan ke intake manifold
    dan stack up untuk menghasilkan positif pressure. Root supercharger nie
    macam air blower




    Click to enlarge.

    nie ialah twin screw supercharge, caranya sama ngan root supercharge,
    kelebihannya sia tak berapa tau, tapi biasanya nie lebih mahal dan
    lebih bising. root dan twin screw adalah untuk rpm yg rendah.



    Click to enlarge.

    nie jenis centrifugal supercharge, rupanya macam turbo turbine, nie pun
    aku tak berapa tau, tapi kipasnya boleh mencapai antara 50,000RPM -
    60,000RPM. Dan supercharge nie biasanya untuk RPM tinggi.
    avatar

    Post on 10/10/2007, 8:33 am by Nieto

    adajuga kereta yang menggunakan supercharge dan turbocharge in the same time, supercharge adalah untuk rpm rendah dan turbo untuk rpm tinggi
    avatar

    Post on 10/10/2007, 8:35 am by Ben James

    ya..itulah tu..hehehehe
    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:16 pm by Street_Mover*

    Tiara_Humble wrote:turbo for hardcore...hhuhu...kalau supercharge,x ramai pandai mod...huhuhu

    bah jadi hardcore lah ko ni,...???

    bah bila mo test ni??.... hehhehehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 29/6/2017, 5:14 am