SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    mintak pertolongan otai2 ttg cam rasing

    Share

    shafiq111
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 28
    location : kuantan
    Points : 4823
    Reputation : 2
    Number of posts : 100
    20042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 mintak pertolongan otai2 ttg cam rasing

    Post by shafiq111

    bro2 sekelian saya bru beli cam racing jenis piper bersama pulley....first bli saye bli ni dari orang...so soalan saye mcmne nak knal cam rasing 2 ok ke x...pas2 ade kelebihan ke enjin l2 standart pakai ini barang...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 24/4/2011, 5:07 pm by keba

    ooo..sory bos..salu off topic..hehe

    sa masih kompius lg ni..cam rasing ni mmg ad hi cam saja ka??
    sb pnah dgr jgk mmber pkai low cam Suspect

    Post on 24/4/2011, 7:32 pm by 4G93T

    stahu sy kalu cam semua degree tgi2 dari yang stndard...
    newbie...
    avatar

    Post on 24/4/2011, 7:50 pm by keba

    kalau low cam cmane bos??

    Post on 25/4/2011, 3:04 am by 4G93T

    ntah boss la stakat ni x pnh lagi dengar yang low cam...
    tggu otai2 jawab...
    masih kubis newbies lagi ni nk jawab...Smile
    avatar

    Post on 25/4/2011, 7:10 am by keba

    suda research bos..low cam ni wujud...hehe
    bezanya x bnyk..

    -low cam=low valve lift
    -high cam=high valve lift

    secara teori high-cam memindahkan usable powerband dari paras std kepada aras rpm yang lebih tinggi...(kalau tgk graf dyno, puncak graf ada dekat dgn redline)

    manakala low-cam lak memindahkan powerband ke aras rpm yg lebih rendah...(menumpukan puncak graf pada bahagian rpm yg lebih rendah)

    kat sni bleh kita tgk enjin low cam akan mpunyai kuasa pecutan yg lbih bbanding enjin hicam..

    Post on 25/4/2011, 7:21 am by 4G93T

    macam 2 pula...
    so krnya ni low cam lagi ok dari high cam ker....
    avatar

    Post on 25/4/2011, 7:29 am by keba

    x jgk..sb kalau power tu da dkluarkn masa lower rpm, bila high rpm, power da xdak..
    mgkin power smpai rpm 5k je..hicam lak dy kureng masa low rpm...tp bila hi rpm, power..

    jadi, tepuk dada, tny selera..
    nk power rpm rendah, pakai low cam..
    nk power rpm tinggi, pakai hi cam..

    tp masih 50-50 adakh low cam ni wujud utk kereta.. malu

    Post on 25/4/2011, 7:54 am by 4G93T

    macam x wujud...he
    avatar

    Post on 25/4/2011, 8:06 am by keba

    research dl bos...jgn trus x wujud..hehe

    ni ad low cam utk kereta>>>http://www.mivec.co.nz/forums/viewtopic.php?f=7&t=543

    Post on 25/4/2011, 8:08 am by 4G93T

    pendapat jak boss cz x pnh dengar...he...
    sori otai jgn marah....br nk blajar....Smile Smile Smile
    avatar

    Post on 25/4/2011, 8:12 am by keba

    bukan marah bos..kita share2..sa pn x pasti ad ke x..
    wat research dl..google kejap..kalau da tau, kita share2 kat sioloon cheers

    Post on 25/4/2011, 8:16 am by 4G93T

    he...
    sharing is caring...Smile

    Post on 25/4/2011, 12:17 pm by shafiq111

    kalau cam custom pula ok ke...
    avatar

    Post on 25/4/2011, 1:41 pm by keba

    kalau cam custom yg di order x la best sgt..
    kena custom ngam2 dengan mode enjin baru syok..
    sa ad tny pomen2..diorg ckp kalau cam custom suruh org wat, x merasa sgt kick tu..
    lg elok beli yg branded punya..
    tp kalau kdai tu sndiri yg mode enjin anda n diorg jgk yg wat cam tu, mmg best..
    avatar

    Post on 25/4/2011, 2:30 pm by im

    cam racing yang diregrind tu pulak apa maksudnya tu bro keba???
    avatar

    Post on 25/4/2011, 3:02 pm by keba

    grinding ni adalh proses utk menyempurnakn pmukaan yg blekuk..
    ksemua komponen enjin ni mmpunyai geseran n kbanyakannya blaku antara besi n besi..
    bila geseran besi dgn besi blaku, pmukaan yg x rata akan thasil..

    contohny geseran cam n bracket..
    bila ad geseran pada cam, pmukaan mlengkung mgkin thasil pada cam..
    pmukaan mlengkung ni sdikit sbanyak mganggu rotation cam..
    utk meng elokkan smula pmukaan melengkung pada cam, proses grinding dlakukan..
    tu pn kalau masih bleh dbaiki..kalau keadaan cam tu da truk sgt, elok tukar sketul yg baru..

    p/s: ni pndapat sa la..tgu pndapat otai2 malu
    avatar

    Post on 25/4/2011, 5:54 pm by Lockon

    regrind tu cam utk repair jak..tp macam mn pun regrind blk,akan tjadi jg blk..bgus bli bru
    avatar

    Post on 25/4/2011, 6:22 pm by keba

    yupt..lagi pun kalau dk grind2 ni, makin nipis lak komponen..
    avatar

    Post on 25/4/2011, 7:00 pm by im

    thanx 4 dat info keba n Lockon...

    Post on 26/4/2011, 3:46 am by rayz yokai

    besa kancil org gna hi cam pa brand...ada ka yg slain pipercam yg kira tbaik la.
    avatar

    Post on 26/4/2011, 6:32 pm by keba

    ad yg pkai matspeed..tp piper lg sedap...hehe

    Post on 27/4/2011, 4:06 am by rayz yokai

    klu d bandingkan harga mna satu yg murah sikit...
    avatar

    Post on 27/4/2011, 7:09 pm by keba

    sama ja kot...sa dpt cam l2s piper 650..matspeed 680..
    xpyh trade in cam asal..ad jgk kdai yg kena trade in cam asal

    Post on 28/4/2011, 3:13 am by rayz yokai

    kat sna murah sikit la bro...d cni ari tu tnya d kdi harga utk pipercam mau rm800 lbh owh...tgu la ada bajet da mau turun KL trus p beli pipercam...ni dlm rancangan la...hehe

    Post on 28/4/2011, 4:56 am by 4G93T

    bleh suruh mmber cni kirimkan...Smile

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 3:09 pm