SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    WEBER CARBURETORS

    Share
    avatar
    rizal
    MODERATOR

    Male
    Age : 37
    location : Sabah
    Points : 7699
    Reputation : 0
    Number of posts : 335
    11102007

    http://i38.servimg.com/u/f3 WEBER CARBURETORS

    Post by rizal

    nak tanya sikit kamurang ni....ni carb weber ke apa ni....nak kompom kan ...bab aku nak beli ni barang dari KL geng....




    Last edited by on 11/10/2007, 8:14 pm; edited 1 time in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 3/11/2007, 2:32 pm by Street_Mover*

    isk isk isk.....rm10 5 kali tarik hbs dah....

    klu bini aku yg bawa keta mana da 5 kali tarik,....sepanjang jln p tpt keja tu dia tarikk.....ndak sah tu klu ndak hbs meter d kerja kannya.....

    klu gtu, rm10 1 kali tarik hbs da....hehehe......
    avatar

    Post on 3/11/2007, 3:46 pm by rizal

    joki rupanya...hehehe....tapi memang jauh bezalah dari yg dari standart....boleh lawan ngan waja
    avatar

    Post on 11/11/2007, 6:57 am by Street_Mover*

    last time ada ah chai pki kenari sm wira siap buat sdh bawa dia test time mo p kerja.....

    mentang2 ekjoz sa besar 4".....hehehe x bunyi bah, cuma tip saja.....siap dia kerja kan....habis meter 155km/h....

    kadang2 aku punya jokey ni pun pandai angin juga ni....hehehehe
    avatar

    Post on 13/11/2007, 8:59 am by rizal

    ok ok ok....caya la gua ....jom back to the topic
    avatar

    Post on 13/11/2007, 7:27 pm by REV

    wow!!
    semua org tau weber di sini,i punya satria 4g13 pun ingin cuba masuk satu,i sedang cari DCNF 40MM WEBER.

    siapa ada dalam murah harga???
    avatar

    Post on 15/11/2007, 2:21 pm by rizal

    nak tanya sikit REV, maklum lah sia bi baru je berkecimpung dalam weber, tu DCNF 40mm single weber ke atau twin
    avatar

    Post on 17/11/2007, 4:39 am by vamsufer

    kalau tak silap dcnf is single...dcoe tu double
    avatar

    Post on 17/11/2007, 1:02 pm by rizal

    oo....40 mm tu sukatan lubang weber tu ke...
    avatar

    Post on 17/11/2007, 3:21 pm by mantok

    hello prenn.. saya ada masalah ngan kereta iswara saya kenapa asap hitam keluar dan minyak cepat habis, ada sesiapa yang boleh tolong....
    avatar

    Post on 17/11/2007, 8:39 pm by Tiara_Humble

    hehehe...mau adjust tu jarum minyak kat kabureter....minyak byk masuk drpd udara...tula asap hitam + makan minyak...
    avatar

    Post on 18/11/2007, 12:01 pm by Street_Mover*

    itu lah,....minyak jgn d makan,....minyak utk d minum jak,....wakakakakak
    avatar

    Post on 19/11/2007, 7:16 pm by rizal

    aduina street_mover......bukan2 gak ko post ni...betul cakp tiara humble tu...kena set balik carb ko mantok....kalau nak minta tolong set...kitaorang ada foreman....
    avatar

    Post on 28/11/2007, 9:44 am by pgmohdshukri

    Street_Mover* wrote:aku rasa itu ialah karburetor....

    hahaha lex ko bro....ko mo pki tu taruk d saga ko???

    rasain lorr minyak mu itu,...sederas air sungai yg mengalir rasa nya.....

    tapi kuasa batin nya seperti tongkat ali & kacip fatimah.....

    ya, aku stuju kata-kata mu itu.......umpama wira 1.3 upgrade pegi wira 1.6 pick-up dan top end nya......dan umpama minyak wira 1.3 RM10 sehari pegi RM30 sehari...bayangkan dan renung-renungkanlah...Dan akhirnya, umpama mimpi dalam mimpi yang menjadi realiti....hahaha....
    avatar

    Post on 5/12/2007, 9:42 am by wanRS

    jal ble thn ko aaa.... jadi sifu..
    avatar

    Post on 7/12/2007, 5:03 am by gnonz

    spa tau d kk da ka jual tu weber 45mm weber side draft kit,intake sma carb kit la...1 set..sma tu eletrik fuel pump dengan regulator utk 4age...slalu d jepun drg pki ni utk NA..
    avatar

    Post on 8/12/2007, 2:41 pm by rizal

    aya...susah mo cari tu barang oo...
    avatar

    Post on 8/12/2007, 9:43 pm by Max1986

    Bro, bleh tak pasang compressor kat engin yang gune kaburator??? dont know
    avatar

    Post on 9/12/2007, 1:47 pm by rizal

    sia penah dgr gak pasang kompresor....kena tanya foreman lah, jenis kompresor apa yg nak di pasang
    avatar

    Post on 9/12/2007, 9:07 pm by vip_user

    eletrik turbo kali..atau supercharge
    avatar

    Post on 24/12/2007, 2:34 pm by rizal

    tak tau la pulak....

    Post on 24/12/2007, 4:14 pm by ProjectD

    rizal,ko p tawau drag ujung mgu nie?
    avatar

    Post on 25/12/2007, 3:57 am by xiaomao

    weber ni bulih muat kancil tak..??

    Post on 26/12/2007, 2:25 am by drakult

    rasa boleh..betul kah..??

    Wah Xiaomao suda jadi gila kuasa..MANTAP!!?!! Very Happy
    avatar

    Post on 26/12/2007, 1:53 pm by rizal

    memang bole, xiamo..bab ada member sia masuk weber kancil dia...memang boleh lawan iswara 1.3 ...drakult sia tak dapat pe tawau bab kerja tapi sia punya weber kirim pe tawau kawan sia iswara merah rim hitam akan turun padang

    Post on 26/12/2007, 6:12 pm by drakult

    hahaha..harap weber ko mengganas di tawau nanti..MANTAP!!?!! 8)

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:26 pm