SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    problem amp or mid bass??

    Share
    avatar
    keba
    ELITE
    ELITE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 28
    location : Kemaman - Kota Bharu
    Website : contact 01119778382
    Tag ID: : SFC08063
    Points : 10489
    Reputation : 69
    Number of posts : 3981
    21012011

    http://i38.servimg.com/u/f3 problem amp or mid bass??

    Post by keba

    -sa ad pkai 4 mid bass boschmann
    -tendang pkai amp 4ch 2000w bm
    -tp prob sa skang, mula2 start enjin, sound tu kuat..
    -vol dlm 10 camtu da ckup nk dgr..
    -tp bila kereta jln lama, macam sound tu jd kurreng sikit..
    -kena up vol jd 20++ br ok..
    -current xde pulak yg drop..
    -ape probnyer???
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 21/1/2011, 7:01 pm by finalazy84

    sya rsa la kn...ini teori sja la
    1.power cable panas, kurang voltage jln dlm tu bila panas.power cable pkai brapa gauge?
    2.amp panas (normal punya panas). wlaupun panas yg normal tpi masih efek bunyi tu.

    kesimpulanya normal tu bro...kereta sya pun macam tu.sbab tembaga ni klau suda panas kurang suda tu current jln dlm tu.sama juga klau tu amp panas.power yg dia produce pun makin kurang.

    kemungkinan lgi satu bila suda jln ada bunyi engine, jdi rsa music jadi slow.
    avatar

    Post on 21/1/2011, 7:18 pm by keba

    finalazy84: oo macam tu kaa?? sb dulu xde la smpai cmni..
    kalau kureng pn sikit je..pas tukar cable pre amp jd truk cmni..
    neway, thanx for the info
    avatar

    Post on 22/1/2011, 2:22 am by finalazy84

    mksudnya cable preamp tu kali yg mnyebabkn macam tu.klau bnyak sngat beza volume mesti tu cable la mslh tu.cuba tukar cable yg quality dn besar skit saiznya
    avatar

    Post on 22/1/2011, 10:19 am by keba

    yupt..bnyk sgt bza volume smpai kena double dari 10 jd 20..
    tukar cable lain?? ok akan try dl..tq
    avatar

    Post on 6/2/2011, 6:03 am by keba

    problem suda settle..sb ms tukar cable pre amp ari tu kdai tu suda silap masuk lobang..
    ad 2 cable dari pre amp ke power amp suda silap cucuk kat woofer output..tenkiu boss
    avatar

    Post on 15/2/2011, 6:25 am by finalazy84

    Problem Solved...Topic Kolos Smile

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/4/2018, 10:37 am