SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    salam sejahtera.. projek kancil

    Share
    avatar
    NewbieKCAR
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 31
    location : DiBumiYangNyata
    Points : 5000
    Reputation : 1
    Number of posts : 323
    05042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 salam sejahtera.. projek kancil

    Post by NewbieKCAR

    sy newbie di sni.. sy ingin meminta pendapat orang yg lebih pkar... sy mmbawa kancil 850 standart,selama lebih kurang stahun lebih pikir2 dn skrg sy brhjat utk convert injen krete sy dengan injen L502.
    persoalannya..
    1. bnda apa yg boleh d tambah / di tukar supaya injen itu smakin kuat dan tahan lama?
    2. myk pelincir (myk itam,myk gear,etc) apa yg ssuai utk ketahan jgka msa pnjg?
    3.mcmne nk tahu gearbox l5 tu LSD ke x...??(xmau kne tipu)
    4.absorber/ spring yg trbaik utk kancil...
    5.spark plug yg ssuai utk l502

    krjasama anda amtla di hrgai. trm ksih

    (modal tidak terhad, boleh bikin tetapi xnk smpi jpj x lepas.. kira bikin tp msih lepas dr undang2,,, )
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    jawapan yang sudah diketahui setakat ini
    castrol magnatec / eneos
    NGK iridium
    electric pump - walbro, injector - njector 1g (injector wrna ijau) or gsr
    regulator - works engineering - adjustable SR..
    open pod
    turbo timer
    RSM
    turbo indicator / boost meter
    tkar brake servo/booster L5
    rhf4 kod vf1X / vf13, kod vf27
    actuator
    mufler jasma / pipe 2 inci straight depan smpai blkg / mufler hks silent hi power
    wastegate
    safc 2 blue screen / emanage blue
    td04 pajero manifold baru
    ic vr4



    ini lah hasilnya..// trm kasih warga sioloon kerana bagi tunjuk ajar....


    Last edited by NewbieKCAR on 19/5/2011, 9:03 am; edited 24 times in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 11/4/2012, 7:07 pm by keba

    piston9 wrote:kereta saya buat daily drive. Kadang2 bila lepas tol tuh saya saja nk pecut (tekan abis minyak) dulu mmg rasa g-force nya dan bunyi keching tu agak nyaring. Skang nih g-force tu dah x rasa dan bunyi keching pun dah x kuat (macam pressure xdak). Minyak pun agak terasa compare dgn dulu.

    waktu cruise dulu rasa macam sedap je. Skg ni feel tu macam xdak. rasa macam 660 NA. Naik bukit pun skg xda kick (teringat dulu pki turbo stendet rasa steady jah naik cameron)

    try anta g bgkel dl. cek turbo. x pun kalau rajin, try cek turbo kat rumah. masa kreta tgh idle, cek sama ada turbo pusing ke x. pastu try rev, ad x bnyi blow off. enjin jbjl slaluny prob pressure rendah mnyak itam ke turbo

    Post on 15/5/2012, 6:40 pm by piston9

    keba wrote:
    piston9 wrote:kereta saya buat daily drive. Kadang2 bila lepas tol tuh saya saja nk pecut (tekan abis minyak) dulu mmg rasa g-force nya dan bunyi keching tu agak nyaring. Skang nih g-force tu dah x rasa dan bunyi keching pun dah x kuat (macam pressure xdak). Minyak pun agak terasa compare dgn dulu.

    waktu cruise dulu rasa macam sedap je. Skg ni feel tu macam xdak. rasa macam 660 NA. Naik bukit pun skg xda kick (teringat dulu pki turbo stendet rasa steady jah naik cameron)

    try anta g bgkel dl. cek turbo. x pun kalau rajin, try cek turbo kat rumah. masa kreta tgh idle, cek sama ada turbo pusing ke x. pastu try rev, ad x bnyi blow off. enjin jbjl slaluny prob pressure rendah mnyak itam ke turbo

    Problem setel... hantar gi bengkel.. tukar turbo. turbo lama dh kong padahal baru pakai dlm 2 bulan.. tq otai di atas nasihat semua.. Smile

    Post on 22/5/2012, 1:43 pm by kancilsiok

    salam.. nk tya skit. hose boost meter tuk enjin l5 jb , nk smbung kat mana? tmpat yg terbaik untuk bacaan yg paling tepat..
    avatar

    Post on 22/5/2012, 2:42 pm by keba

    kancilsiok wrote:salam.. nk tya skit. hose boost meter tuk enjin l5 jb , nk smbung kat mana? tmpat yg terbaik untuk bacaan yg paling tepat..
    ad bnyk tempat nk sambung. kalau pasang d vacum intake, bacaan boost masa idle bawah 0.0bar. tp kalau psg d vacum intercooler, bacaan jd 0.0bar masa idle. tpulang kpd pilihan hati nk sambung kat mna

    Post on 22/5/2012, 4:27 pm by kancilsiok

    keba , hos vacumm intecoler yg dri inteculer ke intake+blow off ka? max bacaan bar beza x antara vacumm intake dan vacumm intecooler?
    avatar

    Post on 24/5/2012, 11:26 am by keba

    yupt. amek trus vacum dari intercooler tu. pastu lubang d intake bleh tutup. kalau amek kat intercooler, bacaan 0.0bar masa kreta idle. tp kalau amek kat intake, bacaan -0.5bar masa kreta idle. max bacaan sama shj.

    Post on 24/5/2012, 12:43 pm by kancilsiok

    wat smbung T pn xpa kan keba. x payah tutup lubg intake... tp bcaan -500 idle btoika?
    avatar

    Post on 25/5/2012, 4:38 pm by keba

    kancilsiok wrote:wat smbung T pn xpa kan keba. x payah tutup lubg intake... tp bcaan -500 idle btoika?
    xkompom brp bar tp bwh 0.0bar

    Post on 26/5/2012, 6:57 am by bhar

    salam.. Mau tau ni..
    Kancil aq guna engine ed-de oridr kilang sebijik macam engine kelisa 850.
    boleh masuk ke engine ej-de enjine kelisa 1.0 atau engine viva ej-ve 1.0 dvvt dengan kotak gear auto 4speed viva? bleh ka??

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:39 am