SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    injector

    Share
    avatar
    keba
    ELITE
    ELITE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 28
    location : Kemaman - Kota Bharu
    Website : contact 01119778382
    Tag ID: : SFC08063
    Points : 10127
    Reputation : 69
    Number of posts : 3981
    06032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 injector

    Post by keba




    injector atau alat suntikan bahan api ialah alat yg mnyuntik bhn api
    ke dlm kebuk pembakaran utk dicampur dgn udara n dinyalakn oleh
    percikan (spark) oleh palam pencucuh. ada 2 cara modifikasi thadap
    injector iaitu dgn menambah atau menukar injector. jika menambah
    injector, tempat yg plg sesuai utk dpasang adalh antara t/body n
    torbo@supercas@air filter. jika menukar injector, setiap injector asal
    dtanggalkn n injector baru dpasang. ingin sy tegaskn, modifikasi pd bahagian
    injector adalh berbaloi sekiranya enjin anda telah diubahsuai terutamany
    enjin bkuasa torbo atau enjin NA yg mampu rev dgn tinggi.

    injector asal smestiny x dpt mnampung kperluan bhn api enjin yg telah
    diubahsuai. kapasiti injector bgantung kpd kuasa enjin, tekanan bhn api
    fuel pump n juga tekanan dari fuel regulator. lebih besar tekanan bhn api,
    lebih besar kapasiti injector yg dperlukan. jika tidak, enjin anda mgkin
    mngalami masalh 'lean' d mana air fuel ratio adalh kurang drp idle (14.7).

    utk modifikasi penambahan injector (extra injector), ia hny dgunakan apabila
    anda mgunakn enjin yg dilaras pd boost yg tinggi. lazimny extra injector dpasang
    di mulut t/body n kawalanny dkawal mgunakan additional injector controller (AIC)
    atau dgn ecu yg boleh diprogram spenuhnya (standalone). ubahsuai sbegini
    smakin kurang popular kerana kapasiti injector yg lebih tinggi mudah ddapati.

    jadi, bagaimana utk mngetahui kapasiti injector yg harus anda gunakan? kapasiti
    injector ini boleh dtentukan mlalui formula Injector Flow.


    Injector Flow = (Horsepower x BSFC) ÷ (No. of Cycle x Duty Cycle)

    BSFC bmaksud brake specific fuel consumption yg mnerangkan tahap keberkesanan
    enjin (engine efficiency). secara purata, BSFC bg enjin NA adalh 0.5 (50%) manakala
    bg enjin torbo atau supercas adalh 0.65 (65%). Duty Cyle pula mnunjukkan brp kali
    injector memancitkan bhn api. bg enjin 4 stroke, Duty Cycle adalh 0.8.

    sbg cntoh, anda boleh mngira horsepower enjin anda dgn mgunakan psamaan:


    Power = 2π N T

    N adalh rpm optimum enjin
    T adalh max torque enjin


    contohny jika enjin anda mpunyai 200hp (OTE), kiraannya adalh:

    Injector Flow = (200 x 0.4) ÷ (4 x 0.8)
    Injector Flow = 31.25 paun (1 injector)

    utk menukar kpd cc, Injector Flow x 10.5
    kapasiti injector (CC) = 31.25 x 10.5 = 328cc


    jadi, kapasiti minimum injector yg anda perlukan adalh 328cc.


    Last edited by keba on 9/3/2011, 2:53 pm; edited 2 times in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 25/6/2012, 6:46 pm by keba

    AIRpulse wrote:ohhh thanks bro..nampaknya nda fail juga math saya hehehe..

    injector L5 besar sikit ya..tu jbjl punya ke?
    yupt. yg 4 piston je. kalau L5 3 piston sama ngan L2 190cc
    avatar

    Post on 26/6/2012, 5:24 am by AIRpulse

    oh begitu.

    eh..secara teori jbjl sepatutnya hasilkan lebih power dari enjin 3 piston..kenapa hp enjin jbjl hampir sama saja dengan enjin l2?
    avatar

    Post on 4/7/2012, 2:59 pm by keba

    AIRpulse wrote:oh begitu.

    eh..secara teori jbjl sepatutnya hasilkan lebih power dari enjin 3 piston..kenapa hp enjin jbjl hampir sama saja dengan enjin l2?
    sb kuota hp utk compact car d jepun 64hp shj. xbleh lbih
    avatar

    Post on 10/7/2012, 11:56 am by AIRpulse

    jadi kalau dikasi unlock powernya patut lagi power dari l2 kan?
    avatar

    Post on 10/7/2012, 12:57 pm by keba

    AIRpulse wrote:jadi kalau dikasi unlock powernya patut lagi power dari l2 kan?
    kalau L5 n L2 standard da up boost, mmg L5 lg power. Very Happy
    avatar

    Post on 18/10/2013, 1:43 pm by lee87

    salam otai2 semua... pivot speed meter tu boleh jugak buang speed cut kan, jadi saya nak tanya lau dah buang speed cut guna pivot speed meter tu bah adakah fuel cut pun terbuang dgn sendiri nya macam apexi rsm?
    avatar

    Post on 20/10/2013, 9:21 am by jezzboyz

    kala pakai injector saiz besar xpe ke? contohnya kat kancil pakai injector camri ke. alphard ke.. boleh x? sbb ade pernah dengar. orang kate kala pakai injector besar nih minyak boleh save... xtaw betul ke x, dengar2 jea nih...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/10/2017, 8:43 am