SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    WEBER CARBURETORS

    Share
    avatar
    rizal
    MODERATOR

    Male
    Age : 37
    location : Sabah
    Points : 7525
    Reputation : 0
    Number of posts : 335
    11102007

    http://i38.servimg.com/u/f3 WEBER CARBURETORS

    Post by rizal

    nak tanya sikit kamurang ni....ni carb weber ke apa ni....nak kompom kan ...bab aku nak beli ni barang dari KL geng....




    Last edited by on 11/10/2007, 8:14 pm; edited 1 time in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 11/10/2007, 7:52 pm by Street_Mover*

    aku rasa itu ialah karburetor....

    hahaha lex ko bro....ko mo pki tu taruk d saga ko???

    rasain lorr minyak mu itu,...sederas air sungai yg mengalir rasa nya.....

    tapi kuasa batin nya seperti tongkat ali & kacip fatimah.....
    avatar

    Post on 11/10/2007, 7:57 pm by Tiara_Humble

    xtau lah bro...biasanya weber ada tulisan'weber'...mcm aku punya ada tulisan 'solex'...
    avatar

    Post on 11/10/2007, 8:15 pm by rizal

    ok tq bro...kuat makan minyak kuat lah...yg penting ketaku kuat hehehehe....
    avatar

    Post on 15/10/2007, 11:02 am by madperak

    Ko punya enjin support ker, nak pakai carb nie?
    contoh aku kasi, mcm fuel pump.
    avatar

    Post on 15/10/2007, 4:54 pm by rizal

    sapport punya...bab member sia dari kota belud pakai ni barang gak...satu biji mcm weber nya...jadi foreman dia nanti tlg set weber ku...heheheh, lagi pun ni carb dua lubang saje..kalau 4 trompet alalal tu nak tukar piston sama fuel pump sudah tu...
    avatar

    Post on 16/10/2007, 3:23 am by headz

    mcm buka paip air minyak dia nie... kalau kaburetor nie.. budak2 main van yg arif sanggat... laju memang laju tune pki telinga ... mcm Mikuni pnya ja nie....
    avatar

    Post on 16/10/2007, 3:16 pm by rizal

    ya...memang jenis mikuni punya...manifold nya pun mikuni ngam utk weber....
    avatar

    Post on 16/10/2007, 11:41 pm by madperak

    Cuma nanti, bila ko pasang nanti, ko story sikit kat sini. Mcmana perjalanan pemasangan dia. cerita la, macamana ko buat tapak dia, piping dia dan bla bla.
    avatar

    Post on 17/10/2007, 2:58 am by headz

    jd sudah pasang ka...?
    avatar

    Post on 20/10/2007, 1:14 pm by rizal

    lum sampailah...aku chek 16.10.07 kena hantar dari kl, sampai kk isnin atau selasa....risau ni bos....manifold memang sedia ada dah...satu kali ngan weber....
    avatar

    Post on 30/10/2007, 6:17 am by dakgrand

    weber 2 mmg leh masuk,tp kene caring lebih sikit coz nak kene tune selalu..dulu wa pun pakai gak..cerewek sikit la bro..tp kete mmg pergi
    avatar

    Post on 30/10/2007, 7:55 am by dakgrand

    bera hengget (rm) ko beli weber 2 rizal
    avatar

    Post on 30/10/2007, 11:44 am by rizal

    dah pasang dah, 700 jer bab tu weber baru service...pick up tu memang pick up, bunyi enjin sama ekzoz pun memang tak stabil....ni barang susah gak nak tune...



    Last edited by on 24/12/2007, 2:33 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 31/10/2007, 10:44 am by vamsufer

    aiseh...gelap tu gambar...murah o 400 tu webber...barang bagus ko jumpa...hahaha....jauh beza kah performance?
    avatar

    Post on 31/10/2007, 9:20 pm by rizal

    jauh beza joe....mcm ada dua throttle tu...press seperti besa, pas tu ada lagi push up lagi larian keta ku...adui..puas hati...mo set satu kali lagi...lum stabil g tu...
    avatar

    Post on 1/11/2007, 4:26 am by ikankalui

    Syabas jal...mantap larian keta mu Very Happy
    avatar

    Post on 1/11/2007, 5:43 am by dakgrand

    weber ni klau betul2 punye tuned,thp kederasan minyak die x beza sgt pd keta biase...tp mmg susah la nk kasi baik punye tuned..tp sebetul nye...kete ape pun klau kite lupa daratan sikit time bwk,die mmg MENTEDARAH minyak nye...lobih dr air waterfall lg...
    avatar

    Post on 1/11/2007, 8:18 am by Street_Mover*

    fuiiyoooo......ni aku pon nak tanya sikit ni.....

    siapa yg tau mana ada tpt bole buat kenari aku jadik 3 throt....hehehe brp harga....

    mcm sakit pulak telinga aku dgr kamu cerita2 pasal begini ni.....

    ada kah sdh yg buat kenari jadik 3 throt???... atau aku yg 1st.....
    avatar

    Post on 1/11/2007, 8:36 am by vip_user

    bro rizal aku ada kwn yang bole tune kaw2 cab weber ko tue..kira otai cab..conform boleh lari punya..
    avatar

    Post on 1/11/2007, 9:39 am by rizal

    yaka...ok....nanti sia cari ko lah....jauh ke tmpt dia
    avatar

    Post on 1/11/2007, 9:50 am by vip_user

    putatan area..ckp mesti kenal..org kira otaimer juga lah
    avatar

    Post on 1/11/2007, 6:31 pm by rizal

    mmm....nanti lah kalau drag nak dekat sudah baru tuning weber balik....bulan 12 drag tawau...kategori proton 1.3/1.5
    avatar

    Post on 2/11/2007, 12:51 pm by madperak

    rizal
    rugi pakai air filter mcmtu
    Cari bntuk kon, cepat sikit angin sampai. Xpun xpayah pakai air filter, pakai jaring jer, lgi ganaz
    Hahahahahaha
    Ko tambah apa lgi?
    Fuel regulator?
    piping tube?
    avatar

    Post on 2/11/2007, 5:35 pm by rizal

    tak lah....sudah set yg gila b*b* dah....dah kacau dalam dan manjet dah kasi naik...minyak RM10 5 kali tarik habis dah minyak...wakakak dah tukar standart balik geng...nanti test main duit baru pasang balik...huhuhuh

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:21 pm