SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    spark plug rosak

    Share
    avatar
    aredol
    JUNIOR
    JUNIOR

    Female
    Countries/State : Perak
    Age : 29
    location : Ipoh
    Points : 5276
    Reputation : 1
    Number of posts : 82
    16042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 spark plug rosak

    Post by aredol

    hello siolooners sekalian..

    sy ade pertanyaan psl spark plug..
    bru lepas servis kereta semalam dan sorang mekanik mengatakan spark plug sy sudah kene tukar...tp sy bru lepas tukar 3 bln yg lepas sahaje ngk g-power pye..

    so nk tye la otai2 kt sini...cmne nk taw spark plug 2 da rosak atau da kne tukar?
    lepas 2...ape yg menyebab kn spark plug cepat rosak?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 17/4/2011, 1:31 am by im

    punca kenapa spark plug rosak mungkin disebabkan hayatnya sudah lama dan cara kita membawa kereta jugak...
    untuk tahu macam mana spark pug itu rosak atau belum, boleh tengok infonya disini-->
    http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark_Plugs_catalog.html...harap2 dapat membantu...
    avatar

    Post on 17/4/2011, 3:06 am by Kornurts

    Btul infonya yg bro im bg tu...klu mau tu sprk plug da rosak,boleh dgr dr bunyi enjin..biasanya bunyi enjin brubah pling ktara bila tkan myak n trlalu brgegar tu enjin..rasa semput n x da power,macam mau mati2 ja enjin tu..biasanya bhgian spark yg ada needle tu kna bg bersih klu da kotor(jd hitam)...sbb suntikan api trganggu olh kotoran... Cool
    avatar

    Post on 18/4/2011, 10:11 pm by aredol

    dlm link 2 sume spark plug yg rosak ke?

    klau sy pandu ulang alik high way ipoh-cyberjaya
    sebulan skali sy blik ipoh
    lari dlm 120 kdg2 cecah 140 kmj tu pon kejap saje pon punca spark plug rosak ke?

    lepas 2 kdg2 lame kete xstart nk start ade bunyi alarm nape pulak yer?
    bateri ade..tp susah start mmg salah spark plug ke?


    tq for d info anyway
    avatar

    Post on 19/4/2011, 3:47 am by Kornurts

    aredol wrote:dlm link 2 sume spark plug yg rosak ke?

    klau sy pandu ulang alik high way ipoh-cyberjaya
    sebulan skali sy blik ipoh
    lari dlm 120 kdg2 cecah 140 kmj tu pon kejap saje pon punca spark plug rosak ke?

    lepas 2 kdg2 lame kete xstart nk start ade bunyi alarm nape pulak yer?
    bateri ade..tp susah start mmg salah spark plug ke?


    tq for d info anyway

    klu ssah start,mgkin dsbbkan batry tu pndai lari cas kali bro,x ckup power..atau d bhgian kpala pngikat batry positiv n negativ tu x ikat ketat..klu msh pkai contact point,mgkin tu carbon d dlm sda mau habis atau ada kotoran..x pun try adjust ja kdudukan contact point tu.. Cool
    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:05 am by keba

    nk adjust contact point tu kena wat kat kdai..
    nnt tsilap pusing, x idup trus enjin malu
    avatar

    Post on 20/4/2011, 10:44 am by xiaomao

    spark plug kabel api warna biru sejuk punya NEW ada dijual

    rm220

    call 0128350987
    avatar

    Post on 20/4/2011, 11:08 am by im

    aredol wrote:dlm link 2 sume spark plug yg rosak ke?
    tidaklah bro...cuba tengok setiap jenis spark plug tu, bukan semuanya rosak...ada jugak yang baik...
    avatar

    Post on 20/4/2011, 11:13 am by im

    aredol wrote:lepas 2 kdg2 lame kete xstart nk start ade bunyi alarm nape pulak yer?
    bateri ade..tp susah start mmg salah spark plug ke?
    kalau mau start ada bunyi, bateri cukup...mungkin kena tambah carbon...tapi apa2pun, baik suruh check sama pomen yang terlatih...huhu...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:11 pm