SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Ameron Package

    Share
    avatar
    Geeko
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 58
    location : kk
    Points : 5119
    Reputation : 1
    Number of posts : 139
    14042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Ameron Package

    Post by Geeko

    http://www.mudah.my/Ameron+car+audio+combo+package-9208012.htm

    Cuba kamu tgk ni.

    -: AMERON AMA491 800W RMS CLASS AB 4CH POWER AMPLIFIER
    -: AMERON AM61 300W 6.5" 2WAY COMPONENT
    -: AMERON AM1271 900W 12" SUBWOOFER with Customize Enclosure *Ported*

    harga rm750.

    Ok ka ni..anyone?review plz..or ada cadangan brand lain.

    muat ka tu 2way component p kereta myvi??

    patutka saya order..or cari ja di kk?
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 14/4/2011, 8:22 pm by finalazy84

    rasanya harga untuk pos pun tdk tau brpa suda tu...berat tu sub + enclosure.

    psal mid tu, rsanya boleh.tpi mo kena modify tu pintu depan.biasanya ada ready made fiberglass untuk psang speaker d pntu depan

    bagus ko pegi survey d KK dlu la.p cek d putatan.nanti nyesal owh.slalu dorg ada package juga tu.

    ko mo system yg macam mna ni bro?SPL,SQL tau SQ?
    avatar

    Post on 14/4/2011, 8:29 pm by Geeko

    aik,ada lagi online..hahah..ko juga la melayan aku..

    dari jam 8 aku mengoogle2 ba ni..aku pun confius pa macam sound aku mau..aku mau ada bass / sound quality pun ok..tgh2 gitu lol !

    tp yg pelik kan bro,aku try search model2 package ni dlm website amerion..tiada oh model ni lol..hairan bin ajaib..

    ko ada cadangan bagus ka? kalau ko tau price sekali installation bagus juga..aku ada tgk brand BMboschmann..tp macam endak mampu..huhu..
    avatar

    Post on 14/4/2011, 8:55 pm by finalazy84

    gini la bro, bgus ko jn dulu beli...pelan2 ba...ko study2 dlu psal sound ni.bila ko suda fham btul2 dn tau apa yg ko mau dari system ko baru start membeli.hehe

    lagi satu kn, klau ko membeli yg pakage atau yg ala kadar ni last2 ko akan balik2 mengupgrade...jdi lagi bnyak habis duit sbnrnya.dulu sya habis duit beli player sony + amp teda brand punya + subwoofer mohawk + wiring = lebih kurang RM1500 juga terbang...last2 kena tukar lgi...hehe

    nanti klau kami lepak2 d KK ko join skali la.buli blajar2, cari idea... kami main SQ...tpi kdang2 mnyimpang juga pegi SQL...hehe

    lgi satu, klau mau bikin system yg puas hati, upgrade slow2.tukar sikit2.
    buli try cek sini www.icehifi.com atau www.mycarhifi.com klau mau cari brg2 sound 2nd.

    player kereta suda tukar ka?
    avatar

    Post on 14/4/2011, 9:05 pm by Geeko

    ok bro~..

    aku mau utk puas hati ja..bukan masuk pertandingan etc..kahkah..

    tia pa palan2 aku cari..di mana kamu sellau post kalau ada TT / lepak?

    tgh kaji pa ba ni sq / spl..kalau ada depan mata bleh kali aku kasi beza..

    kalau ko dpt tafsir apa jenis sound aku suka bagus juga.ni list2nya haha

    gengre lagu aku drg - R&B/Hip hop/Metal(jarang ikut mood ja),Remix.
    suka ada bunyi surround,bass tidak terlampau kuat sampai macam bunyi boom,aku mau sedang2 ja..bunyi macam di home threater..lul..

    SQ ka tu..





    avatar

    Post on 15/4/2011, 3:06 am by finalazy84

    kami slalu crita d topic ini http://www.sioloon.com/t18552p510-sq-style-ice-v6

    sbnarnya mau bunyi yg untuk puas hati tu pn bukn snang ba...hehe
    SPL tu sound preasure level / sound blaster
    SQ sound quality
    SQL sound quality loud

    biasanya sound kreta jarang bunyi surround kcuali psang lagu DVD yg pkai doblysurround,DTS dll.klau pkai CD, letak bnyak2 speaker akan rosak sound stage tu.

    ba nanti klau ada lepak2 ko cek ja tu topik
    avatar

    Post on 15/4/2011, 3:07 pm by Geeko

    tp blum lagi aku puas ati,aku search tu model dlm package sana amerion punya web..tiada dlm list..ciplak ka?
    avatar

    Post on 15/4/2011, 3:20 pm by finalazy84

    ndatau la bro...hehe tpi klau sa la kn, dngn harga g2 murah, wat do u expect? Smile apa2 pn, baik pegi survey dlu la d KK.
    avatar

    Post on 18/4/2011, 4:56 am by Geeko

    mod,tutup topic ni plz..tq sifu final~
    avatar

    Post on 18/4/2011, 7:01 am by finalazy84

    TOPIC CLOSED Laughing

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/1/2018, 12:28 am