SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    ENJIN POWER UNTUK ENJIN KANCIL

    Share
    avatar
    jezzboyz
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 32
    location : KOTA BHARU
    Points : 6675
    Reputation : 9
    Number of posts : 1540
    18042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 ENJIN POWER UNTUK ENJIN KANCIL

    Post by jezzboyz

    Saya mahu tanya.. selain enjin tebo mira jepun... enjin ape kah yang ade boleh sumbat di kereta kancil buatan malaysia?? jika boleh mahu tahu enjin yang tiada tebo. enjin NA jea... janji power n NA... aku dengar ade orang pakai enjin 850 dwi charge.. betul ke enjin nih wujud.. enjin nih tiada terbo.. tp memang power. boleh tapau enjin tebo besar...

    jika betu n sapa2 tahu sila kongsi2. mahu servey2 enjin utnk kertea kancil buatan malaysia nih..

    terima kasih...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 21/4/2011, 9:53 am by rayz yokai

    klu kancil enjin kelisa+gb kelisa blh cecah brapa bro....
    avatar

    Post on 21/4/2011, 10:16 am by im

    rayz yokai wrote:klu kancil enjin kelisa+gb kelisa blh cecah brapa bro....
    kalau kancil pkai enjin kelisa+gb kelisa, std pn da dpt top 160~170..
    kalau kancil pkai enjin kelisa@viva+gb kancil, std dpt top 150 je..

    Post on 21/4/2011, 10:24 am by rayz yokai

    im wrote:
    rayz yokai wrote:klu kancil enjin kelisa+gb kelisa blh cecah brapa bro....
    kalau kancil pkai enjin kelisa+gb kelisa, std pn da dpt top 160~170..
    kalau kancil pkai enjin kelisa@viva+gb kancil, std dpt top 150 je..

    bgs power la enjin kelisa ni kan...jimat minyak lg..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 10:28 am by im

    rayz yokai wrote:
    im wrote:
    rayz yokai wrote:klu kancil enjin kelisa+gb kelisa blh cecah brapa bro....
    kalau kancil pkai enjin kelisa+gb kelisa, std pn da dpt top 160~170..
    kalau kancil pkai enjin kelisa@viva+gb kancil, std dpt top 150 je..

    bgs power la enjin kelisa ni kan...jimat minyak lg..
    betul tu...injin kelisa masuk pi kancil sama macam sohc tukar pi dohc la kan bro???
    avatar

    Post on 21/4/2011, 3:34 pm by keba

    yupt..btol tu bos..macam kombet sohc g dohc..
    top 160 tu bleh kasi up lg..kena pkai rsm..hehe
    avatar

    Post on 22/4/2011, 3:49 am by jezzboyz

    adeqyana wrote:aku rasa klu nak power sgt pakai jak enjin macam ni...kompom puas hati..

    [img] [/img]

    P/S : kepada pemilik kereta berkenaan sori pinjam skejap gbr kereta ya sbg contoh....

    waaaa.. boleh masuk ekk enjin yrv kat kancil?? yrv nih tebo atau NA??? yrv nih 1.3 kan??? lagi laju dari enjin myvi ke?? dari segi minyak tuh ok x??

    tp nak endorse JPJ xboleh kan?? tengok cc nyer sangat besar nih... menakutkan juga masuk kat kancil.. kereta kecil masuk enjin besar.. huhu....

    enjin dwi charge xpernah dengar ekk??? nak kena cari info lagi nih...
    avatar

    Post on 22/4/2011, 4:20 am by keba

    yrv ad NA n torbo..utk NA ad manual n auto..yrv NA jgk sama dgn enjin myvi 1.3..
    utk yrv torbo, hnya ad tiptronic..myvi masuk yrv tip, kurang2 da dpt 190kmh top..
    bayangkn kalau masuk kat kancil..2++ dpt x?? hehe
    avatar

    Post on 22/4/2011, 3:36 pm by jezzboyz

    200? takutttt..... kancil body xsamat.. casis lembut... menakutkan.. uhuhu.. tp kan?? mounting enjin tuh sama ngn tapak mounting kanci ke yrv tuh?? harga enjin yrv nih mahal kan??
    avatar

    Post on 22/4/2011, 3:45 pm by im

    jezzboyz wrote:200? takutttt..... kancil body xsamat.. casis lembut... menakutkan.. uhuhu.. tp kan?? mounting enjin tuh sama ngn tapak mounting kanci ke yrv tuh?? harga enjin yrv nih mahal kan??
    bro, cuba masuk link sini--> http://www.sioloon.com/t19028-kancil-masuk-enjin-yrv-13-k3-vet untuk dapatkan infonya tu...ramai yang bincang topik tu....
    avatar

    Post on 22/4/2011, 5:00 pm by AIRpulse

    gilalah, enjin yrv pun dapat sumbat dlm kancil...
    avatar

    Post on 22/4/2011, 5:55 pm by Kornurts

    ngam2 muat tu bro..tgk smpai frame dpan tu pn da buang...tp mmg syok la ni org main kreta dia...yrv tu buss... affraid
    avatar

    Post on 23/4/2011, 1:42 am by AIRpulse

    tulang bonet pun dia buang tu..nda taulah di bawah2 chasis tu silap2 ada juga kena potong, bengkok, modified kali..

    uiyo..macam mana la perasaan tu..1.3 turbo di kancil..
    avatar

    Post on 23/4/2011, 1:45 am by im

    yang penting bro, masih gerak atas jalan...kalau sudah terbang lain cerita la...
    avatar

    Post on 23/4/2011, 2:08 am by jezzboyz

    giler punye projek kancil.... nasib baik enjin b16b xleh sumbat... huhu.. otak geliga tul pomen2 nih nak sumbat enjin besar kat body kereta kecil....
    avatar

    Post on 23/4/2011, 2:12 am by im

    jadi tuan rumah thread ni, bila mau kasi masuk injin power untuk kancil bro itu...????
    avatar

    Post on 23/4/2011, 2:13 am by AIRpulse

    hehe..saya dah rasa kancil l2s stendet,perasaan pun dah bikin takut bila turbo masuk..apa lagi kalau yg ini..brek system dapat tampung ke? entah cukup tak kalau pasang disc belakang l5 sama upgrade suspension.

    engin 4G63T pun boleh masuk kancil hahaha..tapi simpan di belakang lah..itu confirm drag saja tu.
    avatar

    Post on 23/4/2011, 2:15 am by jezzboyz

    kena pakai break yrv juga la nih... saiz rim mesti kena besar juga,.. saiz berapa yang sesuai?? 15?? nak bagi besar lagi takut xmuat la plop... huhu..... ddari segi break pula yang sakit skan nih.. break xcemngkan elok boleh terbabas..
    avatar

    Post on 23/4/2011, 2:20 am by im

    jadi kena pastikan semua komponen2 kereta itu menepati standard la dengan injin yrv ini...injin power mesti supporternya pun power...
    avatar

    Post on 24/4/2011, 3:17 am by keba

    kelisa masuk yrv pn da wajib pkai rim 15..apath lg kancil..hehe

    ad 1 lg enjin yg bleh up kat kancil..enjin toyota..
    tp dari model ape, maapye x pat gtau..resepi urk drag maaa malu
    try google ad la tu kot..hehe
    avatar

    Post on 24/4/2011, 5:20 pm by AIRpulse

    macam tau ja enjin si keba maksudkan ni hehehe..mula huruf S kan *teka teka teka*
    avatar

    Post on 24/4/2011, 5:45 pm by keba

    xtau la bos...hehe..masih dlm kajian lg..blom tntu mjadi enjin ni..

    sa pnah jumpa 1 kancil..blok 1k, head l2..power smpai 298hp@2.7bar..mmg gila kuasa

    Post on 25/4/2011, 3:25 am by rayz yokai

    boost smpi 2.7bar mmg power gila tu kanciltu...mmg kereta drag ni kan bro...
    avatar

    Post on 25/4/2011, 7:04 am by keba

    kreta drag..now for sale suda..kancil ni pakai blok 1.0 n head L2..
    mgkin tuannya suda ad ramuan laen utk ganti enjin tu..hehe
    avatar

    Post on 25/4/2011, 7:19 am by jezzboyz

    yeaker?? enjin toyota? enjin apekah itu??

    enjin super charge ade juga kan?? enjin name pe??

    enjin 4age ke???
    avatar

    Post on 25/4/2011, 7:30 am by keba

    bukan 4age..enjin biasa2 ja bos..sory masih dlm projek..hehe

    pnah dgr kancil kai enjin tiara??

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/8/2017, 4:55 am