SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    nak tanya pasal ADJUSTABLE CAM PULLEY & CRANK PULLEY

    Share
    avatar
    kepotomoci
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Johor
    Age : 32
    location : johor bahru
    Points : 4783
    Reputation : 1
    Number of posts : 5
    09042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 nak tanya pasal ADJUSTABLE CAM PULLEY & CRANK PULLEY

    Post by kepotomoci

    saye baru dalam bidang kereta ni jadi nak tanya sket la pengalaman otai2 kat sini..kalau saye nak tukar adjustable cam pulley..perlu ke tukar dengan crank pulley skali?

    harap sesiapa yang ade pengalaman sumbangkan la pendapat dan nasihat anda ye...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 10/4/2011, 6:50 am by turboman

    adjustable cam puley bsak untuk up power ssuatu enjin tu...tp camshaft kt dlm enjin tu pn kna tukar...bkn stakat puley ja...kalau da tukar crank puley..racing camshaft n adjustble cam puley..hp(horse power) enjin mningkatr dlm 20-25%
    avatar

    Post on 10/4/2011, 8:01 am by keba

    kalau utk enjin std, elok tukar kpd enlighten crank n cam pulley jak..
    avatar

    Post on 10/4/2011, 12:15 pm by dzul186

    keba wrote:kalau utk enjin std, elok tukar kpd enlighten crank n cam pulley jak..

    xphm r..hehe Cool
    avatar

    Post on 10/4/2011, 5:10 pm by DarkSmoke

    keba wrote:kalau utk enjin std, elok tukar kpd enlighten crank n cam pulley jak..
    mksud otai macam kasi lighten tu stock crank n cam pulley ka??
    macam skim flywheel..gitu ka boss?
    avatar

    Post on 10/4/2011, 6:37 pm by dzul186

    kasi ringan? ringan dr yg asal ke?

    Suspect
    avatar

    Post on 10/4/2011, 6:47 pm by neo_sontoloyo

    aku pun mau kongsi la...aku tdk mahir juga bab kereta ni...tp bole share2 la...heheh

    baru ni aku tukar crank pulley stock then pkai lightened crank pulley...memang lebih pick up pasal ia lebi ringan dr stock...

    then aku mau tukar adj cam pulley skali...pomen tu cakap kalau mau effect yg lebih bila tukar adj cam pulley, baik d gandingkan skali dgn perfomance camshaft...
    kalau kita tukar adj cam pulley jak, cuma bole adjust mau pick up or top jak...hp nda bnyk berubah...hehehe
    avatar

    Post on 10/4/2011, 9:05 pm by kepotomoci

    neo_sontoloyo wrote:aku pun mau kongsi la...aku tdk mahir juga bab kereta ni...tp bole share2 la...heheh

    baru ni aku tukar crank pulley stock then pkai lightened crank pulley...memang lebih pick up pasal ia lebi ringan dr stock...

    then aku mau tukar adj cam pulley skali...pomen tu cakap kalau mau effect yg lebih bila tukar adj cam pulley, baik d gandingkan skali dgn perfomance camshaft...
    kalau kita tukar adj cam pulley jak, cuma bole adjust mau pick up or top jak...hp nda bnyk berubah...hehehe



    jadi tukar cam pulley sahaja pun boleh..
    nak good performance tukar crank pulley ngan cam shaft betul kan?
    avatar

    Post on 11/4/2011, 2:38 am by keba

    adj cam pulley ni sdp dpakai bila da tukar hicam..
    nk pkai hicam lak, lg best kalau enjin da mod kaw2..
    sb kalau enjin std pkai hicam, x merasa sgt kick tuu

    lighntened pulley tu ad djual kat kdai accessories..
    xperlu skim pulley asal..
    avatar

    Post on 11/4/2011, 5:03 am by neo_sontoloyo

    Spr yg bro keba katakan... Klu mau kick pakai adj cam pully ni baik d gandingkan dgn hi-cam. Br best.. Hehe.. Tp enjin standat sebaik2nya mod yg lain2 yg basic2 dlu...

    Crank pulley or adj cam pulley Ada d jual d mana2 kdi acc.. Tp cadangan aku klu mau bli perfomance part, pg d kedai2 yg khas jual perfomance pny brg ja... Bnyk btl brg tiruan d kdi acc skrg ni.. D jual murah pla tu.. Hehe..
    avatar

    Post on 11/4/2011, 5:36 am by keba

    btol tu bro..jaga2 brg tiruan...silap ari bulan pkai tiruan pnya pulley, putus lak belting..huhu
    avatar

    Post on 11/4/2011, 5:11 pm by im

    performance hi camshaft dan adjustable campulley lebih ideal digandingkan bersama wlaupun injin standard...terasa jugak pickup dan performance...
    yang penting sistem throttle kereta boleh adjust...
    avatar

    Post on 11/4/2011, 5:23 pm by kepotomoci

    ya betul tu..janji leh adjust throtel bagi wira yang bernadikan vdo hehe..tu la dilema yang menghantui pengguna wira vdo
    avatar

    Post on 11/4/2011, 5:29 pm by im

    kepotomoci wrote:ya betul tu..janji leh adjust throtel bagi wira yang bernadikan vdo hehe..tu la dilema yang menghantui pengguna wira vdo
    hehe...setuju dengan kau bro...tukar part performance injin dengan sistem vdo, tidak akan pergi mana performance nya...
    cuma kalau setting ecu tu masih tidak boleh pergi jauh ka???...pernah ka ada orang cuba????....
    banyak kawan tukar lighten crankpulley dan adjustable campulley+hicam, semuanya setting throttle cara manual...carb mahupun efi....memang naik hp...
    avatar

    Post on 22/4/2011, 9:48 am by im

    kepotomoci wrote:ya betul tu..janji leh adjust throtel bagi wira yang bernadikan vdo hehe..tu la dilema yang menghantui pengguna wira vdo
    pasang ACP dan Lighten Crankpulley untuk injin siemens vdo ni mungkin tidak begitu ketara performancenya la...ada ka sesiapa yang pernah setting vdo siemens 4g15 di Malaysia ni???

    Post on 22/4/2011, 10:58 am by 4G93T

    nk ty otai2...
    macam mana nak tau yang adjustable cam pulley 2 di katakan advan n retard...
    setiap mark tu berapa degree bukaan/tutup yang sesuai...
    macam mana nak dapatkan setup yang cantik...
    tQ...
    avatar

    Post on 22/4/2011, 12:04 pm by keba

    kite bleh tau adj cam pulley tu advance or retard bila ignition timing suda di advance atau d retard..
    kalau timing tu telah d advance, maksudny ignition blaku sblum tnda pd pulley selaras dgn penanda pd head..
    kalau timing tu telah d retard, ignition blaku slepas tnda pd pulley selaras dgn penanda pd head..

    utk enjin 4g15 n 4g13, ignition timing asal blaku masa 15 degree BTDC (before top depth centre)..
    kalau timing tu d advance, ignition blaku pada degree lbih besar drp 15degree..
    kalau timing tu d retard, ignition blaku pd degree lbih kecil drp 15degree..

    ad kburukan jgk kalau tlebih retard atau advance..kalau tlebih advance, enjin anda mgkin hancusss..
    kalau tlebih retard, akan mnyebabkn pgunaan mnyak yg bnyk tp power losses pn bnyk..

    mcam mana nk dpt tuning terbaik, kena tny pomen..sa pn xpnah setting2 adj pulley ni..hehe

    Post on 22/4/2011, 12:23 pm by 4G93T

    mngkn rasanya kalu nk setting terbaek kne adjust cam pulley 2 then rasa sendiri...
    eh btol ke...
    avatar

    Post on 22/4/2011, 2:21 pm by keba

    timing xbleh men rasa sndiri bos..nnt kalau terlebih advance, trus hancus enjin tu..
    avatar

    Post on 22/4/2011, 2:39 pm by im

    tengok kawan adjust hari tu, main dengar2 bunyi injin saja...pastu test and run berkali-kali...
    sayangnya injin jenis vdo tidak tau macam mana settingnya...
    dont know
    avatar

    Post on 22/4/2011, 3:33 pm by keba

    oo..kalau sa, xbrani la nk test run sndiri..kena mnuntut ilmu jgk ni cmana nk setting adj pulley

    Post on 22/4/2011, 9:42 pm by 4G93T

    mksd sy da setting cam 2 bleh test run...
    lepas 2 kalu rase2 kurang respond adjust lagi...
    adjust 2 bw pomen yang terer la...he
    avatar

    Post on 24/4/2011, 12:32 pm by keba

    susah jgk nk gtau tu bos..kalau ter advance sikit pn mmg bengkok conrod..
    lagipun kita xtau setakat mana performance enjin kita bleh naik..

    Post on 24/4/2011, 7:37 pm by 4G93T

    pomen mmg tau stiap lereta yang dya buat...
    kan da nama pomen...he...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:11 pm