SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    upgred enjin kancil 850 karburator NA

    Share
    avatar
    anokkancil6045
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 34
    location : bentong
    Website : http://www.facebook.com/anok kacei
    Tag ID: : SFC 17225
    Points : 5261
    Reputation : 1
    Number of posts : 170
    07122010

    http://i38.servimg.com/u/f3 upgred enjin kancil 850 karburator NA

    Post by anokkancil6045

    salam....
    sila beri tunjuk ajar....
    aku ade kancil 850 NA...kete aku ni cume wat piping dari depan sampai blakang...
    piping tgah standart rasenye 1.5inci...
    skang ni aku nk usik bahagian enjin (xmau 2kar enjin+lum ready pkai tebo),
    so,ade yg cadangkan kat aku tukar head 12v,klu nk 2kar head 12v,barang pe lagi yang perlu aku tambah?

    ade yang bagi tau aku kne tukar :-
    1.head 12v (kelisa or saga)
    2.karburator 12v
    3.distribtor 12v
    4.maniful 12v

    betul ke? atau ada barang lain yang perlu aku tambah (nk jimat kos ni)
    klu betul item2 diatas,brape anggaran kos nk wat? nk wat kete aku ni bg long lebih n pickup...

    tlg aku ye.... demam

    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 20/3/2012, 8:22 am by 4men

    hahaha..tau xpa..kalau sudah cukup yakin body kancil tu keras macam kereta kebal,200km/h pun sa inda takut..kalau kancil setakat 140km/h pun ok sudah..mau laju2 baik beli kereta cc besar..apa pun,igt la..kancil tetap kancil..cuma ada 3 piston ja.. Cool
    avatar

    Post on 20/3/2012, 3:10 pm by keba

    4men wrote:biar betul kancil 660 blh lari 160km/h..standard ke dah upgrade?

    enjin kancil 660 std. cuma mod gb

    Post on 21/3/2012, 6:04 pm by 4men

    yeke..laju tu..habis meter tu..itu baru modi GB ye..kalau modi enjin mungkin putar 2x la meter tu ye..hehe
    avatar

    Post on 14/2/2013, 8:00 am by jezzboyz

    keba wrote:
    4men wrote:biar betul kancil 660 blh lari 160km/h..standard ke dah upgrade?

    enjin kancil 660 std. cuma mod gb

    macam mane nak mode GB tuh erk keba?? ade resipi x?? adekah tukar clutch 850??

    Post on 16/2/2013, 2:20 am by joekar

    kereta kwn sy..bole lari 180km..engine 660..head 12v karb..
    dia salu drag dgn saga 1.3,1.5,1.6,viva 1000,kelisa,L2..

    Post on 2/5/2013, 7:32 pm by tokeymuffin

    aku bru pakai kancil 850 n/a..ape bende yang nak dimodifiedkan..
    avatar

    Post on 8/5/2013, 5:04 am by jezzboyz

    tokeymuffin wrote:aku bru pakai kancil 850 n/a..ape bende yang nak dimodifiedkan..

    tambah wayar ground dan tukar kabel plug yang lebih besar. pasti dapat power dari yang biasa.. pikup lebih dan audio bunyi lagi sedap..
    avatar

    Post on 11/5/2013, 8:55 pm by keba

    joekar wrote:kereta kwn sy..bole lari 180km..engine 660..head 12v karb..
    dia salu drag dgn saga 1.3,1.5,1.6,viva 1000,kelisa,L2..
    macam enjin 660 piston kelisa Very Happy
    avatar

    Post on 11/5/2013, 8:56 pm by keba

    tokeymuffin wrote:aku bru pakai kancil 850 n/a..ape bende yang nak dimodifiedkan..
    kalau manual, tukar open pod air filter.
    kalau auto, tukar pakai drop in filter.
    avatar

    Post on 12/5/2013, 7:35 am by jezzboyz

    minyak save ke blok 660 pakai piston kelisa dan kaburetor?
    avatar

    Post on 12/5/2013, 3:49 pm by keba

    jezzboyz wrote:minyak save ke blok 660 pakai piston kelisa dan kaburetor?
    x save. tp lg power drp enjin kelisa Very Happy
    avatar

    Post on 13/5/2013, 10:27 am by jezzboyz

    boleh buat jadi lagi save x? ase2 cam parok sangatr minyakknya tuh.. kan2?

    Post on 15/5/2013, 6:22 am by joekar

    PeNgalaman sy la kn..kancil xmod gearbox pn bole jalan 160km..oversize ja piston..mod api kasi kuat sikit..mod pump elektrik..mod pully..oky da tu..bole jalan lbh 160km..bkn ckp kosong..kami sdh pnh cb ni mod..smpi skrg kereta tu oky ja..
    avatar

    Post on 16/5/2013, 5:29 am by jezzboyz

    cam ne nak mod api kasi kuat? tukar coil ke?? mod pump elektrik tukar pump ke?

    Post on 22/5/2013, 4:35 pm by joekar

    kami wiring kg2 ja..kami kasi kahwin cdi 660 dgn L2..kable pakai L2..
    avatar

    Post on 22/5/2013, 5:12 pm by jezzboyz

    maknanya untuk menguatkan api di plug kan? tp logik juga. api plug kuat sistem pembakaran sempurna kn? bila sempurna makin up la hp die kan?

    Post on 25/5/2013, 3:39 pm by pesawatburuk

    Cable 10.5
    Plug iridium (denso)..
    Kuat tu api.. silap2 piston boleh pecah kalu myk xcukup..

    Post on 27/5/2013, 5:38 am by genesis9585

    klu enjin standard 850 bolih masuk cable plug besar dan iridium plug ke tu?xde kesan sampingan ke piston?

    Post on 27/5/2013, 3:38 pm by pesawatburuk

    Xde kesan.. Cable plug 10.5 da kire okay..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/10/2017, 8:53 am