SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    mintak pertolongan otai2 ttg cam rasing

    Share

    shafiq111
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 28
    location : kuantan
    Points : 5059
    Reputation : 2
    Number of posts : 100
    20042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 mintak pertolongan otai2 ttg cam rasing

    Post by shafiq111

    bro2 sekelian saya bru beli cam racing jenis piper bersama pulley....first bli saye bli ni dari orang...so soalan saye mcmne nak knal cam rasing 2 ok ke x...pas2 ade kelebihan ke enjin l2 standart pakai ini barang...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 21/4/2011, 1:59 am by Lockon

    piper brapa degree ni??272' atau 280'???mo tau ok ka x,kna psg dlu...olh sbb ko bli dr org,tgk ada calar2 ka atau x d hi cam tu..

    Post on 21/4/2011, 3:32 am by rayz yokai

    lau pki hi cam mmg ada klebihan pada enjin tu bro..

    Post on 21/4/2011, 3:38 am by 4G93T

    nak tau cam 2 ok ka x kne pasang dulu baru tau...
    rasanya btol kata bro lockon 2 kne tgk cam 2 ada calar ka x...he...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 5:06 am by keba

    waaa..pipier ka bos?? syok tu..kalau kat kg sa, mmg jadi pilihan piper ni..
    bnyi pn sodap..pruppp pruppp prruuuppp..hehe

    suda cek blom camshaft tu ad calar2 x??

    Post on 21/4/2011, 10:30 am by shafiq111

    yeke...ape beza dgree 2...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 11:04 am by im

    yang saya tahu sikit beza degree itu ialah penentu untuk timing dia pergi kick itu hi-cam...sebab lain jenama lain degree kalau tidak silap...
    tapi untuk daily use, baik guna yang 272 degree...tunggu otai lain bagi respon...

    Post on 21/4/2011, 2:41 pm by shafiq111

    saya punye 272...xda calar...tapi xpasang lagi...tu nak taw 2...blok standart lagi...saya punye enjin skang ni pakai turbo tdo4-09...afc 5 button..fuel pump merc...injector 210...fuel reg...tapi xsetting lagi...xatw la mcmne perfomence kalau pakai cam ni...itu saya maw tnye otai2 berbaloi ke saye bli barang tu...thkz ya bro sume cz bagi pndapat...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 3:25 pm by keba

    brg da complete tu bos..tgu masa je nk psg hi ca..nnt beli adj cam pulley..senang sikit nk setting

    Post on 21/4/2011, 4:05 pm by 4G93T

    shafiq111 wrote:saya punye 272...xda calar...tapi xpasang lagi...tu nak taw 2...blok standart lagi...saya punye enjin skang ni pakai turbo tdo4-09...afc 5 button..fuel pump merc...injector 210...fuel reg...tapi xsetting lagi...xatw la mcmne perfomence kalau pakai cam ni...itu saya maw tnye otai2 berbaloi ke saye bli barang tu...thkz ya bro sume cz bagi pndapat...
    tambah sikit lagi tu...
    pkai throtlebody S90...he...
    racun2...

    Post on 21/4/2011, 4:30 pm by shafiq111

    s90?model ape bos...kalau kite tukar trotle body besar ni ade beze juga ke perfomance die..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 5:52 pm by keba

    ad beza jgk bos..tbody ni lbh krg cam lobang idong enjin..
    lg besar tbody, lg bnyk angin bleh masuk

    Post on 21/4/2011, 6:09 pm by 4G93T

    s90 model performence bro...
    lagi besar lagi angin masuk cantek...he...
    da pkai s90 ni pkai intake custom pula...
    lihat gambar :


    intake manifold velocity....
    nk order kasi halo yea...he

    Post on 22/4/2011, 8:02 pm by shafiq111

    wow nmpk gempak...tp piston agi r bro..

    Post on 22/4/2011, 9:43 pm by 4G93T

    apa pn internal dalam kne la mantapkan...he...
    avatar

    Post on 23/4/2011, 2:54 am by Lockon

    bleh2 sda tu klu mo men d street..piston tkr la bro,bru ngam tu tdo4 yg ko pakai skg..ngam2 sda tu 272'...oleh krn ko pnya spec enjin mc standet,boost ko pakai nt 1.5-1.7 mc bleh tahan,tu klu boost la..tp da da hicam,boost pun msti agak2 jg..jgn bsr sgt..1.5 pun ckup2 sda..macam mn pun myk ckup,psti akan ada yg crack macam head tu...

    Post on 23/4/2011, 4:59 pm by 4G93T

    yang penting injektor ngan fuel pump jer kne besar kalu nk main part dalam stndet...
    newbie...
    avatar

    Post on 23/4/2011, 7:12 pm by Lockon

    4G93T wrote:s90 model performence bro...
    lagi besar lagi angin masuk cantek...he...
    da pkai s90 ni pkai intake custom pula...
    lihat gambar :


    intake manifold velocity....
    nk order kasi halo yea...he

    ngam2 utk l2 ba kn tu bro??brapa hrga tu ar??x tcapai hasrat ku hr tu mo agkt sbb ada org sda rembat,pdahal aku dah booking awl huhu

    Post on 23/4/2011, 7:45 pm by 4G93T

    yup cun2 utk L2 bro...
    harga siap pos rm1150...
    tQ...
    avatar

    Post on 24/4/2011, 4:25 am by Lockon

    4G93T wrote:yup cun2 utk L2 bro...
    harga siap pos rm1150...
    tQ...

    bro,PM no hp ko..

    Post on 24/4/2011, 7:36 am by 4G93T

    da PM boss...he
    avatar

    Post on 24/4/2011, 8:42 am by Lockon

    4G93T wrote:da PM boss...he

    ok.TQ bro

    Post on 24/4/2011, 9:27 am by 4G93T

    orait ndakda hal...Smile
    avatar

    Post on 24/4/2011, 12:19 pm by keba

    waaa..da murah tu 1150..ni intake siap dgn tbody ka?
    utk kelisa ad?? hehe
    avatar

    Post on 24/4/2011, 3:53 pm by im

    opppss, nampaknya semakin off topic sudah ni tau... off off off

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/10/2017, 2:43 pm