SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Saga LMST vs Saga BLM

    Share
    avatar
    Shinigami_TWU
    SUPERIOR
    SUPERIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : TAWAU
    Website : facebook.com/Shinigami.sfc12348.
    Tag ID: : SFC 12348
    Points : 7743
    Reputation : 27
    Number of posts : 2135
    20032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Saga LMST vs Saga BLM

    Post by Shinigami_TWU

    salam smua otai2 SFC...

    Nak tnya otai2 yg berpengalaman kat SFC ne...

    Apa yg korang suggest ar nak buat pada enjin 4g13 sohc sigle cam supaya bleh kasi tggl blm ya??? klu boleh sya nak taw dlu apa nak dibuat pada enjin ne sebelum p cari brg2. skurang2nya taw jugak brg apa mo cri msk pi enjin ney... cak dlu bgi racun2 yg bleh... hehehe...
    TQ...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 21/3/2011, 7:08 pm by froneTier

    Topic moved to malay version
    avatar

    Post on 21/3/2011, 7:57 pm by Shinigami_TWU

    eh,, salah tempat lagi aku post ka bro... sori bro... nway,, thanks...

    Post on 5/4/2011, 1:35 pm by kakikereta

    pasang turbo geng... cek d youtube( 4g15 turbo sabah kampung2...)
    avatar

    Post on 5/4/2011, 2:14 pm by im

    saya lebih menyokong saga lmst, kereta bro akufiq...hehe...
    avatar

    Post on 6/4/2011, 10:39 am by blugu

    tukar enjin ke 4g91, racun~²
    avatar

    Post on 6/4/2011, 11:00 am by Leader

    blugu

    haha bro kasi turun dulu ba tips dengan ilmu ko tu, aku pun guna 4g13 juga ni, ajar dulu ba sifu.
    avatar

    Post on 6/4/2011, 11:13 am by im

    yup, lama suda menghilang itu taiko blugu...mau dikutip tau kepakarannyanya tuh....
    avatar

    Post on 8/4/2011, 7:46 pm by Shinigami_TWU

    hahaha... kereta bro im lagi mantap dri sya pya bha... hehehe... sorry ;ama menghilang.. seminggu xdpt on9 kat twu ne... xda intenet kat umah...
    avatar

    Post on 8/4/2011, 7:50 pm by Shinigami_TWU

    tp bro,, kereta na dah lumba ngan BLM... Tinggal bha kereta saya ney... jd pa bgs ne msk dlm supaya BLM xle beat ne kereta... hehehe
    avatar

    Post on 8/4/2011, 8:27 pm by im

    bro ikut saja plan bro tu mau mod macam yang diingini...jangan risau la...
    iya bah kan, sekarang bro di Tawau kan???...
    BLM tu bro twincam kan???
    avatar

    Post on 14/4/2011, 4:31 pm by Shinigami_TWU

    ya bro... twincam doch lagi tu... 16valve tu... LMST ne 12valve jer... soch.. iya,, kat twu.. isnin ne subuh aku gerak balik kk.. nak final xm 2mggu.. pastu bru balik 2bulan kat twu... hehe... slalu aku jln2 bro... macam nda pnh pula tesempak ngan kereta bro di bndr tu.. hehe... jrg jln ka bro??
    avatar

    Post on 14/4/2011, 5:38 pm by im

    patutla BLM lebih power...tapi masih buatan Malaysia jugak...
    jarang jugak jalan pergi bandar, kalau pergi pun area Quong Ming, ParkWell saja...
    minggu ni & next week tersangat bz untuk event school...
    avatar

    Post on 14/4/2011, 5:43 pm by Kornurts

    fuhhh...BLM tu twincam ka bro??bru pla aku tau...jd enjin BLM tu fully made by Malaysia atau Japan technologi jg???? Wink
    avatar

    Post on 19/4/2011, 12:34 pm by Shinigami_TWU

    ya bro... mmg twin cam..aku pun xsure msia ka taw ada teknologi laen... tp rasanya campro msia bha yg buat... pnh member tnya ngan org proton tyme dia bli BLM dlu,,tu org proton ckp campro 1.3 tu boleh kasi tggl engin magma 1.5(4G15) dgn mudah... xmasalah kunun..law gtu 4G13 apa lagi kan...
    aku xdpt ikut plan aku yg asal bro im... sbb aku dpt praktikal kat petronas labuan.. aku ingat law dpt praktikal kat twu aku nak buat cam plan aku tu la... tp sbb aku dpt praktikal kat labuan aku xlah bawa kereta pi sana... jd aku cdg nak bli brg2 dlu.. pasang tu blakang2 nnt... sbb c belalang tempur dua cdg gtu kat aku... macam boleh ikut jugak tu plannya tu... owh,,cam tu ka bro im... aku pula pun jrg2 jugak sdh dpt turun... kena lrg jugak aku.. sbb aku law dah jln mmg balik subuh2.. apa tak nya kena mrh keluar mlm... huhuhu....
    avatar

    Post on 20/4/2011, 10:37 am by xiaomao

    dtg kedai sini kolombong kasi bolt on turbo

    byk cerita elok kita berjumpa senang cerita ma...hehe

    minum kopi sambil runding,,,

    kalau minat call saya 0128350987
    avatar

    Post on 22/4/2011, 2:35 pm by Shinigami_TWU

    bolt on turbo ney turbo yg mcmmana ne?? enjin Carb cam saga ne boleh pakai ka jugak tu??
    avatar

    Post on 22/4/2011, 2:42 pm by im

    boleh rasanya tu bro...cuma kena tahan nafsu kaki menekan pedal minyak saja la bila turbo sudah boost...takut injin tercabut....hehe...ya kah????
    avatar

    Post on 22/4/2011, 2:44 pm by Kornurts

    BOt/bolt on turbo ni bro ertinya pasang turbo d enjin yg x da turbo..yg spesifikasi enjin bkn dikhaskan utk enjin turbo..pndapat sy la..btlkan klu salah yaa...carburator boleh psang turbo bro..enjin kancil pn byk jg bt BOT ni.. Cool
    avatar

    Post on 22/4/2011, 4:46 pm by Shinigami_TWU

    im wrote:boleh rasanya tu bro...cuma kena tahan nafsu kaki menekan pedal minyak saja la bila turbo sudah boost...takut injin tercabut....hehe...ya kah????

    Law gtu bro macam tidak brapa berguna jgak tu.. kita up engine sbb nak bgi tggl BLM jdnya nnt xdpt tekan habis la pula tu?? caner tu???
    avatar

    Post on 22/4/2011, 5:07 pm by Shinigami_TWU

    Kornurts wrote:BOt/bolt on turbo ni bro ertinya pasang turbo d enjin yg x da turbo..yg spesifikasi enjin bkn dikhaskan utk enjin turbo..pndapat sy la..btlkan klu salah yaa...carburator boleh psang turbo bro..enjin kancil pn byk jg bt BOT ni.. Cool

    owh,, ya ka bro?? law gitu itu siput pun boleh hidup la dgn enjin karburator ne?? intecooler pun ada jugak la??
    avatar

    Post on 22/4/2011, 5:51 pm by Kornurts

    boleh bah bro...tp biasanya klu BOT carb ni msalah dia mau setting tu carb ja..klu pkai EFI ada ECU control..tp x tau la klu pomen2 yg pro,rasanya x da msalah bg dorg utk handle tu..yaa..intercooler harus ada bro,,bikin kasi sejuk2...hihihihi...nti siput kepanasan ssh mau bertahan tu.. Cool
    avatar

    Post on 23/4/2011, 8:42 am by Shinigami_TWU

    ow,, macam tu ya bro... bru pula aku taw carb ne boleh psg turbo trus... power jugak ka tu ya klu psg turbo kat carb ney??
    avatar

    Post on 23/4/2011, 9:54 am by Kornurts

    wuiiiyooo...power jg tu bro...sama jg macam enjin turbo tu...mau setting2 la... Cool
    avatar

    Post on 23/4/2011, 10:12 am by im

    kalau betul2 mau kaw punya turbo, ambik terus injin turbo, confirm gear 1 tinggal 100m sudah tu BLM...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/10/2017, 7:29 am