SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    masalah minyak enjin selalu keluar dari penutup head enjin..

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6788
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    24112010

    http://i38.servimg.com/u/f3 masalah minyak enjin selalu keluar dari penutup head enjin..

    Post by adeqyana

    aku ada sedikit masalah ni..macam mana mau atasi masalah minyak enjin selalu keluar dari penutup head enjin..asal kereta aku lepas jak jln, mesti head dia basah sbb kena minyak enjin yg keluar dari penutup minyak tu..ada sesiapa yg blh tlg selesaikan masalah aku ni??? tlg otai2 sioloon..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 30/11/2010, 5:02 pm by XS Enginnering

    ko tgk d blok... klu l2 e2 ja sensor yg mlkt d blok 2...... bt lubang rm 20? mahal juga.. sy buat free sja... hehe.. mcm2 lubang lg sy buat..
    avatar

    Post on 30/11/2010, 5:09 pm by Kornurts

    e2 sensor yg d bhgian dpan blok kn bro?dkt extraktor manifold ekzos tu?
    avatar

    Post on 30/11/2010, 5:41 pm by adeqyana

    ya ka..alamak, xperasan pula aku yg mana satu..nnti aku tgok yg mana satu ya..klu xada macam mana la tu ya?? mana tau dah kna cabut ka, apa ka..

    Post on 30/11/2010, 6:23 pm by XS Enginnering

    kna cabut? mna boleh kna cabut 2.. leaking la minyak nanti... kecuali la kna plug... klu ko on kunci ada 2 macam gambar kapal ka? hehehe... klu tiada.. ada mslh 2 oil press sensor ko...
    avatar

    Post on 2/12/2010, 10:57 am by Adi_spark

    try tuka getah oil cap tuh..xpun tuka oil cap trus pun bole..sbb enjin turbo myk itam ni pntg jgn bg kering.. cek blk myk itam tkut t'lbey..pastikan myk itam antara min dgn max..jgn isi max..nnt pressure dlm enjin tggi tu yg leak tuh..xyah tebuk ape2 kt head cver tuh..daihatsu x tbuk2 ape2 pn kan..so why kte kne tbuk..oil catch tank idea yg bgus jgk..

    Post on 2/12/2010, 5:36 pm by XS Enginnering

    breather enjin daihatsu d blok.. bkn macam mitsubishi.. d head cover... e2 sbb slalu sumbat... so mau kna mod la tebuk lubang d head cover
    avatar

    Post on 2/12/2010, 8:41 pm by adeqyana

    oh macam tu ya..nnti ada masa n brg yg cukup la baru aku pasang tu tangki minyak..
    avatar

    Post on 3/12/2010, 4:33 am by bebiri

    Utk ging2 yg nda tau mana ini part dlm kereta kancil.

    Ini sensor minyak itam,sebelah kiri oil filter
    http://img225.imageshack.us/i/sensoroil.jpg

    Ini open pod breather,bwh tu tmpt tambah minyak brek,kutur tu sdh sya cuci tdi.
    http://img809.imageshack.us/i/openheadbreather.jpg


    Extra:
    ni cara sya repair meter sya yg teda display,lunggar bah so kasi cok dia pakai tu washer.senang jak kerja dia,tapi kana buka la dari dashboard tu meter.,washer kasi kapit antara tu cover warna itam sama tu meter.
    http://img703.imageshack.us/i/meterrepairedsesendaled.jpg

    avatar

    Post on 4/12/2010, 1:29 pm by keba

    bebiri: bagus tu info utk meter2 yg da ilang disp..temkiu2
    avatar

    Post on 5/12/2010, 3:38 pm by bebiri

    keba wrote:bebiri: bagus tu info utk meter2 yg da ilang disp..temkiu2

    no problem^^.
    avatar

    Post on 5/12/2010, 6:40 pm by keba

    dulu ak pakai meter tu, anta p perodua pn dy suruh tkr meter baru..
    ni kalau DIY lg senang..hehe
    avatar

    Post on 6/12/2010, 2:39 am by bebiri

    keba wrote:dulu ak pakai meter tu, anta p perodua pn dy suruh tkr meter baru..
    ni kalau DIY lg senang..hehe

    Semua diorang mau untung atas angin,dapat dua kali lah tu..ko tukar meter baru,yg lama ko trade in murah,pas tu diorang refurbish meter lama ko..jual. bit .hehehe.so cara paling bagus DIY atau angkat dashboard L2/L5 senang^^.
    avatar

    Post on 6/12/2010, 2:55 am by keba

    bebiri wrote:
    keba wrote:dulu ak pakai meter tu, anta p perodua pn dy suruh tkr meter baru..
    ni kalau DIY lg senang..hehe

    Semua diorang mau untung atas angin,dapat dua kali lah tu..ko tukar meter baru,yg lama ko trade in murah,pas tu diorang refurbish meter lama ko..jual. bit .hehehe.so cara paling bagus DIY atau angkat dashboard L2/L5 senang^^.

    da pakai meter myvi malu
    avatar

    Post on 6/12/2010, 4:47 am by bebiri

    idea bagus ^^ ,nanti sya cari tu halfcut meter myvi.hahaha..plug and play ka? atau mau d modified?
    avatar

    Post on 6/12/2010, 4:53 am by swordfishxox

    aku ada masalah juga... tapi bkn dr head.... minyak keluar kot exzoz pagi2... bila press pedal.... keluar asap itam + air warna itam... pesal ek... enjin standard je... tapi aku press macam sendiri mau ingat la... 5,6 tu biasa je kalu gear satu ngan dua... tu ke penyebabnya
    avatar

    Post on 6/12/2010, 9:53 am by Adi_spark

    hehe..ko puny boss lain mslh tuh..time enjin pns ok x?
    avatar

    Post on 6/12/2010, 9:57 am by swordfishxox

    ok lak... budak tu kata valve... ntah betul ntah tidak
    avatar

    Post on 7/12/2010, 2:34 am by keba

    swordfishxox: masalh ak sama macam ko..pagi2 kalau start kluar mnyak itam kat ekjos..gear 1, 2 mmg brasap la kalau tarik..gear 3 4 5 ok pula..ak syak valve seal juga tu..

    bebiri: pakai meter myvi se lawa..dlm 300 gitu hrga..dashboard L5, gearbox mau psg speed sensor la..tu je kot seingat ak..
    avatar

    Post on 7/12/2010, 10:08 am by bebiri

    keba:ok nanti aku carik,baeekk punya project,tp aku tgh survey L2s halfcut ni,L5 ssh nak cari parts nanti.poning kepala den nanti..ada sya nampak L2,ari ni aku usha.

    swordfish,keba:cek thread forum ni..selalunya valve seal, gasket,saluran exos kotor(kalau kereta lama sdh)...paling senang antar workshop.

    http://www.sioloon.com/engine-performance-f9/ekzos-kereta-berasap-t17654.htm?highlight=asap+hitam+ekzos

    http://www.sioloon.com/engine-performance-f9/minyak-hitam-terpercik-memlalui-ekzo-t17023.htm?highlight=asap+hitam+ekzos


    avatar

    Post on 7/12/2010, 10:24 am by keba

    okeyh temkiu2..da tau da prob ape..piston ring haus..kalau valve seal, masa idle pn kluar asap..
    temkiu ye..

    bleh ja kalau angkt hafkat l2s pastu ambk dashboard L5..
    avatar

    Post on 7/12/2010, 11:43 am by Adi_spark

    em btul jgk pisto ring haus..klo valve seal bese asap putih..xyah revv pun keluar..

    p/s: pe lg sword..l2s la..haha..
    avatar

    Post on 7/12/2010, 12:14 pm by keba

    ak pn asap putih jgk..huhu
    avatar

    Post on 7/12/2010, 12:28 pm by Adi_spark

    klo time idle pn asap putih kompem valve seal la tu keba..tp alang2 ko nk tuka piston ring..bt skali je..save skit.. Smile
    avatar

    Post on 7/12/2010, 1:24 pm by keba

    oo..kalau swordfishxox kluar asap itam..nape jd cmtu?
    avatar

    Post on 17/7/2011, 5:54 am by AIRpulse

    best thread ni..

    aku pun ada masalah minyak leak dari penutup minyak tu..

    mungkin cuba ganti itu seal dibawah cap dululah..kat mana nak cari getah tu yak?

    projek kemudian pasang oil catch tank..baru berseri enjin haha

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/6/2017, 8:21 am