SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar...help...

    Share

    shafiq111
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 28
    location : kuantan
    Points : 4937
    Reputation : 2
    Number of posts : 100
    06032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar...help...

    Post by shafiq111

    turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar turbo rh4...plez otai2 bagi pendapat tentang rh4 ni...kreta standart gaban...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:03 am by keba

    uisshh..jgn la ber bro lak adeqyana..hehe segan la..
    seeloknya kalau masih std, 2inci da cukup..

    Post on 20/4/2011, 7:51 am by 4G93T

    keba wrote:uisshh..jgn la ber bro lak adeqyana..hehe segan la..
    seeloknya kalau masih std, 2inci da cukup..
    bro kalu 2inchi 2 dari nenas sampai mufler ka...
    avatar

    Post on 20/4/2011, 2:06 pm by adeqyana

    upppsss!!! mgapa pula segan keba kna panggil bro??? kn keba byk pengetahuan dalam bidang permotoran ni..semua pasal kereta ni pun pengetahuan aku dapat dari ko keba..ko ni kira sifu aku la...hehe..

    4G93T : ya bro..rasanya dari nenas sampai mufler..biasa org buat macam tu..
    avatar

    Post on 20/4/2011, 4:02 pm by keba

    bukan sifu lg la adeqyana..kita kan sama2 blaja lg..hehe

    4g93t: 2inci trus dari torbo ke nenas, pastu 2 inci trus ke muffler
    avatar

    Post on 21/4/2011, 6:17 am by Lockon

    buat direct..aku buat dlu,gna smpi skg ni direct g nenas,pastu trus g blkg smbung mufler..saiz yg pling ideal 2'..2.5' bleh jg,tp sesuai utk heavy mod..klu stndet,2.5' bleh lemas tu..jgn kc biar piping stndet tu,tobo bleh kong
    avatar

    Post on 21/4/2011, 6:25 am by NewbieKCAR

    Lockon wrote:buat direct..aku buat dlu,gna smpi skg ni direct g nenas,pastu trus g blkg smbung mufler..saiz yg pling ideal 2'..2.5' bleh jg,tp sesuai utk heavy mod..klu stndet,2.5' bleh lemas tu..jgn kc biar piping stndet tu,tobo bleh kong

    maaf of topik... nenas tu mcmana bro?>

    Post on 21/4/2011, 7:36 am by 4G93T

    keba wrote:bukan sifu lg la adeqyana..kita kan sama2 blaja lg..hehe

    4g93t: 2inci trus dari torbo ke nenas, pastu 2 inci trus ke muffler
    bkn besar sangat ka kalu dari tebo ke nenas 2inchi...
    rasnya kalu tebo besar mngkn ok kot...he...
    sori pendapat newbie...

    Post on 21/4/2011, 7:42 am by rayz yokai

    macam nda jg besar bro...kwn pki std turbo L2 gna 2 inci jg dr turbo p nenes...

    Post on 21/4/2011, 7:57 am by 4G93T

    oh eyaka...x jgk leak kan...he..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:23 am by adeqyana

    ni la bro tgh risau2 sbb paip ekzos aku masi lg std gaban kancil punya..turbo pun aku tgok macam dah kong..syg ooo klu turbo tu kong,bkn apa dah la harga pun leh tahan juga..1 lg ssh nak dpt..aku heran mgapa rhf3 mahal berbanding rhf4?? dah la ssh udah mau dpt rhf3 ni..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:31 am by Lockon

    kong sda ka bro???yg psl mhl tu,mgkin ikut psrn skg ni kn..x psti la pla..ko pki la rhf4 klu gtu..tdo4 ka..mula2 dlu aku bru men l2s ni,piping aku standet gaban jg...x tahan,pecutan x rasa sgt...lps tu bgegar lg ekzos macam gempa bumi jak d bwh kereta..trus aku g bikin kc 2',puas hati la lps tu

    Post on 21/4/2011, 8:37 am by 4G93T

    sumbat bro jgn tidak sumbat...
    baru bleh keching keching kan....he
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:49 am by keba

    mahal sb brg susah nk dpt bos..rare suda tu..
    nnt pkai pipe 2" baru terasa torbo..
    trus wat downpipe pn macam ok jgk..hehe

    Post on 21/4/2011, 9:26 am by 4G93T

    adeqyana wrote:ni la bro tgh risau2 sbb paip ekzos aku masi lg std gaban kancil punya..turbo pun aku tgok macam dah kong..syg ooo klu turbo tu kong,bkn apa dah la harga pun leh tahan juga..1 lg ssh nak dpt..aku heran mgapa rhf3 mahal berbanding rhf4?? dah la ssh udah mau dpt rhf3 ni..
    pkai tdo4 gsr la boss....lagi senng...
    cni byk...sy bleh tlng carikan...he...

    Post on 21/4/2011, 10:00 am by rayz yokai

    lau enjin std pki rhf4 pn kira ok da...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 10:06 am by im

    pokoknya pakai turbo besar kena pakai piping besar jugak ka?

    Post on 21/4/2011, 12:27 pm by 4G93T

    tdo4 ada ball bearing ke...
    dari kereta apa 2...errrmmmm..
    newbie....

    Post on 21/4/2011, 2:44 pm by shafiq111

    ada beze ke bos kalau kite wat down pipe..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 3:23 pm by keba

    im: kalau ekjos x bgantung kpd torbo bos..bgantung kpd enjin..kalau utk enjin 1.0L ke bwh, pipe 2" da cukup..kalau enjin 1.0-1.5L 2.5", 1.5-2.0L 3.0", 2.0L>> 4" pn bleh

    4g93t: tdo4 diesel pn ball bearing bos..dari wira diesel

    shafiq: ade beza jgk tp drp segi bnyi je..kalau ad dpipe, bunyi wgate bukak tu lg kuat..torbo std pn bleh wat dpipe

    Post on 21/4/2011, 4:00 pm by 4G93T

    keba wrote:im: kalau ekjos x bgantung kpd torbo bos..bgantung kpd enjin..kalau utk enjin 1.0L ke bwh, pipe 2" da cukup..kalau enjin 1.0-1.5L 2.5", 1.5-2.0L 3.0", 2.0L>> 4" pn bleh

    4g93t: tdo4 diesel pn ball bearing bos..dari wira diesel

    shafiq: ade beza jgk tp drp segi bnyi je..kalau ad dpipe, bunyi wgate bukak tu lg kuat..torbo std pn bleh wat dpipe

    bro proton ada kuarkan wira turbo diesel ke...
    sori newbie...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 5:17 pm by Lockon

    ada..edisi terhad klu x silap
    avatar

    Post on 21/4/2011, 5:51 pm by keba

    4G93T wrote:
    keba wrote:im: kalau ekjos x bgantung kpd torbo bos..bgantung kpd enjin..kalau utk enjin 1.0L ke bwh, pipe 2" da cukup..kalau enjin 1.0-1.5L 2.5", 1.5-2.0L 3.0", 2.0L>> 4" pn bleh

    4g93t: tdo4 diesel pn ball bearing bos..dari wira diesel

    shafiq: ade beza jgk tp drp segi bnyi je..kalau ad dpipe, bunyi wgate bukak tu lg kuat..torbo std pn bleh wat dpipe

    bro proton ada kuarkan wira turbo diesel ke...
    sori newbie...
    ada bos..tp utk local market x dak jual..
    wira diesel torbo utk model export je..
    kod enjin 4d68t

    Post on 21/4/2011, 6:08 pm by 4G93T

    proton ke mitsubishi ni...
    stahu sy mitsubishi kan boss...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 6:14 pm by keba

    proton jgk bos...tp enjin mit

    Post on 21/4/2011, 6:27 pm by 4G93T

    oh ok2 ada paham da sikit...he

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/8/2017, 12:20 pm