SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    B16a oh B16a..

    Share

    vtecLover
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 32
    location : Land Below Wind
    Points : 4774
    Reputation : 1
    Number of posts : 10
    22042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 B16a oh B16a..

    Post by vtecLover

    Slm Smua,

    Nak minta pendapat skit psl paiping dkt B16a aku ni..pkai 2.3" tp mcmana ah paipnya tue?ikut ori punya jlnka ka atau direct jak?mo pkai centre bullet jgka tau nda pyh?aku ada tnya mmbr2 yg lain,bermcm-macam pndpt..itula,inilah..penin!penin!so,aku minta komen skitla psl ni dr sesiapa yg sudi share ...
    Laughing
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 23/4/2011, 2:59 am by Lockon

    buat macam slalu org pakai,kc direct lurus g blkg..mufler pakai,tabung buang..ada kwn bikin g2 d honda dia..bdesum bunyi
    avatar

    Post on 23/4/2011, 5:24 am by Kornurts

    yaa btul tu bro...pling bgus kasi dirct lurus ke blakng...mantaps tu...
    avatar

    Post on 24/4/2011, 3:20 am by keba

    amek hafkat xmau ka bos?? kompom mencilok juga..hehe
    btw, kereta apa bos??

    ni ad sample ek pkai piping hafkat intgra>>

    Post on 24/4/2011, 4:53 am by vtecLover

    aku pkai eg ..bru upgrade enjin pi b16..klu piping derek jak minyak pun
    derek jak kluar kan macam air terjun..??
    ekzos hafkat da jmpa tp tue pun bli dr kl,huhu..susa skit mo dpt brg hafkat macam ekzos cnie.aku cuma konfius mo buat piping dibawahnya tu..smada mo ikut piping ori atau kasi derek jak..huhu..
    baru ku ingt,centre bullet aku pun teda,huh..perluka aku pkai brg tue owh?
    avatar

    Post on 24/4/2011, 12:22 pm by keba

    center bullet kalau mo pakai, cari yg jnis twist kat dlm..

    rasany lg elok wat pipe direct..baru peranggg..hehe
    avatar

    Post on 2/5/2011, 6:51 am by SchulzCube

    Piping best untuk b16a adalah 2.0 untuk ekonomi dan juga kalau nak layan rempit... hehehe... Kalau dah pasang turbo tambah 0.5. Info ni saya dapat dari buku modifikasi khas untuk vtec. Team racing "Jackson Racing" punya teori... Hehehe

    Post on 6/7/2011, 2:16 pm by jach

    pakai standard hahaha senyap.. ada polis pn senyum2 ja haha

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 29/6/2017, 5:05 am