SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    enjin n tebo

    Share
    avatar
    anokkancil6045
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 33
    location : bentong
    Website : http://www.facebook.com/anok kacei
    Tag ID: : SFC 17225
    Points : 5015
    Reputation : 1
    Number of posts : 170
    12122010

    http://i38.servimg.com/u/f3 enjin dan tebo

    Post by anokkancil6045

    Suspect

    alo semua..
    megapa kita perlu menukar enjin untuk masuk tebo?
    kenapa kita tidak hanya menggunakan enjin na?

    contonya enjin standart kancil 850 na..bolehkan enjin standart ni terus masuk tebo tanp menukar enjin l2@l5@kelisa? sedangkan cc kedua2 enjin ini sama dengan cc enjin kancil...

    sesape yg ade pandangan dan pendapat,dimintak perjelaskan....
    kelebihan serta keburukkan dan kesan jangka panjang...

    otai2 sila2 kan lah....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 21/2/2011, 2:34 pm by adeqyana

    hehe..aku tau skit2 jak la bro..kita tgu otai2 lain bg pendapat pula..ini pun otai drag tawau yg bagi tau n tunjuk ajar..klu tak mmg langsung aku xtau apa2 ttg enjin ni..
    avatar

    Post on 21/2/2011, 2:42 pm by siotto

    sematttt laaa info adeqyana ni...otai dlm tobo2 ni..
    avatar

    Post on 21/2/2011, 2:59 pm by jezzboyz

    adeqyana saja xmo tunjuk bakat dalam enjin.... pemalu katekan..
    avatar

    Post on 21/2/2011, 3:00 pm by adeqyana

    mana ada otai bro siotto,aku pun br juga berkecimpung dalam dunia pemotoran ni..setahun jagung pun xsampai lg aku dalam dunia pemotoran ni..byk lg otai dalam club ni,cuma diaorg diam2 ubi berisi tu bro siotto..lg pun info yg aku bg tu pun dari otai2 d tawau juga ni bro..so itu aku kongsi2 info dalam web ni..apa yg aku tau aku akn bgtau..apa yg aku xtau aku tanya dgn otai2 d sni ni..blh kn???
    avatar

    Post on 21/2/2011, 3:02 pm by adeqyana

    hehe..mana ada pemalu bro..cuma mmg btl2 br setahun jagung jak aku ni dalam bidang enjin2 ni..byk lg ttg enjin ni aku xtau..itu aku byk bertanya di dalam web ni..
    avatar

    Post on 21/2/2011, 4:45 pm by keba

    btol tu..macam adeqyana ckp, kancil hny 31hp..
    kalau BOT pn, dgn boost 0.5bar, ad la naik sikit dlm 37~38hp..
    standard hafkat cam L2S lak, 64hp..
    avatar

    Post on 21/2/2011, 6:22 pm by adeqyana

    nah..ini br la otai..bro keba..aku pun byk belajar dari dia ni..btl kn bro keba....ya btl ckp bro keba tu..h/cut std L2 64hp dan kancil pula dalam 31hp..padahal cc sama 660..itu la org lg suka tukar enjin berbanding BOT enjin na...
    avatar

    Post on 22/2/2011, 6:50 am by jezzboyz

    owhhh.. bagi 2 kuasa horsepower.. boleh tahan.. nih sebab ade tebo ke jadi horse power tinggi???
    avatar

    Post on 22/2/2011, 3:16 pm by adeqyana

    klu enjin kancil na masuk turbokit,hp naik just pi 37-39hp la macam tu..skit jak naik nya..lg pun klu pakai turbo kit ni xblh boost tinggi2..xdpt bost tinggi2..biasa org boost dalam 0.5 bar jak..

    Post on 23/2/2011, 5:39 am by rayz yokai

    terperinci dan detail penerangan dr bro adeqyana....
    sa pki turbo pn cma tau sedap mau tekan ja dr std...hehe
    avatar

    Post on 23/2/2011, 7:04 am by jezzboyz

    betul juga.. boost rendah.. kuasa hanya terasa sedikit sahaja....... berbeza dengan enjin asal dah tebo...
    avatar

    Post on 23/2/2011, 2:42 pm by adeqyana

    ala bro rayz yokai..itu aku tiru ayat c keba jak tu..klu mau tau lg terperinci tanya dgn bro keba..dia lg taiko dalam bidang turbo ni..aku pun byk belajar dari dia tu..
    avatar

    Post on 23/2/2011, 3:53 pm by keba

    waaa..ya la sgt..ak pn baru lg..xdak la tau sgt..

    jezzboyz: pbezaan ade tebo ngan xde tebo x la bnyk sgt..kena tgk jgk enjin l2 suda pkai efi..
    pastu 12v..enjin kancil lak carb 6v..mmg sparuh jgk la beza

    Post on 24/2/2011, 4:02 am by rayz yokai

    ya btl tu bro adeqyana....sa pn bnk blajar dr pa yg bro keba komen....
    slama ni tau pki ja tp kgunaan nda brapa tau...hehe
    avatar

    Post on 24/2/2011, 7:10 am by anokkancil6045

    cheers
    avatar

    Post on 24/2/2011, 8:07 am by jezzboyz

    owhhh... misalnya kan.. kala pakai efi n valve 12.. kire power juga la dari kancil biasa kan??? lebih2 lagi 850 na kan???

    Post on 24/2/2011, 9:02 am by rayz yokai

    ya bro jezzboyz...klu pakai efi n valve 12 mmg lg power lg dr kancil besa yg pki carb.
    avatar

    Post on 24/2/2011, 11:14 am by jezzboyz

    nih buat xsabar nak pakai efi nih.....

    Post on 25/2/2011, 3:41 am by rayz yokai

    lau pki efi minyak pn jimat sikit dr pki carb.
    avatar

    Post on 25/2/2011, 6:54 pm by adeqyana

    ya..mmg klu dah pakai efi n valve 12 d kancil 850 mmg la lg power skit berbanding carb n valve 6...klu utk main2 ngan kancil std blh mkn tu..1 lg minyak pun jimat berbanding carb...setting pun senang skit utk laju..hehe
    avatar

    Post on 26/2/2011, 8:07 am by jezzboyz

    waaaa.. lagi panas nih......

    Post on 26/2/2011, 4:21 pm by rayz yokai

    yup btl kata bro adeqyana... Very Happy
    avatar

    Post on 27/2/2011, 9:34 am by jezzboyz

    rambo
    avatar

    Post on 27/2/2011, 10:25 am by Lockon

    kc msuk bot pun boleh,bgs utk yg tahan sabar la..pakai blk ja blok 850,piston low com,efi 12v ka,6 valve ka,sma sja..x pyh fkr laju sja,yg penting kegunaan tobo tu..alat pendesak utk membantu enjin lebih lajak..nek bukit pun senyum sja hehe
    avatar

    Post on 27/2/2011, 3:08 pm by adeqyana

    hehe..btl tu ckp bro lockon..tp bot turbo ni sesuai utk org yg tahan hati @ hati yg kental jak..biar macam mana org desak pun,dia buat releks jak..hehe..enjin pun selamat jak..huhu..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/6/2017, 8:13 pm