SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Myvi supercharged

    Share
    avatar
    Nieto
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 29
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 01287
    Points : 8685
    Reputation : 34
    Number of posts : 5595
    08102007

    http://i38.servimg.com/u/f3 Myvi supercharged

    Post by Nieto

    tak banyak yang boleh sia cerita, sebab sia tak tau pa2 nie... watch video nie dan bincang lah bagaimana ianya dilakukan

    <object><param></param><param></param></object>

    object width="425" height="350"><param></param><param></param></object>
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:35 pm by Nieto

    haha zan mau main hardcore... pakai ninja la
    avatar

    Post on 10/10/2007, 7:50 pm by Tiara_Humble

    ninja nak ganti enjin lo...mana nak cari hafkat cygnus?? ada jumpa ninja king punya...but diesel...i want V8 power...baru la potong bonnet kasi kluar tu supercharger...hehhe
    avatar

    Post on 10/10/2007, 8:04 pm by Nieto

    wa gila nie, makan minyak habis.... indah jadi tiada? cari la along tuaran to inanam nya half cut kedai, mungkin ada...
    avatar

    Post on 10/10/2007, 8:04 pm by Street_Mover*

    fuiiyooo sedap jugak bunyi angin dari supercas diatu...

    mcm puting beliung punya bunyi bah....

    ui nizan,...kasi masuk injin Scania lah V12 420 punya hahahah
    avatar

    Post on 10/10/2007, 8:10 pm by Nieto

    masuk freighliner la, macam transformer nya tu, hehe
    avatar

    Post on 27/10/2008, 11:35 am by Fearless_Idiot

    erm..nampak power la..kat mana bleh cari ni aa? Very Happy

    Post on 27/11/2008, 4:46 am by zhariffz

    pnya sadap dgr bunyi dia.......hehe...... brapa kira2 cost klu psg supercharge? & klu psg turbo mst kasi disable DVVT kan, klu psg supercharge pun DVVT kena kasi disable ka? Very Happy
    avatar

    Post on 12/12/2008, 8:42 am by M!$z D3v!L

    fuyoh.....nih pakai apa owh...punya kik sound dia....puas nih....
    avatar

    Post on 12/12/2008, 10:39 am by CrazyChild

    syok bunyi dia o...huhu
    avatar

    Post on 31/12/2008, 12:59 pm by mR.cuSTOm

    bro2 smua...klau kreta berat2 mcm crown ngam msuk pa..?s/charged ka tobo..?
    avatar

    Post on 8/1/2009, 8:31 am by Boy69

    uina..mati la klu mcm ne..mcm mau2 uda ak ne tau..tpi kos 2 ba yg nda d tau..bnyi mmg kaw2 la..siott....!!

    Post on 8/1/2009, 8:36 am by zhariffz

    Boy_3595 wrote:uina..mati la klu mcm ne..mcm mau2 uda ak ne tau..tpi kos 2 ba yg nda d tau..bnyi mmg kaw2 la..siott....!!


    hahaha, ko plak yg mcm kena racun ni bro.......hahaha....ko try2 tnya kontek ko bro, aku pun try2 tnya kontek aku, klu ko dpt info psl supercas ni, bgtau aku ongkosnya ya bro, aku pun mcm mnat ni.....hehehe Very Happy
    avatar

    Post on 8/1/2009, 9:30 am by Boy69

    zhariffz wrote:
    Boy_3595 wrote:uina..mati la klu mcm ne..mcm mau2 uda ak ne tau..tpi kos 2 ba yg nda d tau..bnyi mmg kaw2 la..siott....!!


    hahaha, ko plak yg mcm kena racun ni bro.......hahaha....ko try2 tnya kontek ko bro, aku pun try2 tnya kontek aku, klu ko dpt info psl supercas ni, bgtau aku ongkosnya ya bro, aku pun mcm mnat ni.....hehehe Very Happy

    2 la ba..ne ko pnya psl la ne bro..klu ko x bgtau ak td nda la ak trkena rcun ne.. Mad

    ba..kta tggu ja jwpn dri drang yg bpngalaman ne..nti ak bgtau ko bro Very Happy ...huaaaaa...tidakkkkk...supercharge...i neeed youuu... cry
    avatar

    Post on 11/1/2009, 4:05 pm by Nieto

    kalau compare kuasa supercharge dengan kuasa turbo, memang kalah. turbo tambah lebih banyak power banding dengan supercharge. setahu saya powerzone ada buat supercharge untuk proton, untuk perodua saya tak berapa pasti.
    avatar

    Post on 11/1/2009, 6:45 pm by Viero

    ambil supercharge subaru vivo la masuk myvi... What a Face
    nda pun ambil halfcut k3 vet masuk myvi...hoho Very Happy
    avatar

    Post on 12/1/2009, 3:30 am by Nieto

    biasanya orang welding satu lagi pulley untuk tarik supercharge punya power. tapi tahan atau tidak, bergantung pada skill welding.
    avatar

    Post on 12/1/2009, 11:34 pm by Danix

    apa yang saya telah kaji ttg ni supercharge..
    dia parasit engine..paling letheal..*konon* pale
    avatar

    Post on 13/1/2009, 7:26 am by Nieto

    masuk link nie...

    http://www.cardomain.com/ride/2817179/4

    Post on 16/1/2009, 3:10 am by zhariffz

    Viero wrote:ambil supercharge subaru vivo la masuk myvi... What a Face
    nda pun ambil halfcut k3 vet masuk myvi...hoho Very Happy


    adeh,halfcut k3-vet?adeh, susa tu bro, mau pndai cek dalaman enjin lg, klu mcm aku ni yg xtau apapa psl enjin, mmg byk kerugian akan berlaku slepas beli half cut.......hehehe
    avatar

    Post on 16/1/2009, 5:27 am by g_jin

    semua pun akan rosak juga...klu namanya sdh bikin memang senang rosak...tapi klu kita rajin servis engine...susah juga mau rosak nie...klu pandai jaga endak juga 2...memang adat klu mau kasi kuat kereta...mesti tukar engine atau halfkut juga 2...

    Post on 29/6/2011, 12:37 pm by dauz_88

    best jugak ni..leh masuk kat Myvi.
    avatar

    Post on 29/6/2011, 1:31 pm by Sars9961

    fuhh boleh tahan oo.. makan2 jgk.. bunyi tu yg nda tahan, sedap abis
    avatar

    Post on 28/8/2011, 8:44 am by jezzboyz

    mantopp giler r main jalan bukit guna superchargee.. kala buat fridt lagi syoookkk nih..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/8/2017, 4:56 pm