SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar...help...

    Share

    shafiq111
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 28
    location : kuantan
    Points : 4939
    Reputation : 2
    Number of posts : 100
    06032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar...help...

    Post by shafiq111

    turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar turbo rh4...plez otai2 bagi pendapat tentang rh4 ni...kreta standart gaban...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/3/2011, 4:18 pm by adeqyana

    ya..aku setuju dgn ckp otai2 semua..bgs pakai yg ori klu f.reg ni..kwn aku pun pernah kna pakai yg xori..pertama cermin kat meter f.reg tu pecah..lama2,f.reg tu yg pecah..nasib enjin xterbakar..bkn apa,f.reg xori ni xthn panas..itu yg selalu cepat rosak n meletup tu..so,lbh bgs pakai yg ori klu utk brg2 yg berkaitan ngan enjin ni..

    Post on 27/3/2011, 7:04 pm by shafiq111

    kalau pakai afc 5 button ok x??
    avatar

    Post on 28/3/2011, 8:21 am by Lockon

    shafiq111 wrote:kalau pakai afc 5 button ok x??

    boleh ba bro..

    Post on 28/3/2011, 2:39 pm by shafiq111

    e manage dgn afc ape beza nye...
    avatar

    Post on 29/3/2011, 2:29 am by Lockon

    sma sja..piggyback utk sokong ecu..Em ada 16point,5btn ada 5 point sja
    avatar

    Post on 29/3/2011, 5:50 am by keba

    shafiq111 wrote:e manage dgn afc ape beza nye...
    emanage mahal, 5button murah sikit..
    emanage kena tune pkai lptop, 5btn bleh tune pkai tgn..

    tp macam lockon ckp, emanage lg efisyen wlaupn mahal
    avatar

    Post on 29/3/2011, 12:51 pm by Lockon

    efisyen & lebih bjaya dlm tune myk ikut rpm..lebih tepat sbb npk semua d laptop..klu kurg mampu,pakai 5 button sja,tp tune tu lah mengambil masa utk dpt yg cun2..ada lg yg ko boleh pakai,safc 1 & II..yg tu ada skrin, bleh jg npk reading di skrin..yg bezanya hanya point la..sya sarankan,klu dah tkr tobo,alang2 kc tkr la brg2 lain g bsr2,psg piggyback,set bgus2,on road x risau sda klu mo potong lori2 heheheee

    Post on 29/3/2011, 9:22 pm by shafiq111

    ooo macam 2 ea...klo g2 pki 5button dlu la..sbb yg 2 je yg mampu...hee
    avatar

    Post on 31/3/2011, 6:18 pm by Lockon

    ngam la tu bro sbb 5buton tu lg murh..hrga psrn skg rm400-450
    avatar

    Post on 31/3/2011, 7:24 pm by keba

    ad beza x rsm ngan 5bton??
    avatar

    Post on 1/4/2011, 2:07 pm by Lockon

    rsm x sma dgn 5button..rsm bkn piggyback..tu revspeedmeter..tp org yg pakai rsm ni ckp,revcut bleh buang..aku x pnh pakai,skadar jd penonton org yg pakai

    Post on 1/4/2011, 5:16 pm by shafiq111

    bos ade orang maw jual tdo-4 dgn rh5...harge same...barang due2 msih ok...mane lagi ok antara due nih...
    avatar

    Post on 1/4/2011, 7:52 pm by keba

    amek trus tdo4 bro..lg besaq

    Post on 1/4/2011, 8:16 pm by shafiq111

    k2 thkz bro..
    avatar

    Post on 2/4/2011, 3:38 am by fuumin

    lps baca topic ni n topic² kat forum lain ,aku trs berminat mau tukar turbo g rhf4 tp yg kacuk dgn bontot rhb31 la hehe
    avatar

    Post on 2/4/2011, 7:46 am by Lockon

    trus g td04..tbaek
    avatar

    Post on 2/4/2011, 7:58 am by fuumin

    macam mau yg pnp sja ba ni huhu
    ada aku nmpk d forum org advertise banana custom manifold flange rhf4 dlm rm780
    tapi dgr² rhf4 boost susa buka klu x kacuk dgn bontot rhb31
    avatar

    Post on 7/4/2011, 2:53 pm by Lockon

    rhf4 ni mmg lmbt bka..klu standet gaban tu enjin,bka boost rpm 4.5k..mn tahan kn bro,bteriak sda tu enjin bru merasa..tp klu oversize piston,cpt tu bka..tu la byk org kc kwin2 tu tobo dgn rhb31..pilihan d tgn ko bro..kwin2 ni,dr pick to mid sdp,top mati..
    avatar

    Post on 8/4/2011, 4:22 am by fuumin

    Lockon wrote:rhf4 ni mmg lmbt bka..klu standet gaban tu enjin,bka boost rpm 4.5k..mn tahan kn bro,bteriak sda tu enjin bru merasa..tp klu oversize piston,cpt tu bka..tu la byk org kc kwin2 tu tobo dgn rhb31..pilihan d tgn ko bro..kwin2 ni,dr pick to mid sdp,top mati..

    susa jg klu gitu hehe
    mmg majoriti yg bagi komen lbh baik guna td04 pnya la kan bro hehe
    tapi klu enjin setakat stendet susa jg tu mau pasang turbo besar²
    avatar

    Post on 8/4/2011, 5:12 am by Lockon

    bleh jg tu bro klu mc standet..pakai tdo409 mc ok lg,sbb blakg tu tobo ada kecil sikit dr rhf4..bla msuk boost,ada tu G-force..ko d lahad datu ba kn bro fuumin??x silap aku sna ada yg mantap2 l2 dorg..bleh minta tnjuk ajar
    avatar

    Post on 8/4/2011, 5:20 am by fuumin

    owh gitu ,bgs jg klu macam tu
    bkn apa ,aku ni klu mau msuk turbo besar blh jg tp klu byk mau modi tu payah sikit

    yah org lahad datu ni aku tp biasanya seminggu sekali or 2minggu sekali baru ada d LD
    xda yg aku kenal ni huhuhu

    Post on 10/4/2011, 10:15 am by shafiq111

    bro aku ade pasang afc 5 button,fuel reg,injector tukar 210 punye...pas2 hajat maw tukar tdo-4 brape boost agak nye bley up..
    avatar

    Post on 11/4/2011, 2:41 am by keba

    try up 1.2~1.3bar dl..

    Post on 11/4/2011, 5:03 am by shafiq111

    boley ke bos..piston sume standart lagi..
    avatar

    Post on 11/4/2011, 5:35 am by keba

    boleh..kalau l2s bleh boost tinggi..tdo4 rasany max 1.5bar..
    enjin bleh tahan lg tinggi..tp kalau nk main 2bar ke atas, elok upgrade blok

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/8/2017, 7:07 am