SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    BREAK DISK L5

    Share
    avatar
    jezzboyz
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 33
    location : KOTA BHARU
    Points : 6911
    Reputation : 9
    Number of posts : 1540
    21022011

    http://i38.servimg.com/u/f3 BREAK DISK L5

    Post by jezzboyz

    Aku mahu tanya sikit. kenapa break disk L5 aku tidak cekam dengan kuat? padahal dah tukar pad break baru dah.. aku cuba la nak buat ala2 drift gitu(nak test break belakang la) tapi aku tarik handbreak.. tayar masih bergerak juga... kenapa ek?? apa masalahnya ek???
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 1/3/2011, 8:54 am by keba

    xdak lg..dk cari la ni..
    avatar

    Post on 1/3/2011, 8:55 am by jezzboyz

    sera arituh ade jual murah2 jus.... dalam 550 sera.. lam mudah...
    avatar

    Post on 15/3/2011, 9:22 pm by keba

    jezzboyz: ada dgr x sapo2 nk jual brek disc?? urgent ni..huhu
    avatar

    Post on 16/3/2011, 7:59 am by jezzboyz

    kat JDM garage ada kot.. try p tengokk.. xpon tnye deret kat eri....
    avatar

    Post on 16/3/2011, 6:52 pm by keba

    jdm garage tu mano??ad kontek x?
    avatar

    Post on 17/3/2011, 8:03 am by jezzboyz

    dekat cabang 3 tanjung mas...

    nih contak die.. demo try tanye..

    kedai buka dr pkl 7 ptg hingga 11 malam..
    Lokasi kedai sbelum trafik lite Tanjung Mas,Pengkalan Chepa..
    Call 017-9621977 - Erie
    avatar

    Post on 17/3/2011, 8:17 am by keba

    beyes2..tp xdak brg la..
    da jd rare kot brake disc l5 ni..
    1 penang ni xdak jgk
    avatar

    Post on 20/3/2011, 7:44 am by jezzboyz

    owh yeake? time masa aku cari arituh.. bnyak ade pula.. cume harga la pula yang xjumpe yang mahu..... sampai 650... perghh.. tp sik baik ade juga yang 500.. macam yang bajet planing juga.. ade kot... cube cari lagi...
    avatar

    Post on 20/3/2011, 9:09 am by keba

    ok2..tq..brek disk da dpt..kirim ngan mmber kat kl..
    tq jezz
    avatar

    Post on 20/3/2011, 11:20 am by jezzboyz

    wow!! dari kl tuh.. wape tuh?? bakpo urgent nak pakai tuh??
    avatar

    Post on 20/3/2011, 12:46 pm by fuumin

    macam best guna disc brek ni huhu
    tapi rim kena yg 13inch la kan
    rim besi kancil x blh gna
    avatar

    Post on 20/3/2011, 8:07 pm by keba

    jzzboyz: agak urgent sikit..utk safety..disk brek depan ni x brp mampu nk stop..huhu
    avatar

    Post on 21/3/2011, 5:38 am by jezzboyz

    tukar jea yang depan luh.. pakai yang l5.. double layer.. ke dah pakai yang l5?? break depan lagi safety dari belakang....
    avatar

    Post on 21/3/2011, 11:20 am by fuumin

    teori fizik memainkan peranan hehe
    berat kereta membantu kereta utk berhenti
    avatar

    Post on 21/3/2011, 1:32 pm by bumbek

    servis brake piston tu bro baru cengkam... tukar getah dah banyak pasir/tanah/habuk masuk dalam tu kali tu yg tak cengkam. PAs tu skim disc n tukar pad baru, insyallah lekat tu.
    avatar

    Post on 21/3/2011, 9:07 pm by keba

    depan suda tukar l5 double layer..
    brek pad pn suda tukar baru..
    tp kalau tgh laju tu, x melekat sgt brek ni..huhu
    avatar

    Post on 22/3/2011, 7:32 am by jezzboyz

    uishhh.. bahaya juga tuh... kala pakai yang belakang pon.. makan la sikit... yang elok depan mesti cengkam elok.... ikut kate bro bumbekk....
    avatar

    Post on 27/7/2012, 4:37 pm by kent1189

    Sesiapa yang pernah ada pengalaman memasang sendiri dis break depan dan belakang L5? share2 dulu.

    Kalu disc brek belakang L5, kaki mounting sebelah dalam tu macam x sama dengan kancil, ada extra satu rod besi. atau ambik calipper and disc saja, arm x guna?

    Disc brek l5 depan pulak? gigi drivesharf sama kalu pnp saja? atau ambik disc and calipper saja?
    avatar

    Post on 8/8/2012, 7:45 am by keba

    kent1189 wrote:Sesiapa yang pernah ada pengalaman memasang sendiri dis break depan dan belakang L5? share2 dulu.

    Kalu disc brek belakang L5, kaki mounting sebelah dalam tu macam x sama dengan kancil, ada extra satu rod besi. atau ambik calipper and disc saja, arm x guna?

    Disc brek l5 depan pulak? gigi drivesharf sama kalu pnp saja? atau ambik disc and calipper saja?
    utk disc blkg, amek disc and caliper shj. arm pkai arm kancil. utk disc depan, gigi dshaft sama, trus psg ape yg dpt drp hafkat.
    avatar

    Post on 9/8/2012, 9:41 am by kent1189

    keba wrote:
    kent1189 wrote:Sesiapa yang pernah ada pengalaman memasang sendiri dis break depan dan belakang L5? share2 dulu.

    Kalu disc brek belakang L5, kaki mounting sebelah dalam tu macam x sama dengan kancil, ada extra satu rod besi. atau ambik calipper and disc saja, arm x guna?

    Disc brek l5 depan pulak? gigi drivesharf sama kalu pnp saja? atau ambik disc and calipper saja?
    utk disc blkg, amek disc and caliper shj. arm pkai arm kancil. utk disc depan, gigi dshaft sama, trus psg ape yg dpt drp hafkat.

    Thanks bro.. ni lagi, brg yang lain macam hos minyak n cable handbrake L5 tu semua boleh pakai balik ka, tiada yang perlu d mod?
    avatar

    Post on 10/8/2012, 3:05 pm by keba

    hos mnyak pakai balik yg asal kancil. cable handbrake L5 pn trus psg kat handbrake. xperlu mod pape. dah siap psg, kasi bleeding mnyak brek dl.
    avatar

    Post on 11/8/2012, 2:39 am by kent1189

    keba wrote:hos mnyak pakai balik yg asal kancil. cable handbrake L5 pn trus psg kat handbrake. xperlu mod pape. dah siap psg, kasi bleeding mnyak brek dl.
    Okey thank banyak2 bro.. selamat Hari Raya.
    avatar

    Post on 18/8/2012, 12:30 am by keba

    ok. selamat hari raya jgk. Agree
    avatar

    Post on 18/8/2012, 12:47 pm by AIRpulse

    memang info terbaik bro keba ni..

    selamat hari raya juga untuk semua warga kcar sioloon
    avatar

    Post on 27/4/2013, 7:50 am by Efazhfazh

    Tumpang sekaki tentang topik ni. Kalau guna brek L5 ni kena guna handbreak L5 jga ka?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2017, 11:18 am