SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    masalah minyak enjin selalu keluar dari penutup head enjin..

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6972
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    24112010

    http://i38.servimg.com/u/f3 masalah minyak enjin selalu keluar dari penutup head enjin..

    Post by adeqyana

    aku ada sedikit masalah ni..macam mana mau atasi masalah minyak enjin selalu keluar dari penutup head enjin..asal kereta aku lepas jak jln, mesti head dia basah sbb kena minyak enjin yg keluar dari penutup minyak tu..ada sesiapa yg blh tlg selesaikan masalah aku ni??? tlg otai2 sioloon..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 17/7/2011, 8:17 am by Kornurts

    AIRpulse wrote:best thread ni..

    aku pun ada masalah minyak leak dari penutup minyak tu..

    mungkin cuba ganti itu seal dibawah cap dululah..kat mana nak cari getah tu yak?

    projek kemudian pasang oil catch tank..baru berseri enjin haha

    hehehe..getah macam teda jual asing2 bro..1 set dgn pnutup klu x silap..hrga dlm rm5 ja tu pnutup dia...tp ada jg yg modify getah bradel d pnutup tu..ok jg dorg blg..hahaha,klu pkai oil cacth tank,x pyh gnti pnutup pn ok bro..x suda kluar myak sna tu.. Cool
    avatar

    Post on 17/7/2011, 8:29 am by im

    owh, itu pulak fungsinya oil catch tank tu ya...hmmm, good info...cadang maw pasang la nanti...
    avatar

    Post on 17/7/2011, 8:38 am by Kornurts

    im wrote:owh, itu pulak fungsinya oil catch tank tu ya...hmmm, good info...cadang maw pasang la nanti...

    hehehe..tp yg macam c bro adeqyana pkai d kncilnya tu macam filter kecil tu smbung p hos breather pn ok jg..x kluar myak dr pnutup dia blg...function lbh kurang macam oil cacth tank jg.. Cool
    avatar

    Post on 17/7/2011, 10:04 am by keba

    Kornurts wrote:
    im wrote:owh, itu pulak fungsinya oil catch tank tu ya...hmmm, good info...cadang maw pasang la nanti...

    hehehe..tp yg macam c bro adeqyana pkai d kncilnya tu macam filter kecil tu smbung p hos breather pn ok jg..x kluar myak dr pnutup dia blg...function lbh kurang macam oil cacth tank jg.. Cool
    ok jgk tu...tp ad risikony..nnt lama2 t/body bleh jadi kotor sb dk sedut wap mnyak itam help
    avatar

    Post on 17/7/2011, 11:00 am by Kornurts

    keba wrote:
    Kornurts wrote:
    im wrote:owh, itu pulak fungsinya oil catch tank tu ya...hmmm, good info...cadang maw pasang la nanti...

    hehehe..tp yg macam c bro adeqyana pkai d kncilnya tu macam filter kecil tu smbung p hos breather pn ok jg..x kluar myak dr pnutup dia blg...function lbh kurang macam oil cacth tank jg.. Cool
    ok jgk tu...tp ad risikony..nnt lama2 t/body bleh jadi kotor sb dk sedut wap mnyak itam help

    ya ka bro??tp yg sy mksudkan tu filter lain lg bro..kna tambah psang p hos breather tu..sbb yg asal punya hos breather dia smbung p air cleaner@t/body kn??aku pnya tu pn msh ori smbung p air cleaner,mmg btul ckp ko bro keba,t/body tu da sedut pn wap myk itam tu..n mmg kotor da..psal tu rncang2 nak psang jg filter macam bro adeqyana ni..hehehe..ni ingat nak diy msuk filter motor ni,tp x tau boleh ke tak..hahaha...

    macam dlm gmbr bro adeqyana ni...yg filter biru tu...
    avatar

    Post on 17/7/2011, 11:55 am by keba

    oo filter tu ka? bleh juga letak..ingt sambg masuk intake lg..hehe
    avatar

    Post on 17/7/2011, 12:52 pm by Kornurts

    keba wrote:oo filter tu ka? bleh juga letak..ingt sambg masuk intake lg..hehe

    ngam la klu bgtu bro...hehehe...kepingin nak psang bende tu...hahaha Cool
    avatar

    Post on 17/7/2011, 12:53 pm by fuumin

    klu aku pla hos breather tu aku kasi bergantung sja hehe
    itu getah penutup minyak ada jual d kedai autoparts..murah sja tu
    dlu head engine aku pun ada minyak ,lps aku kasi double itu getah kat penutup minyak xda da minyak kat head enjin
    avatar

    Post on 17/7/2011, 12:56 pm by Kornurts

    fuumin wrote:klu aku pla hos breather tu aku kasi bergantung sja hehe
    itu getah penutup minyak ada jual d kedai autoparts..murah sja tu
    dlu head engine aku pun ada minyak ,lps aku kasi double itu getah kat penutup minyak xda da minyak kat head enjin

    uikkk,x apa2 ka bro kasi gantung ja hos tu??air x msuk???ooo,,rupanya ada jg klu jual getah dia ja..kna tipu la aku hr tu,tauke tu ckp mmg xda jual getah,skali punutup dia blg..apa la...nti dia...hahahha OK
    avatar

    Post on 17/7/2011, 1:17 pm by fuumin

    aku gantung g bwh bro hehe..klu tu breather sedut angin mati la haha
    yah bro itu getah jual murah2 sja ,aku siap beli lebih lg bikin stok
    avatar

    Post on 17/7/2011, 1:35 pm by Kornurts

    fuumin wrote:aku gantung g bwh bro hehe..klu tu breather sedut angin mati la haha
    yah bro itu getah jual murah2 sja ,aku siap beli lebih lg bikin stok

    oo..jd hos breather tu x boleh kna angin ka bro??klu dia sdut angin apa jd bro??
    avatar

    Post on 17/7/2011, 2:00 pm by FAREL

    kalu bestart x jalan macam mna bro..
    avatar

    Post on 17/7/2011, 2:35 pm by fuumin

    x bro ,mksd aku klu ba tu hehe..
    avatar

    Post on 31/7/2011, 4:29 am by Kornurts

    FAREL wrote:kalu bestart x jalan macam mna bro..

    huhuhu..macam besa tu bro...wlupun bestart,kreta x jlan..kluar wap pnas dr tu hos breather..boleh nmpk tu wap dia tu..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/9/2017, 6:09 am