SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    baru btol kancil torbo..!!!

    Share
    avatar
    keba
    ELITE
    ELITE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 27
    location : Kemaman - Kota Bharu
    Website : contact 01119778382
    Tag ID: : SFC08063
    Points : 9887
    Reputation : 69
    Number of posts : 3981
    10122010

    http://i38.servimg.com/u/f3 baru btol kancil torbo..!!!

    Post by keba

    muahahaha..ni pic ak jmpa kat tenet..mau share kat sni..
    kalau x silap, owner da maen 2bar..2 ka 2.5?? x ingt la..
    L5 single cam, piston 4e, highcam, tdo4l gsr kacuk tdo4-09


    Last edited by keba on 10/12/2010, 6:33 pm; edited 1 time in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 29/3/2011, 1:03 pm by Lockon

    setting cun,mmg cecah jg tu 2++..gearbox mmg merana la bla smpai sda kelajuan tu..bkecai gigi2 dlm gbox
    avatar

    Post on 29/3/2011, 6:15 pm by keba

    tu la bos..da xtau nk pkai gb ape kalau masih blok 660..
    nk pkai gb kelisa pn berat semacam
    avatar

    Post on 31/3/2011, 6:33 pm by Lockon

    mmg berat gna gbox kelisa..tp ratio gbox kelisa tu ba yg mantap..paling2 pun 660 pkai 850 pnya,atau kc kwin gbox 660 dgn 850..lain la klu pakai blok 1k
    avatar

    Post on 31/3/2011, 7:18 pm by keba

    btol tu bos..kalau kancil pkai enjin+gb 1.0 kelisa, bleh cecah 170 kalau da buang cut.. Cool
    avatar

    Post on 1/4/2011, 2:14 pm by Lockon

    tu bru dgn kuasa n/a kn bro,blum mod byk lg kn...perrgghh mmg masyuk la
    avatar

    Post on 1/4/2011, 8:00 pm by keba

    yg ni blom mod lg bos..masih pakai open intake..
    bulan 5 ni insyaallah kalau ad rzeki, jalan projek bot..hehe
    avatar

    Post on 18/4/2011, 2:54 pm by jezzboyz

    baik pakai enjin keisa kan.. seamat gear boox nak naik laju.. nyawa jeala xberapa selamat.. ihihi..
    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:13 am by keba

    xkompom la tu slamat ke x gbox..sb dgr2 gb kelisa x elok utk enjin torbo..
    gigi gear gb kelisa ni agak lmbut..kalau pkai lama2 utk enjin torbo, bleh haus jgk..
    avatar

    Post on 22/4/2011, 3:56 am by jezzboyz

    owh macam tuh lak. kala gitu jgn kacuk.. xslamat...
    avatar

    Post on 23/4/2011, 12:03 pm by syahir09

    aku ada masalah.pg2 aku start enjin turbo aku.aku tgk ada minyak itam bersembur kluar dr exzoz.tp kejap je.knapa ek???
    siapa leh jawab...tolongg.
    avatar

    Post on 23/4/2011, 2:17 pm by Lockon

    syahir09 wrote:aku ada masalah.pg2 aku start enjin turbo aku.aku tgk ada minyak itam bersembur kluar dr exzoz.tp kejap je.knapa ek???
    siapa leh jawab...tolongg.


    dlu pnh jg dgn aku..msa tu overflow..asap hitam malar,bla awl pagi,lembab bcmpur dgn karbon2 asap,trus jd g2..tu yg jd la..lps ja aku set myk blk,jd ok sda
    avatar

    Post on 30/7/2011, 9:26 pm by keba

    update..tanggal bulan jun yg lalu, kancil 248kmh ni da musnah tbakar..
    katany dsebabkn prob ngan fuel system..regulator pecah ke pipe bocor tu nda kompom la..
    neway, harap2 pmilik kereta ni bsabar
    avatar

    Post on 31/7/2011, 4:05 am by Kornurts

    keba wrote:update..tanggal bulan jun yg lalu, kancil 248kmh ni da musnah tbakar..
    katany dsebabkn prob ngan fuel system..regulator pecah ke pipe bocor tu nda kompom la..
    neway, harap2 pmilik kereta ni bsabar

    alala...sayangnya kreta...owner dia x ambil blik ka kreta tu..tu klu pakcik trafik d blakang tu yg da involve nmpk kncil trbakar macam ni..x lama rodblok sda d jln tu..chek enjin kreta2 kancil..huhuhuhuh Cool
    avatar

    Post on 31/7/2011, 4:28 am by Lockon

    ya,owner tu pnya kereta hancur tbakar..klu x silap,hos fuel tu pecah..mo rebuilt blk pun mst mo poket penuh..sedih jgk owner tu..
    avatar

    Post on 31/7/2011, 12:06 pm by keba

    Lockon wrote:ya,owner tu pnya kereta hancur tbakar..klu x silap,hos fuel tu pecah..mo rebuilt blk pun mst mo poket penuh..sedih jgk owner tu..
    yupt..katany fuel hose pecah..rasany sb pressure kuat sgt..
    da maen boost 2.5bar tp masih pkai hose getah..kurang2 pn steel braided..br tahan..
    hose getah tu pressure enjin NA sa pn bleh kasi pecah..tahun ni da 3x tukar hose t Sad u..
    avatar

    Post on 31/7/2011, 12:39 pm by Lockon

    tp top speed dia mmg sejarah...harap2 dia dapt rebuilt blk la kereta dia tu
    avatar

    Post on 31/7/2011, 12:53 pm by kent1189

    dlu tu gb pecah, skrg otak lagi mau pecah fikir mau bikin balik tu kereta, hrap2 tu owner da bikin insuran yb bule cover semua yg dier suda buat dkat kereta tuh...
    p/s: typing error


    Last edited by kent1189 on 1/8/2011, 1:59 am; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 31/7/2011, 2:12 pm by AIRpulse

    berakhirlah satu kereta legend... alamak habis terbakar..

    Ultra Racing dia masih bertahan..memang barang terbaik tu hehehe
    avatar

    Post on 31/7/2011, 8:54 pm by keba

    AIRpulse: btol tu bos..rim pn x jejas sgt..sa dgr2 tyr pn x tjejas lgsung..

    kent1189
    : xdpt claim bos..sb enjin nda endorse..ni antra kesan buruk koboi lah.. Sad
    avatar

    Post on 1/8/2011, 2:07 am by kent1189

    waduh waduh..kenapa ngak endos sih. syg ba liat tu kancil. sapa2 yg da labur bnyk duit kt kereta tu apa2 aksesori mahal, cover la ngn insuran biar mhl sikit jgn rugi bnyk, so nnti apa2 hal 8 lis kta dpt claim..
    avatar

    Post on 1/8/2011, 4:25 am by fuumin

    kent1189 wrote:waduh waduh..kenapa ngak endos sih. syg ba liat tu kancil. sapa2 yg da labur bnyk duit kt kereta tu apa2 aksesori mahal, cover la ngn insuran biar mhl sikit jgn rugi bnyk, so nnti apa2 hal 8 lis kta dpt claim..

    ya la ,malang x berbau..da labur byk2 kat kereta sekurang2nya ada la cover dgn insuran..x la mati katak tu kereta klu ada apa2..n x lupa insuran utk pemandu sekali hehe
    avatar

    Post on 1/8/2011, 5:12 am by kent1189

    bukan mati katak bro, mati kancil ..hehe (just kidding..)
    avatar

    Post on 1/8/2011, 8:07 am by keba

    btol tu..bukan stakat insuran kreta..insuran pmandu pn silap2 ari bulan xdpt claim
    avatar

    Post on 2/8/2011, 1:17 pm by jezzboyz

    sekarang sudah tinggal sejarah dah kereta nih............ legend tuhhh...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:23 pm