SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    BFW7226 L5+L2s

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 36
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 7758
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    30112010

    https://i.servimg.com/u/f3 BFW7226 L5+L2s

    Post by adeqyana





    Ini la kereta kesayangan ku.
    Specification Details/Spesifikasi
    Brand/Jenama : Perodua kancil.
    Model : mira L502/L2s.
    Year/Tahun : 2000.
    Color : Silver.
    Engine & Performance/Enjin & Kuasa

    Model : kancil 850 cc
    Converted to : 660 mira L2
    Modification/Modifikasi : Turbo Rhf3,Gearbox LSD,Clutch Semi Racing
    Exedy,brek dics 13".
    Interior/Dalaman : Dashboard L5 gray,kerusi L2s Avanzator depan
    belakang,,boost meter apexi,rpm..
    Exterior/Luaran : Depan Mira L502 + Belakang L2s + Tengah L2s.
    Suspension System/Sistem Gantungan : Depan L2 & belakang APM.
    Rolling Wheel/Rim & Tayar : Rim L5
    Depan : 155/65/13
    Belakang : 155/65/13
    ICE
    H.U : BMB.
    Woofer : ASL 10"
    Component Set : ASL 5" X 2 ( belakang.)
    Amp : ASL
    Pre-amp : Caleber.( tah macam ni ka ejaannya)

    ni la dia Spesifikasi kereta aku..so klu ada yg kurang lg tlg ya otai2 bg komen..


    Last edited by adeqyana on 13/3/2012, 5:01 pm; edited 4 times in total
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 30/11/2010, 9:03 am by adeqyana

    avatar

    Post on 30/11/2010, 9:28 am by madee

    ok juga sdh ne buss....pic enjin lagi buss....
    avatar

    Post on 30/11/2010, 9:38 am by adeqyana



    Last edited by adeqyana on 30/11/2010, 6:22 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 30/11/2010, 2:21 pm by im

    ok jgk suda ni tp apa projek terbaru yg mau dibikin tuh...
    avatar

    Post on 30/11/2010, 3:42 pm by Kornurts

    hai bro...macam aku biasa nmpk kreta ko ni d twu hr tu..stiker motul d crmin blakang tu yg aku ingt..hihihihi...mantap oo bro kreta ko.. drive
    avatar

    Post on 30/11/2010, 3:49 pm by AIRpulse

    bah, tinggal mo tukar itu stering lagi hehehe
    avatar

    Post on 30/11/2010, 6:11 pm by adeqyana

    im : thnks bro..byk lg ni projek yg mau d buat..byk yg tergendala akibat kegawatan ekonomi..heheh..terutamanya bahagian part enjin..heheh..

    Kornurts : thanks bro..ya ka,la apasal ko xmain lampu or horn jak aku..heheh..nnti klu ko blk twu n terjumpa ngan aku ko signal jak aku bro..biasa2 jak bah kereta aku ni bro..byk lg projek yg tertunggak..bahagian dalam tu yg byk tertunggak,heheh..


    AIRpulse : heheh, itu la bro projek byk tergendala..hehe..byk lg bro bahagian dalaman yg mau kna tukar ni..
    avatar

    Post on 30/11/2010, 6:45 pm by adeqyana

    avatar

    Post on 30/11/2010, 8:41 pm by im

    ya bro, steering tu macam msh standard lg tuh...bro tinggal area mana jgk?
    avatar

    Post on 1/12/2010, 4:24 am by AIRpulse

    dashboard L5 ni tiada pula ruang mau letak barang di passenger side berbanding L2.sekali pandang macam dashboard wira..apa lagi bila dah kena cat warna merah ni hehe
    avatar

    Post on 1/12/2010, 6:42 am by adeqyana

    im : ya bro im, tu steering mmg msh standard lg..blm dpt lg steering L5 yg btl2 cun..nnti bla dah dpt br la tukar trus..heheh..aku tgal d sri indah, balung & merotai besar..

    AIRpulse : ya bro, dia mmg xada tmpt letak brg d atas dashboard tu..tp sbnrnya d bwh laci tu ada laci sikat kna panggil..tp aku blm pasang lg..tmpt tu blh letak brg..byl lg tu smbungan d bwh dashboard tu, cuma aku blm pasang lagi..heheh
    avatar

    Post on 1/12/2010, 10:33 am by de@@_le$$

    respek ... mantap uda kereta ni bro... nice... respek
    avatar

    Post on 1/12/2010, 5:12 pm by adeqyana

    thnks bro de@@_le$$, tp ada lg yg mau d tmbh skit dgn kereta aku ni..masi byk kekurangannya..
    avatar

    Post on 1/12/2010, 8:02 pm by im

    area merotai besar...hehe, jalan yg selalu dilewati tuh...
    avatar

    Post on 1/12/2010, 9:25 pm by adeqyana

    hehe..ya ka..aku d merotai d kg simpang tiga..
    avatar

    Post on 2/12/2010, 10:07 am by AIRpulse

    bro, kereta turbo macam kancil ni perlu pakai ron97 punya minyak ka?

    Post on 2/12/2010, 10:34 am by kancil15

    hai bro,kau kira2 da brapa ribu habis tk upgrade kereta kau ni........da lawa ni.

    Post on 2/12/2010, 10:43 am by kancil15

    kat mana kau bt kereta selalu,aku skrg br beli l2 tp tadak upgrade la.skrg buka turbo tu sbb masalah engine pdi drop la tak stabil apa hal tu ya,tp klu buka air clnr ok pula
    avatar

    Post on 2/12/2010, 2:40 pm by adeqyana

    AIRpulse : sepatutnya kot pakai minyak ron 97..tp tau la kn, d twu ni xada lg minyak ron 97..so dgn berat hati pakai jak la minya ron 95..

    kancil15 : thnks bro..byk lg yg belum kna buat kat kancil aku ni bro..d sbbkn kegawatan ekonomi, so itu aku hold dulu perojek2 lain d kancil aku ni..klu tang duit tu, xla byk sgt aku abis sbb aku beli pelan2..tp klu di kumpul2 semuanya, beribu-ribu juga aku abis bro..hehe..aku biasa buat ada bengkel d bt 3 tu, tp namanya dia aku lupa..tp rasanya nnti klu ada benda lg aku nak buat, aku pi bengkel yg biasa bro ahmad_dhani buat tu..cuba ko tanya bro ahmad_dhani..klu pasal masalah ko tu, bgs ko post di bahagian Tuning Engine..nnti ramai tu otai2 dlm sioloon ni tolong jawabkan..aku ni pun bro br jak main enjin..so xbyk aku tau..
    avatar

    Post on 2/12/2010, 5:57 pm by AIRpulse

    oh, bah kalau boleh pakai 95 pakai jak lah.. ron97 sekarang harga pun kena jack pergi rm2.30 satu liter
    avatar

    Post on 2/12/2010, 8:27 pm by im

    adeqyana wrote:hehe..ya ka..aku d merotai d kg simpang tiga..
    agak2 kerap kah blk pi kg simpang tiga?
    avatar

    Post on 2/12/2010, 8:58 pm by adeqyana

    AIRpulse : ya bro,aku pun dgr harga ron97 dah naik..tp xapa la..klu ada udah d twu ron97,aku tetap pakai punya..

    im : xla kerap sgt..tp cuti sk ni mugkin kerap la kot klu xada apa2 plan..lg pun d merotai tu rumah mertua aku..klu bini aku bwa blk merotai, aku blk sna la..
    avatar

    Post on 3/12/2010, 1:09 am by im

    oo macam tu ya...biasa awal2 pagi ada satu kancil putih siap injin dgn blow off tu jalan, menuju simpang tiga jugak tuh...bro kenal ka???
    avatar

    Post on 3/12/2010, 9:32 am by adeqyana

    ala bro im, aku xknal la siapa punya..bro kenal ka?? lg pun aku bkn org merotai,cuma isteri aku jak org sna..ehheh

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/10/2018, 12:28 pm