SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    enjin n tebo

    Share
    avatar
    anokkancil6045
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 34
    location : bentong
    Website : http://www.facebook.com/anok kacei
    Tag ID: : SFC 17225
    Points : 5365
    Reputation : 1
    Number of posts : 170
    12122010

    http://i38.servimg.com/u/f3 enjin dan tebo

    Post by anokkancil6045

    Suspect

    alo semua..
    megapa kita perlu menukar enjin untuk masuk tebo?
    kenapa kita tidak hanya menggunakan enjin na?

    contonya enjin standart kancil 850 na..bolehkan enjin standart ni terus masuk tebo tanp menukar enjin l2@l5@kelisa? sedangkan cc kedua2 enjin ini sama dengan cc enjin kancil...

    sesape yg ade pandangan dan pendapat,dimintak perjelaskan....
    kelebihan serta keburukkan dan kesan jangka panjang...

    otai2 sila2 kan lah....
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 21/4/2011, 5:47 pm by keba

    Lockon wrote:
    keba wrote:ok bos..no hal..nnt kalau kompom, pm sa bos..
    hrga bleh runding lg ckit2 malu

    sda PM bro respek
    ok bos

    Post on 21/4/2011, 6:13 pm by 4G93T

    keba wrote:bleh juga pkai neo tp setting tu susah..utk L2, lg ramai tukar sketul ecu..
    pkai ecu apa yang ngam bro...he
    avatar

    Post on 21/4/2011, 6:19 pm by keba

    4G93T wrote:
    keba wrote:bleh juga pkai neo tp setting tu susah..utk L2, lg ramai tukar sketul ecu..
    pkai ecu apa yang ngam bro...he
    microtech..rmai yg pkai model lt10s

    Post on 21/4/2011, 6:26 pm by 4G93T

    ppphhheeehhh kalu da pakai "berdiri sendiri" da tahap2 monster ni...he
    avatar

    Post on 21/4/2011, 6:33 pm by keba

    yg bos ckp blok kelisa 1.0 ngan head L2 tu kena pkai "bdiri sndiri" la bos..
    baru syok..mnyak pn cukup je..nk pkai emanage pn, x brp best sgt

    Post on 21/4/2011, 6:45 pm by 4G93T

    kalu da pkai "bdiri sendiri" ni internal part kne tahan2 juga ni...
    barang pn da mmg tahap performance...
    da pakai benda ni mmg x yah nk pkr apa da,,,
    isi minyak trus boosting..he
    avatar

    Post on 21/4/2011, 6:51 pm by keba

    kena pkir nk cari duit cmane lak...hehe
    enjin cam laju je mnum mnyak.. malu

    Post on 21/4/2011, 6:54 pm by 4G93T

    terbaek ngan minyak ron97...hehehe
    avatar

    Post on 22/4/2011, 2:57 am by Lockon

    microtech mmg pwr la bla pakai..tp tahap2 gila kuasa bru sesuai pakai,klu sedap2 d jln pakai ja la yg murh..tp klu la ada rezeki,,mampu pakai microtechni,apa salahnya kn heheheeee

    Post on 22/4/2011, 3:30 am by 4G93T

    eya btol sy sokong...
    avatar

    Post on 28/3/2012, 4:49 am by scrypto

    mana mau cari itu banana untuk kelisa N/A? sy tukar muffler, buka itu silencer di hujung, sedap bunyi.. tp tiada pickup.. amacam ni/? mana mo cari murah2?
    avatar

    Post on 28/3/2012, 9:08 am by keba

    scrypto wrote:mana mau cari itu banana untuk kelisa N/A? sy tukar muffler, buka itu silencer di hujung, sedap bunyi.. tp tiada pickup.. amacam ni/? mana mo cari murah2?
    banana? or extractor? kalau mau pickup, tukar air filter. sb bg enjin kelisa, filter box tu kecil. xmampu simpan angin bnyak. nk lg pickup, xpyh pakai trus air filter. bleh try tp throttle body x tahan lama
    avatar

    Post on 30/3/2012, 3:57 am by SchulzCube

    Kelebihan enjin turbo ialah ialah lebih berkuasa dari enjin N/A yang sama CC nya. Cuma enjin turbo ni lebih banyak kena jaga berbanding enjin N/A lebih2 lagi bila enjin turbo dah kena modifikasi. Penggunaan minyak kian bertambah... Itu dari pendapat saya...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2017, 11:30 am