SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    boost meter..

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 7130
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    31032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 boost meter..

    Post by adeqyana

    [url= Uploaded with ImageShack.us] Uploaded with ImageShack.us[/url]

    betul ka hos pi boost meter d sambung pada gambar bulat hijau tu???

    Similar topics

    -
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:47 am by adeqyana

    macam mana bro rayz yokai, kn ada 3 adjust valve klu tulang2 ikan tu..macam mana mau set tiga2 tu ka atau kacau 1 adjust valve tu jak??

    [img] [/img]

    betul ka hos tulang ikan ni d sambung macam dalam gbr d bawah??
    [img] [/img]

    Post on 19/4/2011, 6:49 am by rayz yokai

    nnt ada msa sa gambar dlu pic tulang ikan yg dr dekat br blh kc ternag ckit2....dlu pn nda pndi tp mta ajar pomen br tau...
    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:55 am by adeqyana

    ada aku letak gbr macam di atsa tu bro rayz yokai..klu mau set kna kacau ketiga2 valve tu ka @ 1 Jak??..klu kena set keti2 tu,mampus la..ssh juga tu kn..
    avatar

    Post on 19/4/2011, 7:02 am by keba

    sambung da btol tu adeqyana..dari torbo ke actuator..
    setting tu x kompom la pula..huuh

    Post on 19/4/2011, 7:35 am by rayz yokai

    adeqyana wrote:ada aku letak gbr macam di atsa tu bro rayz yokai..klu mau set kna kacau ketiga2 valve tu ka @ 1 Jak??..klu kena set keti2 tu,mampus la..ssh juga tu kn..

    nda paya kacau tiga2 la enjin mc std...try bka suku dlu pd 1 vavle yg 1st...lpas da buka suku try tarik kereta n tgk boost meter nek smpai brapa...klu nek p 0.7 ja kc sparuh tu valve yg suku kena buka td...lpas try tarik lg kereta n tgk boost brapa nek...pki tulang ikan mmg 1 kali kacau vavle mmg mau try blast kereta smpi brapa boost kta mau..
    avatar

    Post on 19/4/2011, 7:54 am by adeqyana

    ooo..macam tu ek bro rayz yokai..valve yg 1st tu hos dia dari actuator ke turbo kn?? macam dlm gbr ni kn bro rayz yokai..
    [img] [/img]

    Post on 19/4/2011, 9:08 am by rayz yokai

    ya bro macam tu la smbgan hos...klu valve tbuka abis macam yg pic no 2 dlm pic bro d atas...yg ttp macam yg no 1..
    avatar

    Post on 19/4/2011, 1:39 pm by adeqyana

    ooo...macam tu ya..tq sgt bro rayz yokai atas tunjuk ajar yg bro bg tu..nnti aku dah siap buat aku bg tau..xada kesan buruk ka klu pakai tulang2 ikan ni???maksudnya kesan terhadap enjin...ada org ckp klu pakai tulang2 ikan ni boost lambat dtg,btl ka??
    avatar

    Post on 19/4/2011, 2:18 pm by keba

    x jgk bos..kena pastikn jgk la hos tu dpasang ketat spaya xde boost leak

    Post on 20/4/2011, 4:16 am by rayz yokai

    sa da pki hampir 1thn lbh tulang ikan utk kc up boost, stakat ni ok ja..macam bro keba ckp la pastikan smbg hos tu ketat spya teda angin yg leak...jgn risau la bro teda masalah dtg lmbt boost jg..
    avatar

    Post on 20/4/2011, 1:47 pm by adeqyana

    ooo..macam tu ya bro keba n rayz yokai..tq sgt2 bro..aku dah cuba td bro..max boost klu kita buka 1 valve ni bro berapa ya?? sbb aku cuba td hampir terbuka abis 1 valve boost aku dalam 0.8 macam tu..mmg macam tu ka?? cth klu mau boost 1.0bar,kna buka 2 valve tu ka bro?? maksudnya 1 valve ni klu trbuka abis berapa bar ekk?? best juga la td test tu..bunyi blow off pun lain skit dari asal..huhu..cuma risau juga aku terlebih boost sbb kn boost meter aku cap ayam..mana tau salah bacaan,mampus aku meletup enjin aku nnti..
    avatar

    Post on 20/4/2011, 4:10 pm by keba

    xbleh kompom jgk tu adeqyana..pastu ad pmbetulan sikit..boost std mira adalh 0.5~0.6bar..
    maaf atas ksilapan info ye..

    kalau nk lg senang, test run dl..mula2 kasi tutup smua valve tulang ikan..
    pastu bukak 1 per satu..kasi valve 1 bukak abes dl..
    test run pastu tgk brp naik..kalau blom puas ati, bkak valve 2..
    pastu test run dl, tgk brp naik..wat smpai dpt boost 1.0..
    avatar

    Post on 20/4/2011, 5:12 pm by adeqyana

    ooo...ya ka keba..fikir std boost mira 0.8..aku macam xberapa berani juga keba boost samapi 1.0 sbb takut meter aku ni salah bacaan..maklum la boost meter cap ayam..nnti xpasal2 piston keluar dari bonet pula..hihi..klu xsilap aku td bila 1 valve buka abis dapat sampai 0.8-0.9 rasanya..tp xtau la btl or tak ssb boost meter xori..hehe..
    avatar

    Post on 20/4/2011, 5:50 pm by keba

    kalau da dpt 0.9 da ckup la tu..nnt overboost lak..

    Post on 21/4/2011, 3:45 am by rayz yokai

    ya bro btl pa bro keba ckp tu...lau men tulang ikan ni kena buka satu2 valve lpas tu br test run n tgk bacaan boost...tp lau buka valve jgn buka abis trus, bka stengah2 ka...jgn risau la pki boost meter cap ayam...boost meter sa pn cap ayam jg...pnah dlu tyme set boost pki tulang ikan, tyme tu kereta mc stg lg.. bacaan smpai smpai 1.2 bar ni...jd d sna tau la brapa bnk valve tulang ikan perlu buka...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:03 am by adeqyana

    ooo..macam tu ya..tq sgt2 bro keba n bro rayz yokai..aku klu buka setengah jak tu valve macam boost dalam 0.6-0.7 jak dapat..itu aku buka hampir mau abis br dpt 0.8-0.9..tp bkn buka abis la...hampir abis..skit lagi br terbuka abis itu valve..xapa2 ka tu ya??
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:05 am by keba

    try bukak abes valve tu bos..tgk brp naik..kalau dpt tpacak 1.0 pn sodap..hehe

    Post on 21/4/2011, 9:05 am by rayz yokai

    macam teda pa2 tu...mgkin lau bka abis 1 tu boost 0.9 tu...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:07 am by adeqyana

    ooo...mgkin la tu..tp macam xberani aku mau boost 1 bar..cukup 0.8@0.9 jak..sbb enjin semua masi lg std gbn..turbo jak upgred skit..xberani aku..huhu..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:10 am by keba

    suda ok tu acdeqyana..msti terasa kick kan suda up boost..

    Post on 21/4/2011, 9:12 am by rayz yokai

    0.9 pn ok jg tu...dlu tyme enjin mc std sa gna 0.9 jg...mmg ada ringan sikit ni...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:27 am by adeqyana

    ya bro rayz yoakai..terasa la ringan skit br banding boost dulu..lg pun bunyi kipas tu ada la kuat skit..hehe

    rasa ringan skit keba berbanding boost std..tp masalahnya kaki ni makin ringan pula tekan minyak sbb bunyi blow off pun mkin sedap oooo..hehe

    Post on 21/4/2011, 9:31 am by rayz yokai

    besa la tu bro lau da rsa syok...tu kaki mmg mau tekan ja...hehe
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:39 am by adeqyana

    hehe..itu la pasal..apatah lg resepi bunyi blow off tu mkin sdp,tpbh la gatal kaki ni mau tekan minyak..harap hati ku kuat menahan nafsu utk menambah lg hp kereta ku ni...

    Post on 21/4/2011, 9:45 am by rayz yokai

    lau bro mau men std tp mau rsa to power up sikit lg...baik gna emanage la...mmg kereta akan tmbh ringan n nda paya takut tu enjin akan pecah cuz smuanya da emanage yg control...mmg ada beza tu gna 0.9 tanpa emanage n 0.9 ada emanage..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 12/12/2017, 3:57 am