SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    exhaust piping

    Share
    avatar
    ravekeeper3
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 32
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : request?
    Points : 5505
    Reputation : 1
    Number of posts : 200
    15122010

    http://i38.servimg.com/u/f3 exhaust piping

    Post by ravekeeper3

    sa baru tukar enjin....dari enjin 2A to 4AGE...exhaust piping sa mula2 kecil...mcmana tu? perlu tukar kasi besar ka tu?

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 31/12/2010, 8:06 pm by Kornurts

    enjin n/a ka tu bro??
    avatar

    Post on 31/12/2010, 9:26 pm by sidi@hacker

    kasi tukar ja yg besar ...... baru sedap bunyi
    avatar

    Post on 2/1/2011, 6:30 am by im

    jgn terlalu besar jugak sbb nanti menarik perhatian pak j**...dan akan menambahkan penggunaan fc pd kereta...tp klu mau besar, xada mslh...duit sendiri...
    avatar

    Post on 2/1/2011, 7:15 am by Kornurts

    Pling bgus ikut ksesuaian enjin..piping turbo dgn n/a msti nda sama kn??? Cool
    avatar

    Post on 2/1/2011, 9:00 am by im

    mesti sbb mmg kedua2nya pun berlainan suda...manifold nya pun jelas menunjukkan kelainannya suda... Very Happy
    avatar

    Post on 2/1/2011, 11:38 am by keba

    pkai besar pn ok jgk..tp nnt top jd kureng sikit..sb enjin jd lemas..kurang back pressure..
    mnyak pn laju je..hehe
    avatar

    Post on 2/1/2011, 11:52 am by Kornurts

    so,,yg terbaek.....sesuaikan dgn enjin anda....kekekekek....bt plihan yg bijak... Bagus

    Post on 11/4/2012, 3:06 pm by nik fahmi

    knp lps buat piping power kick terasa macam kurang? ke kena tkr extrctor skli or kna ada tuning apa2?
    avatar

    Post on 11/4/2012, 6:56 pm by keba

    nik fahmi wrote:knp lps buat piping power kick terasa macam kurang? ke kena tkr extrctor skli or kna ada tuning apa2?
    bgantung kpd piping jgk la. secara teori, kalau enjin masih lg enjin asal, piping perlu dbesarkn 10% shj. extractor n center bullet tu elok tukar jgk kalau nak rasa lbih kick

    Post on 28/4/2012, 12:01 pm by nik fahmi

    thanks bro keba..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2017, 10:20 am