SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Apa guna Oil Catch TANK (OCT)??

    Share
    avatar
    DAW303
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Oregon
    Age : 18
    location : oregen
    Points : 5115
    Reputation : 0
    Number of posts : 132
    28122010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Apa guna Oil Catch TANK (OCT)??

    Post by DAW303

    SALAM SATU MALAYSIA!
    Sy mmg baru dlm dunia kereta ni...so kepada mana otai2....
    boleh tak xplain utk saya....OCT tu apa dia...? Oil catch tank~~ jelir
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 25/8/2011, 1:24 pm by Kornurts

    AIRpulse wrote:uii...sandi betul sekarang lepas pasang OCT, dalam kereta bau minyak petrol saja adui..


    mgkin tangki oct tu ko letak dekat dinding dasbod dr luar bhgian enjin tu bro..jd bau dia msuk2 mlalui lubang2 kcil dr dnding tu..sy rasa la tp x psti jg..huhuhu..
    avatar

    Post on 25/8/2011, 8:41 pm by AIRpulse

    adeqyana - yup..pening2 lalat haha..bau tu paling kuat time tu lampu turbo on @ masa tekan minyak kuat.

    pasang tu memang salah lah kali sekarang, dari breather ke OCT, OCT terus open air hahaha..tapi ganjil kenapa ada bau petrol? besok kali mau buat balik ni..sementara mau tunggu welding tu head..

    tapi betul ka kalau buat dari head ke OCT, kemudian OCT ke breather? bukan breather tu mau udara bersih ka masuk ke dalam enjin?

    kornurts - yup..memang kat dinding firewall psang..sebelah tu throttle body, sana jak ada ruang kosong sekarang hahaha..padat gila engine bay.

    masalah sekarang OCT saya ni open system bah..belum lagi dapat buat closed system selagi belum buat lubang di head tu
    avatar

    Post on 26/8/2011, 1:40 am by Lockon

    Lockon wrote:aku pnya OCT dr tank ekon kereta hehee Very Happy

    mod sndiri ja lubang2 dgn pipe tu hehe
    avatar

    Post on 27/8/2011, 5:04 am by AIRpulse

    orait..saya sudah tukar hos yg dtg dengan OCT tu (rupa macam hos dapur gas jak, transparent) dengan fuel hos.sekarang macam teda pula bau minyak petrol tu..ganjil.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/9/2017, 6:07 am