SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Daihatsu MIRA L5/L6 Twincam Turbo JB-JL engine

    Share

    afe
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 30
    location : Kota Bharu_Bangi
    Points : 5013
    Reputation : 1
    Number of posts : 114
    06042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Daihatsu MIRA L5/L6 Twincam Turbo JB-JL engine

    Post by afe

    Salam semua...

    kpd sape2 yg penah modify engine L5/L6 JB-JL engine...
    - brp max block leh rebore? (ori size 61-62mm cmtu la kot)
    - agak2 lpas x msuk piston L2s (68mm)??
    - RHF4 kacuk ponggek RFH3 (L5) ok x?
    - cmne nk buang cut-off speed??

    mna mau cari workshop/repair manual utk engine ni...tq Smile


    Last edited by afe on 2/5/2011, 2:38 am; edited 2 times in total
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 24/4/2012, 9:10 pm by keba

    lanzneoza wrote:nak mintak tlg ni..L5 Jjbjl aku dia nya timing chain dah bunyi la..kuat lak 2..kalau boleh nak tukar aje br 1 sets..tp sampai skang belum dpt lg spair part 2..naik pening dah ni..kereta dok tesadai.
    mmg std prob ni kalau enjin mira timing chain. try cek balik tensioner timing chain tu. slalunya bunyi sb timing chain longgar.

    Post on 3/5/2012, 6:06 am by lanzneoza

    jd memang kena tgk dianya tensioner ke bro.. kalau boleh nak tukar aje 1 set senang cite..bro ade lubang spairpart timing chain 1 set x..??
    avatar

    Post on 3/5/2012, 8:31 am by keba

    lanzneoza wrote:jd memang kena tgk dianya tensioner ke bro.. kalau boleh nak tukar aje 1 set senang cite..bro ade lubang spairpart timing chain 1 set x..??
    jarang org jual timing chain jbjl. lg senang cari enjin kosong pastu salin

    Post on 4/5/2012, 1:31 pm by lanzneoza

    bro ade lubang enjin kosong L5 X..??..AREA2 SELANGOR N KL ..
    avatar

    Post on 4/5/2012, 10:21 pm by keba

    lanzneoza wrote:bro ade lubang enjin kosong L5 X..??..AREA2 SELANGOR N KL ..
    jbjl? kat penang ad la. area selangor kl kureng sikit la malu

    Post on 6/5/2012, 6:15 am by lanzneoza

    kalau kat penang ..brape RM agak2 nya enjin kosong 2..kalau harga cun boleh la turun g sana..
    avatar

    Post on 9/5/2012, 3:12 pm by keba

    lanzneoza wrote:kalau kat penang ..brape RM agak2 nya enjin kosong 2..kalau harga cun boleh la turun g sana..
    enjin kosong jbjl siap kastam form rm2k tmasuk salin isi n pasang enjin

    Post on 4/6/2012, 6:21 pm by orangepurple

    salam.. saya ni baru kat sini...
    nama saya naz... sya dari kualu lumpur...
    saya ade part2 k-kar ni... kalu nk boleh la contact sya... 0195168835
    JBJL EFRL macam lg la... barang smua ori datang dr jepun.... kalau brg yg x de pn sy bole tlg cube cari.... insyaAllah....

    Post on 4/6/2012, 6:27 pm by orangepurple

    keba wrote:
    lanzneoza wrote:jd memang kena tgk dianya tensioner ke bro.. kalau boleh nak tukar aje 1 set senang cite..bro ade lubang spairpart timing chain 1 set x..??
    jarang org jual timing chain jbjl. lg senang cari enjin kosong pastu salin

    Post on 10/6/2012, 8:32 am by kancilsiok

    jbjl std turbo 0.6bar ja ka
    avatar

    Post on 13/6/2012, 5:15 pm by keba

    kancilsiok wrote:jbjl std turbo 0.6bar ja ka
    yupt. 0.6bar

    Post on 17/6/2012, 7:52 am by orangepurple

    halloooo... sape yg cari part JBJL or pape part enjin k-kar boleh le call sy... k... 0195168835.... timing chain jbjl... gasket overhoul... rocker cover... valve gasket... valve seAL.... SEMUA ADE..... HEHEH..
    E-mail= orange.purple338@yahoo.com.....

    Post on 17/6/2012, 7:54 am by orangepurple

    www.mudah.my/orangepurple

    Post on 23/9/2012, 7:57 am by zulu

    orangepurple wrote:www.mudah.my/orangepurple

    The link that you are trying to access does not correspond to any page on Mudah.my....
    avatar

    Post on 16/2/2013, 7:07 am by race2235@gmail.com

    Kalau RHF4 masuk ponggek rhf3,memang boleh, Boost cepat masuk. cuma untuk long distance, ada kurang sikit la..tidak sebarapa syok..

    Post on 3/8/2013, 10:01 pm by deimoneye85

    Salam, saya newbie tumpang bertanya. kereta kancil mata belalang baru masuk l5 jbjl auto tp fan radiator terus on la bila kita on ja suis wlaupun belum start dia punya enjin. Ada apa2 yang xok kah? Sila beri tunjuk ajar.
    avatar

    Post on 4/9/2013, 7:40 am by keba

    deimoneye85 wrote:Salam, saya newbie tumpang bertanya. kereta kancil mata belalang baru masuk l5 jbjl auto tp fan radiator terus on la bila kita on ja suis wlaupun belum start dia punya enjin. Ada apa2 yang xok kah? Sila beri tunjuk ajar.
    tu pomen mmg set macam tu. bkn prob wiring. bleh buat macam setting std. kena anta kdai

    Post on 11/9/2013, 9:18 am by moderno87

    Bro..nk tnye tntng jbjl..bila start awl pagi dia mengaum..rpm smpai 3000..lpas 2 bila jlan..ada rasa macam tersumbat je..

    Post on 16/3/2014, 7:14 am by shah arjuna

    fpait wrote:swi mncelah ...sya nk  tnya klo sim kt valve head l5 jb tak tersusun .macam mna nk susun ikt turutan semula.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 16/12/2017, 10:26 am