SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    kelisa torbo

    Share
    avatar
    keba
    ELITE
    ELITE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 27
    location : Kemaman - Kota Bharu
    Website : contact 01119778382
    Tag ID: : SFC08063
    Points : 10061
    Reputation : 69
    Number of posts : 3981
    08122010

    http://i38.servimg.com/u/f3 kelisa torbo

    Post by keba

    ermm..salam n slmt mlm kpd sume siolooners..
    ak d sni nk mnta pndapat n bantuan..
    ak skang pakai enjin kelisa ej-de..
    tp kureng puas ati lg..
    so sbg jln cepat nk up power, ak nk pakai torbo kit..
    spec enjin ak skang standard gaban..

    ape pndapat korg?? ak kalau bleh mo start dari dlm dulu..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 31/12/2010, 8:09 pm by Kornurts

    klu pkai trbokit enjin x tahan hayat tu bro..bgus msuk yrv 1.3 tu trus... Cool Cool
    avatar

    Post on 1/1/2011, 2:55 pm by keba

    x muat la nk pakai yrv..kalau psg pn, oil filter kena tukar tempat tu..
    lg pun sa ni pkai kancil je.. Cool
    so, nk men turbo kit je kot..
    avatar

    Post on 1/1/2011, 4:01 pm by Kornurts

    Aikk,,sy ingt ko pkai klise la keba..hehehe...bah,angkat sketul enjin hafkat L2S..ok tu..... Cool Cool
    avatar

    Post on 2/1/2011, 11:52 am by keba

    kornurts: x mampu la nk angkt L2S..enjin kelisa ni je yg mampu..
    tp macam xpuas ati la pula..sb tu nk men torbo kit..

    piston NA kelisa bleh thn smpai 0.6bar ke?
    avatar

    Post on 2/1/2011, 11:55 am by Kornurts

    oo..boleh bah tu bro...kasi standard2 ja boost bar dia...spya x trlalu pksa enjin tu... Cool
    avatar

    Post on 2/1/2011, 11:59 am by keba

    mau jalan2 ja..bkn nk resing ngan otai2..
    lg pn comp ratio kelisa suda tinggi..
    avatar

    Post on 2/1/2011, 4:14 pm by Kornurts

    comp ratio tu apa bro??? Cool Cool
    avatar

    Post on 3/1/2011, 3:10 pm by keba

    compresstion ratio..utk kereta NA, comp ratio agak tinggi bbanding ngan turbo..
    utk kenderaan pkai mnyak, comp ratio dlm 9-12..utk diesel lak, comp ratio 12-19..
    tp comp ratio integra 12.6..caya x?? hehe
    comp ratio kelisa lak dlm 10.1..
    comp ratio kancil dlm 9.5..
    avatar

    Post on 4/1/2011, 9:05 am by Kornurts

    oo.,mksudnya comp ratio boleh tapau turbo la ya klu smakin tinggi nilainya????brkaitan dgn kelajuan ka ni bro???
    avatar

    Post on 4/1/2011, 2:51 pm by keba

    bila mod enjin ni, kite kena tgk 2 bnda..torque ngan hp..
    nak naikkan hp senang tp torque tu yg susah sikit..
    pnah x pkir nape vtec bleh maen ngan turbo??
    pdhal vtec dlm 180-200hp je..turbo lak dlm 300-350hp..
    ni sb comp ratio vtec dlm 11.5-12..tebo lak bwh 10..
    bile comp ratio tinggi, torque pn tinggi..daya yg pusing tyr pn tinggi jgk la..
    avatar

    Post on 5/1/2011, 2:34 pm by anokkancil6045

    pasang tebo kit, xkne saman ke dgn pak jpj@pak polis?

    peace
    avatar

    Post on 5/1/2011, 2:39 pm by keba

    kureng pasti..sb ad yg bg lepas..ad yg saman..
    kalau macam L2S, L5 tu mmg lps sb suda ad tebo..
    bab2 tebo kit 50-50..huhu
    avatar

    Post on 5/1/2011, 2:46 pm by anokkancil6045

    hahah..tu la pasal...ade juga yg dengar 'pas' ade juga yg kate 'kne saman'
    avatar

    Post on 5/1/2011, 2:53 pm by keba

    susah jgk ni nk kompom..
    lg pun skang ni jpj suda tegas sikit..
    roadblock pn kena bkak enjin..
    kalau yg x endorse, on da spot jgk kena sita tu..huhu
    avatar

    Post on 5/1/2011, 2:57 pm by anokkancil6045

    kete aku yg standrt mendet ni pn kne bukak enjin time roadblok....

    klu kne saman,xpe leh dtrime lg...klu kne sita...siapa mau tanggung..huhu
    avatar

    Post on 5/1/2011, 3:00 pm by keba

    koboi2 tu pndai2 la cover..
    balik jln kaki la kalau kena sita..
    avatar

    Post on 18/3/2011, 6:57 pm by Skyz

    Bro keba...enjin viva dgn enjin kelisa comp ration dia sma tak...coz macam nak masuk turbo kit jga ni...leh minta pendapat dari ko bro???
    avatar

    Post on 18/3/2011, 8:29 pm by turboman

    salam keba..ko nk upgrade msuk tubo kit eh....ok no problem...tp boost kena stndrd la..kalau nk safety enjin..injector tu pki besar sikit..tp effect dia minyak kuat la..turbo pki td04 or rh4 pn xda mslh..jnji supply minyak ckup...ic pki besar sikit...coz kalau besar boost tu lmbt masuk..so enjin safety...turbo kit tahan lma bgntung ngn individu tu sndri..kalau kaki n tangan gatal sgt kcu tu kcu ni..mang pendek umo la enjin tu hehehehe...
    avatar

    Post on 18/3/2011, 9:39 pm by nyamuk

    klu pendapat aku...

    kos untuk psg + ubahsuai + mantainence turbo kit dlm enjin standard tu lebih kurang macam harga sebiji enjin yrv 1.3 atau L2 atau L5...turbo kit ni sebenarnya akan memendekkan jangka usia enjin standard kita sebab byk modified....jika dibandingkan dgn enjin yg mmg turbo sedia ada, mantainence tak brapa sgt...
    avatar

    Post on 19/3/2011, 6:38 am by Skyz

    turboman wrote:salam keba..ko nk upgrade msuk tubo kit eh....ok no problem...tp boost kena stndrd la..kalau nk safety enjin..injector tu pki besar sikit..tp effect dia minyak kuat la..turbo pki td04 or rh4 pn xda mslh..jnji supply minyak ckup...ic pki besar sikit...coz kalau besar boost tu lmbt masuk..so enjin safety...turbo kit tahan lma bgntung ngn individu tu sndri..kalau kaki n tangan gatal sgt kcu tu kcu ni..mang pendek umo la enjin tu hehehehe...
    bro pa maksud ko ic pki besar sikit tu?? kurang faham aku ni..baru mau belajar kan
    avatar

    Post on 19/3/2011, 4:35 pm by Lockon

    torque kelisa kn tgi da..pki boost kecil ok da tu..maksud ko ni bro,mula dr dlm tu dr jenis & saiz piston?nozel?aku ada kwn yg gna tobokit d kelisa,dia x tkr semua brg dlm
    avatar

    Post on 20/3/2011, 8:23 am by turboman

    tu kalp nk safety enjin bro...nek boost sikit xpa kalau injector bsar ni....biar lbh myk jan kurg mnyk...mmbe aku kereta dia 1.3 stdrd gila babi..bolt turbo..dia boost smp 1.5 bar..turbo td04..korg cya x???budak2 racer kt sndakan xcya enjin tu boost smp 1.5 bar...lau nk cri mekanik kampung punya yg gila2 bkin kereta..dtgla smporna hehehehe
    avatar

    Post on 20/3/2011, 8:55 am by keba

    btol tu bos..lbih mnyak xpa..jgn kurang..
    xtau lg projek ni kompom ke x..
    masih dlm prancangan malu
    avatar

    Post on 20/3/2011, 9:18 am by keba

    Skyz wrote:Bro keba...enjin viva dgn enjin kelisa comp ration dia sma tak...coz macam nak masuk turbo kit jga ni...leh minta pendapat dari ko bro???
    viva dgn kelisa rasany comp ratio viva tinggi sikit..kelisa dlm 10.0..kelisa lak dlm 10.2~10.3..
    bleh bha..sa tlg mana2 yg sa tau..ad mmber bot viva jgk..
    tdo4-09, custom manifold, injector n pump masih std..
    cuma pkai f.reg utk kasi kuat pressure mnyak,,
    boost 0.5

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:15 pm