SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    kancil masuk enjin YRV 1.3 K3-VET

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6908
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    20042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 kancil masuk enjin YRV 1.3 K3-VET

    Post by adeqyana

    [img] [/img]

    salam semua otai2..mau tanya skit ya..ada ka sudah org buat kancil masuk enjin YRV d sabah?? blh kongsi2 skit resepi macam mana nak masuk kn enjin jenis macam ni??
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/4/2011, 5:47 pm by keba

    gambr btol ka ni bos?? bleh masuk tp gbox xdpt la sb gb yrv pkai mounting gantung..
    cover tepi sbelah pulley kena modified sikit kasi mounting jd mounting biasa..
    pastu mounting depan tu susah sikit sb oil filter ciom2 ngan mounting asal..
    kena pkai oil filter relocator utk elak prob tu..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 2:32 am by Lockon

    yg brani jak kc msuk ni enjin...byk mo bikin..lbh byk duit mgalir banding konbet g l2/l5..

    Post on 21/4/2011, 3:18 am by rayz yokai

    conform bnk duit terbang lau mau kc msk ni enjin...hehe
    avatar

    Post on 21/4/2011, 5:11 am by keba

    tu baru kancil..blom lg viva masuk yrv..hafkat yrv kat sana brp??
    kat sni 8k tnpa part

    Post on 21/4/2011, 5:12 am by rayz yokai

    kat cni lbh kurang jg bro cmpur part la...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 6:46 am by Lockon

    yrv cni ada yg 6500,tp tu kna trade in la

    Post on 21/4/2011, 7:46 am by rayz yokai

    kat cni yg sa tau d adam garage ja jual...tmpt lain nda tau pla...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:43 am by xiaomao

    siapa minat cari yrv turbo atau na boleh hubungi saya 0128350987
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:48 am by adeqyana

    keba : ya keba..gbr btl tu..xada kna edit..aku pinjam dari forum sebelah..klu xsilap aku g/box kna tukar..tp tah pakai apa punya..dulu aku pernah tanya d tawau ada h/cut yrv ni masuk..harga dalam 5K..tp xtau la complet ka tidak enjin tu..bos tu ckp seketul enjin yrv..cuma aku xtgok tu enjin lg ssb masi dalam kontena..

    klu kat semenanjung skrg harga enjin ni 7K n upah pasang dalam rm600..jd kos dalam 7.6K semunya..btl kn aku klu aku silap tulis..sbb takut tersalah baca kat forum sblh..rasanya macam kat selangor klu xsilap aku harga dia macam tu..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:51 am by keba

    kat sni dlm 7-8k jgk la bos..mmg xbleh pkai gb tiptronic yrv sb gb tu mounting gantung..
    mgkin pkai gb kelisa 1.0 kot..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:54 am by adeqyana

    oo..macam tu ya keba..mgkin la..nnti la aku baca blk topik tu..hehe..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:00 am by xiaomao

    kat tawau sebiji kancil masuk yrv,ringn betul kereta...skrg dah buka jual tu enjin...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:05 am by adeqyana

    ooo..ya ka..mgapa ek??kereta jd ringan sgt ka?? bahaya juga klu macam tu..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:07 am by keba

    bnyk kena upgred kalau pkai enjin yrv..kelisa pn rasa macam nk terbang kalau pkai yrv..
    rim tu mmg kena upgred pkai 15inci..baru terasa kick enjin yrv
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:12 am by adeqyana

    ooo..macam tu ya..bahaya juga pakai yrv ni..dah la kereta blh terbang,silap2 jumpa pak J,kereta terbang pi kandang sita..huhu

    Post on 21/4/2011, 9:15 am by rayz yokai

    mmg confrom gila enjin yrv msk kancil nda blh endorse....macam nda bbaloi jg kc msk yrv ni...ckup pki enjin L2 or kelisa ja...mau bw kereta pn hati tenang ja...hehe
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:16 am by keba

    sa ari tu nasib baik bos..sb enjin blom endorse..
    nasib baik ada surat jpj..hehe
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:21 am by Lockon

    hehehee brani2 jgk ko keba...klu aku yg macam tu,trus psg lampu signal g msuk simpang..tu pun klu ada simpang lar
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:21 am by adeqyana

    hehe..ya bah kn macam xberbaloi pula pakai enjin yrv ni..hati sentiasa jak risau..ko dah endorse ka keba enjin kelisa ko masuk kancil???lepas ka??

    Post on 21/4/2011, 9:24 am by rayz yokai

    klu kancil 850 msk enjin kelisa mmg blh endorse tu...teda masalah...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 3:39 pm by keba

    da lepas bos..kancil 660 masuk kelisa 1.0..hehe
    kena status PG10 dl..disc brake mau depan blkg (wajib)..

    tu pn naseb baik sb puspakom ok..
    kalau x silap, 660 masuk 1.0 bleh endorse kat klntan ngan perlis je..
    kat penang, mmg x lepas..kat selangor pn x lepas..
    macam pelik jgk kan sb ad yg lepas, ad yg x lepas..
    kalau kat sana bleh lepas x bos?
    avatar

    Post on 22/4/2011, 7:04 am by adeqyana

    ya ka keba..klu kat sabah xtau pula macam mana..setahu aku kat sandakan lepas,tp macam kat tawau ni xlepas la..itu la kn,macam pelik juga kn..ada sesetengah tmpt lepas,ada pula xlepas..
    avatar

    Post on 22/4/2011, 7:18 am by Lockon

    d kk ni macam x lepas jgk..wlupun pki disk brek dpn blkg huhuhu Sad
    avatar

    Post on 22/4/2011, 7:35 am by keba

    oo x lepas ka?? lepas x lepas ni start drp JPJ..sb mula2 bila kapsiti enjin da lbih 25% drp asal,
    kereta tsebut dkenakn status PG10..mula2 kena dpt klulusan KA JPJ (setelah spring, brek di upgred)..
    pastu baru cek overall kat puspakom..

    ni kalau yrv masuk kat kancil, blom ad lg yg brani g endorse..hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/8/2017, 7:22 am