SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar...help...

    Share

    shafiq111
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 28
    location : kuantan
    Points : 4939
    Reputation : 2
    Number of posts : 100
    06032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar...help...

    Post by shafiq111

    turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar turbo rh4...plez otai2 bagi pendapat tentang rh4 ni...kreta standart gaban...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 11/3/2011, 1:58 pm by keba

    tdo4l gsr ok jgk tu..kalau x silap, suda pkai ball bearing..
    nk pkai tdo4l subaru pn bleh..tp lag sikit la bbanding tdo4l gsr
    avatar

    Post on 11/3/2011, 3:59 pm by Lockon

    td04l subaru lg lag tu dr gsr..dgr dr bunyi sja pun dah tau mn dlu msuk..standet tobo blok rebore pisten kelisa x kick tu..hbs trus boost..mid sampai top x rasa sda,hrp kuasa enjin sja tnpa tobo..ar48 best ba..org pakai ar lg bsr pun pnh aku tgk performance dorg..yg pakai tdo4L pun pnh aku ikut,gila2 bla masuk boost..yg gsr pla,perghh setting bgs,larian bedesum
    avatar

    Post on 11/3/2011, 6:39 pm by keba

    oo..tdo4l mmg best..pnah jgk rasa tdo4l hybrid tdo4..
    tu pn pkai d viva bot je..mmg merasa jgk boost tu..huhu
    avatar

    Post on 12/3/2011, 2:48 am by Lockon

    wah viva bot gna tdo4L ka,ni mmg menarik..cni viva bot rhf4,tendangan x rasa..dlu aku berniat mo pakai gsr, sbb td0409 dah kurg sesuai dgn spec kereta aku..skg hanya mampu melihat jak tobo2 gsr tu hehehe
    avatar

    Post on 12/3/2011, 3:19 am by keba

    btol tu bos..kalau x silap viva tu da rebore pkai 2e skang..
    bos..try tgk kat mudah..ada tu mo jual tdo4l..skali dgn wastegate n bov..
    avatar

    Post on 12/3/2011, 4:35 am by fuumin

    byk info² ttg turbo yg bgs² ni hehe
    teringin jg merasa yg lbh power dr turbo standard hehe
    avatar

    Post on 12/3/2011, 6:30 am by adeqyana

    ooo..macam tu ya...macam mau rasa juga aku ni kick turbo besar ni...mesti best kn...

    Post on 12/3/2011, 7:54 am by shafiq111

    adush tp kalau blok kelisa + turbo tdo4...msti lagi kick kan..hee...
    avatar

    Post on 13/3/2011, 4:57 am by fuumin

    tapi macam bkn setakat pnp turbo besar sja pla ,byk kena tambah n modi pla hehe

    Post on 13/3/2011, 5:47 am by shafiq111

    yeke...ape yang kne modi lagi?
    avatar

    Post on 13/3/2011, 6:38 am by fuumin

    klu baca dr post² awal macam bkn keja mudah ganti turbo hehe
    avatar

    Post on 13/3/2011, 7:57 am by adeqyana

    mmg pun bro,bkn kerja mudah ganti turbo ni..kecuali ganti turbo std @ ganti turbo yg besar skit macam rhf3..klu dah ganti turbo yg besar2 ni,brg2 kna cukup..blok n piston pun kna upgred juga..itu la kos semua dekat2 5K juga tu...huhu..klu dompet tebal,no hal punya tu..tp klu macam aku ni mkn gaji,tah2 mau 1thn setengah kumpul br dapat tukar turbo besar tu..hehehe..
    avatar

    Post on 13/3/2011, 10:56 am by fuumin

    nah kan bkn setakat main ganti² sja klu mau main turbo besar hihi
    avatar

    Post on 13/3/2011, 2:39 pm by Lockon

    mmg bkn sng..mcm2 mo fikir jg tu..
    avatar

    Post on 13/3/2011, 7:18 pm by keba

    sama la bos..ak mau bot ni pn kena upgrade fuel pump ngan injector...
    pastu kena psg fuel reg..pd hal enjin ak suda dbuang fuel reg OEM tuu..
    xtau la cmana nk setting nnt..fenin2 What a Face

    Post on 14/3/2011, 3:01 am by shafiq111

    ssh2..
    avatar

    Post on 17/3/2011, 7:56 am by Lockon

    setting myk mmg pening..lg2 la d reg tu..bila pam dah bsr,kena set d reg lg..tu pun tgk jenis reg,jgn la guna yg x bgus,lg baik gna yg mahal..bab2 myk ni,bahaya klu x wat betul2..leak nt,ssh pula..pengalaman aku la,bla tkr pam bsr,reg aku pecah dua kali..bila set2 myk,pam pun mati byk kali..
    avatar

    Post on 17/3/2011, 8:00 am by keba

    btol tu bro..elok pkai reg mahal drp cap ayam..sb kualiti tjamin..
    2 mmber sa hnacus kereta sbb reg pecah..bila reg pecah, mnyak pn mcurah..
    kena pulak bateri berjiran dgn reg..mmg hepi la tgk api mnyambar enjin tu.. pale
    avatar

    Post on 17/3/2011, 8:13 am by Lockon

    kes macam tu la yg aku risau sgt...reg pun aku kc pindah..

    Post on 17/3/2011, 8:53 am by rayz yokai

    huhu bahaya pla pki reg cap ayam ni...nsb reg sa smpai skrg blm pnah pecah...hehe
    avatar

    Post on 17/3/2011, 11:09 am by keba

    Lockon wrote:kes macam tu la yg aku risau sgt...reg pun aku kc pindah..
    suda pindah letak kat mn bos?
    avatar

    Post on 18/3/2011, 5:25 am by Lockon

    pindah posisi jak..dlu sblah kanan,skg da pindah g tepi kiri
    avatar

    Post on 18/3/2011, 2:45 pm by keba

    oo..bukan ke lg jauh kalau letak d sbelah kanan (depan driver)??
    avatar

    Post on 19/3/2011, 4:39 pm by Lockon

    ya,mmg lg jauh,tp posisi tu aku tkr sbb xmo dkt tmpt2 yg mudah kna spark ni..laju2 jg,keselamatan tu penting hehe
    avatar

    Post on 20/3/2011, 9:10 am by keba

    btol bha..kalau laju smpai enjin tbakar x guna jgk..
    kalau f.reg ni elok kalau pkai ori drp cap ayam

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/8/2017, 7:07 am