SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    piston

    Share
    avatar
    kuCing_16
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 26
    location : tawau
    Tag ID: : SFC09137
    Points : 6157
    Reputation : 3
    Number of posts : 239
    20042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 piston

    Post by kuCing_16

    piston viva hi comp ka tau low comp ?

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 26/4/2011, 8:59 am by rayz yokai

    sabar2 ada otai2 ni nnt...hehe
    avatar

    Post on 26/4/2011, 6:32 pm by keba

    nk tgk piston yrv ka?? nnt sa up esok kalau sempat..tp xbleh janji lg..ad bnyk keja sikit skang

    Post on 26/4/2011, 7:52 pm by 4G93T

    upload untuk tatapan newbie macam sy...Smile
    avatar

    Post on 27/4/2011, 7:30 pm by keba

    yg ni piston yrv..sbelah exhaust valve tu ad kawah sikit utk valve..
    kalau kelisa punya, ad kawah d keempat bucu piston..
    utk exhaust valve n intake valve..

    Post on 27/4/2011, 7:54 pm by 4G93T

    persmaan yrv n kelisa ni dua2 berkawah la yea n nk tau kelisa pnya piston keepat2 bucu ade lubang kecil la yea...
    ok2 paham...Smile
    tQ
    avatar

    Post on 27/4/2011, 9:28 pm by keba

    yupt..sb piston kelisa lbih tgi comp drp piston yrv..
    jd ad kawah utk intake valve n ekjos valve

    Post on 28/4/2011, 3:04 am by rayz yokai

    owh gitu rupanya pbezaan dua piston tu...paham la skrg...hehe

    Post on 28/4/2011, 5:45 am by 4G93T

    2 la nasib baik ada otai...Smile
    kalu x mmg x tau...
    maklumla baru blajar bw kereta ni....
    avatar

    Post on 28/4/2011, 6:55 am by keba

    sa pn baru blaja jgk malu
    avatar

    Post on 31/5/2011, 8:38 am by Danix

    klau viva 1.0cc ni sumbat 1.3cc myvi piston boleh ka?
    avatar

    Post on 1/6/2011, 3:20 am by keba

    Danix wrote:klau viva 1.0cc ni sumbat 1.3cc myvi piston boleh ka?
    bleh..tp mbazir duit sb piston viva 1.0 sama dgn piston myvi 1.3..
    2 2 saiz 72mm..myvi jadi 1.3 sb ad 4 piston..viva ad 3 piston jak
    avatar

    Post on 12/6/2011, 3:32 pm by Shinigami_TWU

    mksdnya enjin viva ne kencang la ne ar keba?? xtaw pula.. ari tu blasah jak kejar viva pakai avanza.. potong viva tu pun tyme speed dah 160km/h mo naek ke 170km/h.. agak susah la mmg.. lju btol viva ne...
    avatar

    Post on 14/6/2011, 3:16 am by keba

    top viva lbh krg 160~170 jgk bos..tu blom mod pape...
    tp bila viva masuk yrv, hancus..sb body x tahan..
    naik je 200, kompom gegar 1 kereta..
    avatar

    Post on 14/6/2011, 5:37 am by Shinigami_TWU

    waa... power gila ar... top viva macam avanza ne... avanza 1.3 xmod jugak manual.. lri 170km/h juga.. stakat ne pernah bawa 200 ke atas cuma persona dan subaru jak... tu pun member punya... huhu.... keba,, klu enjin 1.3 iswara bha,, klu nak oversize piston plg cun masuk piston apa?? xmudah pecah enjin ka klu kita buat oversize ne???
    avatar

    Post on 14/6/2011, 2:12 pm by adeqyana

    huhu..perhhh!!!! akufiq mau masuk piston besar tu..huhu..gilak ehhh!!!! hehe..ni pendapat aku la bro..pendapat budak baru belajar..hehe..rasanya klu mau oversize piston ni jgn terlalu besar sbb takut blok jd nipis..klu blok jd nipis,itu yg cpt enjin pecah..satu lg saliran air d blok tu pun kna tgok juga..satu lagi klu oversize piston kna tgok juga sama ada low com @ high com..itu mempengaruhi kuasa juga tu..tp klu piston tu lowprofile..itu yg plg laju n bgs..hehe..
    avatar

    Post on 14/6/2011, 2:14 pm by adeqyana

    keba : btl kn fakta aku tu ya keba klu salah..aku pun masi belajar lg ni..byk benda yg xtau & pening2 skit..hehe..takut nnti xpasal2, gara2 fakta aku yg salah ni bekecai enjin kwn yg lain pula..huhu.. Ampun
    avatar

    Post on 15/6/2011, 10:08 pm by Shinigami_TWU

    waa.. piston pun ada yg " low profile " ar bro... jd ngam piston 1.5-1.6 la ne bro?? gtu ka?? aku nak msk piston apenya klu ketaku dah xda.. just nak taw info.. hehehe
    avatar

    Post on 16/6/2011, 6:33 am by adeqyana

    hehe..xapa bro..nnti dah siap kereta tu br la kasi masuk piston besar..hehe..itu piston plg bgs kalau lowprofile..hehe..
    avatar

    Post on 16/6/2011, 6:45 am by Shinigami_TWU

    Kena dgn sticker low profile kita tu bro.. mmg cun la... hahaha

    aku dgr macam nda bgs bha oversize ne... ada member aku SIC ckp klu nak oversize bek amik trus enjin besar...
    avatar

    Post on 17/6/2011, 7:16 pm by adeqyana

    hehe..sama juga tu bro..nnti klu udah tukar enjin besar,nnti mesti mau up lg tu piston pi lg besar dari std..bkn apa,klu pasal kuasa & kelajuan ni jrg yg puas..mesti mau up lagi klu udah bosan 1 tahap kuasa tu..hehe..
    avatar

    Post on 17/6/2011, 7:22 pm by keba

    kalau nk rebore, jgn bnyk sgt..slalunya max bleh rebore, 4mm lbh besar drp piston asal
    avatar

    Post on 17/6/2011, 7:49 pm by adeqyana

    ooo..macam tu ya keba..tips yg sgt bgs & berguna..
    avatar

    Post on 18/6/2011, 7:00 am by Shinigami_TWU

    owh... macam tu pula ya keba... thanks.. info berguna...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/10/2017, 2:52 pm